• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.10.2020

11:26

ĐURIĆ: Priština na najgrublji način opet krši sporazume iz Brisela

Politika

ĐURIĆ: Priština na najgrublji način opet krši sporazume iz Brisela

Podeli vest

Odlukom da ministru prosvete, Mladenu Šarčeviću zabrani dolazak na Kosovo i Metohiju Priština je ponovo na najgrublji način prekršila niz sporazuma potpisanih u Briselu, ocenio je direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić


On je u saopštenju naveo da je Priština time još jednom udarila u temelje procesa normalizacije odnosa i javno celom svetu pokazala kako se odnosi prema dogovorima postignutim uz posredovanje Evropske unije i dijalogu sa Beogradom.


- Najnovije kršenje sporazuma o posetama zvaničnika, sporazuma o slobodi kretanja i integrisanom upravljanju je samo kap u moru subverzija kojima Priština već godinama ruši briselski dijalog - ocenio je Ðurić u saopštenju.

Naveo je da se još jednom pokazalo da su jednostrani akti i samovolja Prištine najveća pretnja političkoj stabilnosti u regionu i poručio da je krajnje vreme da Evropska unija, kao posrednik u dijalogu i garant sprovođenja sporazuma, najoštrije reaguje kako bi sprečila ovakvo ponašanje.

Ministru Šarčeviću, koji je danas trebalo da povodom početka nove akademske godine poseti Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Priština je juče zabranila ulazak na teritoriju KiM.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djovani

pre 3 godine

Poznato da je nemacka Kancelar Herlmut Kol i Genser povukli ratnu Masineriju Ameriku u Razbijanje SFRJ.A sada takvu politiku podrzava Angela Merkel,koja Albancima i Evropi Diriguje sta ce da sprovedu u sporazum sa Kosovskim Srbima a sta nece,takva politika je Nacionalisticka i Merkelova ne vodi zemlje u regionu ka stabilizaciji vec ka Ratnim Sukobima stto bi Nemacka i volela.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija