• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

01.10.2020

16:50

JE L` SE OVAJ SPRDA S NAMA?! OVK terorista Hagu za slobodu nudi 1.000 evra!

Politika

JE L` SE OVAJ SPRDA S NAMA?! OVK terorista Hagu za slobodu nudi 1.000 evra!

Podeli vest

Odbrana Hisnija Gucatija, predsednika Udruženja ratnih veterana tzv. OVK, koji je optužen i sproveden u Hag zbog sumnje da je zastrašivao svedoke, ponudila je jemstvo od 1.000 evra za njegovo puštanje na slobodu

Sudija za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova najavio je danas da će u kratkom roku razmotriti predlog za puštanje na slobodu Gucatija uz jemstvo.

Ukazao je međutim da će u skladu sa procedurom najdalje na svaka dva meseca preispitivati razloge za Gucatijev pritvor, bilo po sopstvenoj inicijativi ili na zahtev njegovih branilaca ili tužilaštva.

Gucati, koji se tereti za zastrašivanje svedoka, prethodno je rekao da policija nije morala da ga hapsi, jer bi se sam javio na poziv suda, dok je njegov advokat predložio sudu da ga u toku istrage, pusti na privremenu slobodu uz jemstvo.

Ponudio je jemstvo od 1.000 evra, uz oduzimanje pasoša i nalog da se svako veče javlja lokalnoj policiji u Skenderu, mestu gde živi sa brojnim članovima porodice.

 

 

Takođe je podsetio da se on ne tereti za ratni zločin, već za mnogo lakša krivična dela.

Tužilaštvo se protivilo predlogu i ukazalo da je neophodno da Gucati bude u prtivoru, jer nema novih okolnosti koje bi dovele u sumnju nalog za hapšenje, naprotiv, pojavili su se „novi činjenični elementni u vezi sa njegovim pritvorom“.

Gucati se tereti za krivična dela: zastrašivanje svedoka, odmazdu prema svedocima i povredu tajnosti postupka objavljivanjem informacija iz istrage i imena potencijalnih svedoka.

Gucati je uhapšen u petak na Kosovu, a istog dana je uhapšen i Nasim Haradinaj, potpredsednik Udruženja veterana OVK nakon čega su obojica izručeni Hagu.

Haradinaj se tereti za ista krivična dela, a Specijalizovani tužilac je pre nekoliko dana poručio da će procesuirati sve koji su ometali istragu i zastrašivali žrtve i svedoke u predstojećm postupcima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija