• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

02.10.2020

22:20

POZNATI ADVOKAT UPOZORAVA NA ŠIPTARSKU STRATEGIJU  Branislav Tapušković: Šiptari uspeli da zastraše svedoke

Politika

POZNATI ADVOKAT UPOZORAVA NA ŠIPTARSKU STRATEGIJU Branislav Tapušković: Šiptari uspeli da zastraše svedoke

Podeli vest

Šiptarski ekstremisti i članovi terorističke OVK uspeli su da zaplaše svedoke u Hagu, zbog čega je ceo proces pred Sudom za OVK najozbiljnije doveden u pitanje!

Na ovo upozorava advokat Branislav Tapušković, koji kaže da su Šiptari, bez obzira na procesuiranje čelnika udruženja veterana OVK Nasima Haradinaja i Hisnija Gucatija zbog objavljivanja dokumentacije iz Haga, uspeli u nameri da mnoge ljude odvrate od svedočenja.

- Ono što se obelodanjivanjem imena svedoka i njihovih adresa htelo postići ostvareno je.

Filip Kosnet
ambasdor SAD u Prištini

Ne očekujem nemire na Kosovu nakon hapšenja bivših čelnika OVK po nalogu Specijalnog suda za zločine OVK u Hagu. Kosovo i region treba da traže više, a ne manje pravde.

Dovedeni su u pitanje njihovi životi i sigurnost njihovih porodica. Nebitno je to što se slučaj sada istražuje i što su dvojica osumnjičenih u pritvoru, jer su svedoci već u strahu, velikom strahu. A u strahu će biti i pre i pošto uđu u sudnicu. To će značajno uticati na mogućnost dokazivanja krivice optuženih pred sudom - naglašava Tapušković.

Foto: Tanjug/Beta/AP/Reuters/Fotoilustracija

Nasim Haradinaj je u prvom pojavljivanju pred sudom rekao da ne priznaje Sud za OVK jer mu je 'istekao mandat', dok je Hisni Gucati izjavio da nije bilo potrebe za hapšenjem jer bi se sam odazvao pozivu. Njegov branilac je predložio jemstvo od 1.000 evra za Gucatijevo puštanje na privremenu slobodu.

Da je objavljivanje podataka iz Suda za OVK ozbiljno ugrozilo proces, potvrdio je i Tom Gaši, advokat veterana OVK, koji ističe da je iz Haga dobio mejl kojim mu je naloženo da ne objavljuje poverljiv materijal.
- Naređeno mi je da obavestim Kancelariju specijalizovanog tužioca ili Specijalni sud ukoliko naša organizacija dobije bilo kakve poverljive ili nezvanične informacije, kao i da se ne distribuira nijedan poverljivi dokument - rekao je Gaši, dodajući da je to pokušaj da se legitimizuje hapšenje Gucatija i Haradinaja.




 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljube

pre 3 godine

Pametni Sipci ,,,,nisu kao mi Srbi ,sve svoje predali ,prodali ,izrucili ,izdali , ...pljunuli na sve rodoljubivo ,patriotsko ,bratsko . Izdajnicki Beograd i danas ponizava srpski nacionalni korpus ,...

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija