• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

28.09.2020

18:43

VESIĆ: Nova vlada će biti sposobna da izdrži pritiske spolja

Politika

VESIĆ: Nova vlada će biti sposobna da izdrži pritiske spolja

Podeli vest

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić izjavio je danas da Srbiju očekuju teški pregovori o Kosovu i Metohiji i da je potrebna stabilna vlada koja će izdržati pritiske spolja

Vesić je u emisiji Fokus na TV B92 rekao da će nova Vlada Srbije biti upravo takva.

- Čekaju nas i pritisci spolja, jer svaka od velikih sila ima neko svoje rešenje koje želi da sprovede. Nama je u Beogradu potrebna vlada koja će rešavati te probleme, koja će pomagati na taj način predsedniku da se izbori za najbolje moguće rešenje za srpski narod - rekao je Vesić.

On je dodao da nije upućen u to da li će vlada biti formirana sredinom oktobra ili koji dan kasnije ili ranije.

Vesić je istakao da je SNS državotvorna stranka koja sprovodi korenite promene, a one, kako je rekao, ne mogu da se sprovedu bez velike podrške građana.

- Mi nikada nismo sami krenuli da napravimo vladu iako od 2014. imamo samostano većinu, SNS je mogla samostalno da napravi svoju vlast. Imamo koalicione partnere, imamo one s kojima možemo takođe da razgovaramo, uvek smo se trudili da napravimo što širi konsenzus i što više stranaka da bude uključeno - rekao je Vesić.

On je dodao je da je ideja SNS, koju predstavlja i predsednik Aleksandar Vučić, ideja reformi, političkih, društvenih, ekonomskih, i rešavanja problema koji nisu rešeni čitav vek, kao što je Kosovo i Metohija, i zato se trudi da okupi zaista najširi spektar u srpskom društvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija