• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektiv.rs

30.09.2020

23:15

NISU KRIVI ALBANCI, VEĆ ONI KOJIIM OVO DOPUŠTAJU! PRIŠTINA OTVORENO PRISVAJA JUG SRBIJE i pravi Veliku Albaniju! PA, NEĆE MOĆI, MAJSTORI!

Politika

NISU KRIVI ALBANCI, VEĆ ONI KOJIIM OVO DOPUŠTAJU! PRIŠTINA OTVORENO PRISVAJA JUG SRBIJE i pravi Veliku Albaniju! PA, NEĆE MOĆI, MAJSTORI!

Podeli vest

Albanci u Prištini nikako ne miruju i žele aktivno i konstantno nastavljaju da ostvare svoj san o formiranju velike Albanije i pripajanja juga Srbije tzv Republici Kosovo, a sada su kako Objektiv.rs saznaje formirali i Kancelariju koja će raditi na pomoći "Preševskoj dolini"

Oobjektiv piše da je odlukom Vlade Kosova na čelu sa Avdulahom Hotijem formirana kancelarija koja će prema rečima iz Prištine raditi na pomoći "Preševskoj dolini", ali iza svega krije se upravo želja o pripajanju ovog dela Srbiji tzv Republici Kosovo, a kasnije i stvaranju velike Albanij.

-Albanci u Prištini namerno čitav region nazivaju "Preševska dolina, koji je potpuno pogrešan geografski termin i zapravo ne postoji. Ali ovde se radi o velikoalbanskoj histeriji koja dugo vlada na ovim prostorima i žele da taj geografski pojam izmisle i usade kao relevantan. U tom geografskom područiju ne žive samo Albanci pa im je on potreban kako bi čitav deo juga Srbije oteli i pripojili ga svojoj lažnoj državi - kaže izvor iz Prištine.

Prema njegovim rečima formiranjem ove Kancelarije iz Prištine će sada legalno, pod okriljem pomoći "Preševskoj dolini" ići ogromne količine novca sa ciljem da se Albanci podstaknu na nemire i na secesiju tog dela Srbije.

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kaže da se čak i u našim medijima  čuje da za Bujanovac, Medveđu ili Preševo koriste naziv 'Preševska dolina', što je potpuno netačno i pogrešno, jer to ima jedan potpuno drugačiji cilj i smisao.

OVO JE CENA RATA SA RUSIJOM, UBIJENO 133.000 TERORISTA I 865 VOĐA ISIS! Šojgu otkrio rezultate angažmana Moskve u Siriji! PA, KO VOLI NEK IZVOLI...

- Nije mi jasno odakle sad ta ideja kad u Medveđi imate samo 6,5 odsto Albanaca, u Bujanovcu su 47 odsto Srbi. Nemoguće da oni sada žele da novcem iz budžeta tzv. Kosova, preko te kancelarije, investiraju u Medveđu ili Bujanovac - rekao je Petković.

Foto: Reuters/Fotoilustracija

Prema njegovim rečima, zapravo se ne radi o finansiranju jer, kako je rekao, Albanci iz Prištine nemaju novca da obezbede bolji život ni Albancima na Kosovu i Metohiji.

(VIDEO) JERMENI STAVILI U POGON RUSKI SISTEM "TOČKA-U", AZERBEJDŽANCI U ŠOKU! Rat u Nagrno Karabahu potpuno van kontrole! Hiljade mrtvih na obe strane, OVAKAV MASAKR SVET NE PAMTI!

- Nemamo mi problem kada je reč o finansiranju. Albanija je mogla da finansira u Preševu šta god je htela - infrastrukturne projekte, škole..., baš kao što je to Srbija radila u Republici Srpskoj ili kad je pomagala Srbe u Crnoj Gori. Ne radi se o tome. Ovde je reč o jednom političkom projektu, koji ima za cilj da izazove reakciju države Srbije zbog toga što oni govore kako bi Kosovu trebalo da se pripoji 'istočno Kosovo' kako oni govore za tu tzv. Preševsku dolinu - rekao je Petković.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
aco

pre 3 godine

Izgleda da cemo problem sa albancima resiti samo ratom.Nazalost.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija