• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

28.09.2020

18:06

SRBIJA ĆE UVEK STAJATI UZ SVOJU NACIONALNU AVIOKOMPANIJU! Mali: Odlična vest što je Er Srbija sama vratila kredit!

Politika

SRBIJA ĆE UVEK STAJATI UZ SVOJU NACIONALNU AVIOKOMPANIJU! Mali: Odlična vest što je Er Srbija sama vratila kredit!

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali rekao je danas da je odlična vest što je srpska nacionalna aviokompanija Er Srbija, uprkos teškom stanju u kome je aviosaobraćaj danas, uspela samostalno da izmiri sve svoje preostale obaveze prema kreditoru "EA Partners I"

- Uprkos raznim spekulacijama koje smo imali priliku da slušamo prethodnih meseci i nagađanjima o tome kako Er Srbija neće moći da izmiri svoja dugovanja, naša nacionalna aviokompanija je tačno na vreme izmirila sve svoje obaveze u iznosu od oko 57 miliona dolara, po osnovu kredita koji je uzet pre pet godina, a koji je na naplatu dospeo upravo danas - naveo je Mali u saopštenju.

To znači da se tom kompanijom upravlja odgovorno i na pravi način, baš kao što mi sa druge strane upravljamo i državnim finansijama, dodao je Mali.

On je dodao da je za jednu državu od izuzetnog značaja da ima svoju nacionalnu aviokompaniju, što se najbolje vidi po izdašnoj pomoći koju su sve najmoćnije države sveta izdvajale kako bi spasile svoje kompanije.

- Čak je i EU značajno relaksirala svoja pravila koja se odnose na državnu pomoć prema aviokompanijama, a kako bi sanirala posledice ekonomske krize i sačuvala kompanije. Srbija će uvek stajati uz svoju nacionalnu aviokompaniju, a ukoliko bude bilo potrebe, pružićemo joj neophodnu pomoć. Ipak, drago mi je što su obaveze po osnovu ovog kredita uspeli da izmire samostalno - rekao je Mali.

Ministar je istakao da je Er Srbija u proteklih nekoliko godina prošla kroz neophodno restrukturiranje, nakon čega je postigla rekorde po broju prevezenih putnika, te da je za godinu dana uvela 23 nove destinacije.

- Pandemiju koronavirusa Er Srbija je dočekala kao stabilna, jaka kompanija, koja je prošla kroz restrukturiranje i ušla u period ekspanzije. Svi građani Srbije treba da budu ponosni na svoju nacionalnu aviokompaniju, koje je u najtežim trenucima, kada je izbila pandemija prevezla na hiljade naših putnika koji su se nalazili na raznim krajevima sveta i vratila ih u Srbiju.

Mali dodaje da je Er Srbija kargo letovima prevezla neophodnu medicinsku opremu iz celog sveta.

- Verujem da će nastaviti da rade dobar posao po završetku ove teške pandemije koja je zadesila ceo svet - zaključio je ministar finansija Mali.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija