• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.09.2020

10:03 >> 10:18

(VIDEO) VUČIĆ I ALABAR U BEOGRADU NA VODI: Beograd postaje ne samo svetska i evropska metropola, već privlači sve više turista!

Politika

(VIDEO) VUČIĆ I ALABAR U BEOGRADU NA VODI: Beograd postaje ne samo svetska i evropska metropola, već privlači sve više turista!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik kompanije Eagle Hills Muhamed Alabar, obilaze danas završne radove na izgradnji objekta Galerija Belgrade, u okviru projekta Beograd na vodi

Predsednik Vučić je rekao obilazeći ovo gradilište da je veoma ponosan na njega i da je to jedno od najvećih sa više od 2.000 zaposlenih.

- Beograd postaje ne samo svetska i Evropska metropola, moći će da privlači sve veći broj turista. U problemu smo zbog kovida, ali smo po stepenu zaraze, najbolji u Evropi - rekao je predsednik.

Sa predsednikom Srbije je i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, kao i ministar finansija Siniša Mali.

- Ovo je naše najveće gradilište, radi oko 200 stranaca iz Tirske, Filipina i drugih zemalja, ovde radi ukupno 2.850 ljudi, ponosan sam na ovo što radimo. Ovaj glavni centralni deo je mnogo lep, to je najveći šoping mol u ovom delu Evrope - rekao je Vučić tokom obilaska.

Foto: printscreen

Vučić je rekao da je srećan kada vidi svoje političke protivnike da šetaju po promenadi, jer to znači da su ga prihvatili.

Komentarišući izgled šoping mola, predsednik je rekao da je objekat ogroman, kao i da ne zna ko bi ga mogao obići.

Foto: TV Pink printscreen

Predsednik Srbije rekao je da s ponosom ističe da danas ovde radi 2.850 ljudi, od kojih su 200 stranci.

- Hvala Alabaru na fantastičnom radu, vidite da ovo nije gotovo, ali izgleda prelepo. Toranj napreduje, to će biti nova slika Srbije, ne samo Balkana već i jugoistočne Evrope. Ponosan sam na strahovito veliki posao koji je Mohamed Alabar ovde uradio. Zahvalan sam mu što toliko energije i pažnje posvećuje Beogradu - istakao je predsednik.

Predsednik kompanije Eagle Hills Muhamed Alabar nakon obilaska se zahvalio svima koji učestvuju u projektu Beograd na vodi, kao i medijima i predsedniku Srbije. On je istakao da u Beograd vredi ulagati.

"Galerija Belgrade" biće najveca šoping, zabavna i gastronomska destinacija u regionu.

U pitanju je grandiozan tržni centar na samoj obali Save sa 300.000 kvadratnih metara ukupne površine 93.000 kvadrata prostora za izdavanje i 3.600 parking mesta.


 

Foto: printscreen Twitter

U okviru objekta biće 50 restorana, kao i bioskop sa više od 1.700 mesta.

Prestižni arhitektonski studio Callison RTKL, koji izmedu ostalih stoji iza projekata kao što su Kolumbija centar u Sijetlu i Fashion Show, najveci šoping mol u Las Vegasu, dizajnirao je ovaj nesvakidašnji multifunkcionalni objekat.

Impresivna u pogledu dimenzija, Galerija Belgrade se svojim eksterijerom, u kojem dominiraju kamen i staklo, idealno uklapa u ambijent reke, dok je enterijer inspirisan urbanom atmosferom i eklekticnom arhitekturom prestonice, kojom se daje omaž Beogradu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BozaB

pre 3 godine

Veliki je danas dan za nas, ovaj projekat mnogo znaci u nasem razvoju.

srbo

pre 3 godine

Hvala Predsedniku i sva sreća da je narod prepoznao čoveka sa vizijom sposobnog da nas vodi i u preporod,ponos je biti srbin.

Darija

pre 3 godine

"Beograd na vodi" je projekat koji će doneti ne samo dobru zaradu nego i veći ugled Srbije u svetu i ulepšaće Beograd.

kontesanera

pre 3 godine

Beograd postaje metropola po ugledu na svetske, naročito je značajna izgradnja šoping mola.

marta

pre 3 godine

Galerija Beograd je svakako grandiozan tržni centar na samoj obali Save, koji ima mnogo toga ponuditi svojim posetiocima koji je nece zaobilaziti.

Gavra

pre 3 godine

Verujem da će ovaj projekat biti realizovati vrlo brzo i da će svojim izgledom osavremeniti Beograd.

Ana

pre 3 godine

Hvala Mohamedu Alabaru za ulozen veliki trud za Beograd na vodi koji ce doprineti razvoju turizma u Beogradu

Iva

pre 3 godine

Privalcenje turista je itekako vazno za nas,a nasa prestonica zasluzuje da bude maksimalno posecena!

Mina

pre 3 godine

Beograd je svakim danom sve lepši i moderniji grad. Postoje ogromna turistička atrakcija i zato dolaze gosti iz različitih krajeva sveta. Beograd na vodi je doprineo smanjenju nezaposlenosti i većem ekonomskom rastu.

gaga

pre 3 godine

Beograd se svakog dana gradi i razvija i postaje sve važnija turistička destinacija.

Nikolina

pre 3 godine

Moglo bi se reći da je ovo jedan od najvećih projekata u našoj zemlji, jer će "Beograd na vodi" umnogome doprineti razvoju trgovine, turizma, a samim tim i jačanju ekonomije i privlačenju novih investitora koji bi se odlučili da prošire svoje poslove u Srbiji i jugoistočni deo Evrope.

gocaa

pre 3 godine

Najznačajniji infrasturkturni projekat koji Beograd svrstava rame uz rame sa najlepšim i najvećim kako evropskim, pa tako i svetskim metropolama. Umnogome će doprineti ekonomskom rastu i procvatu turizma u Srbiji.

Taša797

pre 3 godine

Svi oni koji imaju zamerke, prvi će se potrčati Beogradu.

Dusan

pre 3 godine

Odlična ekonomska politika predsednika Vučića omogućila je svima nama veliki ponos na Beograd navodi a svaka čast za toliki broj radnih mesta za ljude koji sada tu grade i za ljude koji će posle raditi, to je veliki napredak za nas a i ponos što je tako nešto prelepo, a naše.

dada

pre 3 godine

Beograd na vodi je projekat koji je pun pogodak,Beograd je poput svetskih metropola.

Sandra

pre 3 godine

Beograd na vodi je znacajno ulepsao ovaj deo grada i dao nov, moderan i velelepni izgled nasoj prestonici koja privlaci sve veci broj turista.

Maja

pre 3 godine

Beograd je jedna od najlepsih prestonica sveta, a bice jos i lepsi kad projekat bude zavrsen.

Ivana

pre 3 godine

Aleksandar Vučić je jedini koji zaista radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države, jedini koji teži ekonomskom oporavaku i razvoju, i hvala na svemu što radi za ekonomski oporavak. Trebalo bi ga predloži za predsednika bez ograničena trajanja mandata, zaista je našu državu ekonomski ojačao.

Filip

pre 3 godine

Beogard na vodi je postao ogromna turistička atrakcija, kako za strane tako i za domaće turiste.

Tanja

pre 3 godine

Srbija je veoma privlacno mesto za strane turiste.

Milijana

pre 3 godine

Da nije bilo ekonomske politike i okruženja pogodnog za investiranje, koje je omogućio predsednik Vučić, teško bi ovo uspeli da uradimo. Retko je videti lidere koji se toliko trude.Na zadovoljstvo svih nas Beograd će biti velika i najlepša prestonica u Evropi!!!

Dragana

pre 3 godine

Ovaj projekat je od velikog znacaja za sve gradjane srbije i samo nek se ulaze u svim delovima Srbije jer time jacamo kao drzava.

Dragan

pre 3 godine

Muhamed Alabar izgradio je i najvišu kulu na svetu visoku 830 metara a ta zgrada predstavlja najvišu zgradu na svetu. Ako sve to znamo ne sumnjamo da je ovaj projekat loš što se već sada vidi i nazire a biće ovo jedan od najlepših kvartova u Evropi.

Jecko

pre 3 godine

Beograd na vodi ce postati prava atrakcija za svetske turiste, na tome ce nam mnogi zavideti.

ksenija

pre 3 godine

Dace Bog da do sledece godine pobedimo koronu da mogu da prisustvujem svecanom otvaranju.

ksenija

pre 3 godine

Beograd na vodi je odlicna investicija i po tome cemo biti prpoznatljivi u celom svetu

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59