• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.10.2020

12:26

(VIDEO) PREDSEDNIK VUČIĆ POSLE SASTANKA SA NACIONALNIM KONVENTOM: Bićemo prvi po stopi rasta, NA TO SAM PONOSAN!

Politika

(VIDEO) PREDSEDNIK VUČIĆ POSLE SASTANKA SA NACIONALNIM KONVENTOM: Bićemo prvi po stopi rasta, NA TO SAM PONOSAN!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas sastanku sa predstavnicima Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji. Teme sastanka su bile "Spoljna politika Srbije" i "Perspektive dijaloga Beograda i Prištine".

Po završetku konferencije predsednik Vučić se obratio medijima. 

- Razgovarali smo o spoljnoj politici i Poglavlju 31 - rekao je predsednik.

- Srbija snaži svoju ekonomsku moć. Milijardu i 613 miliona evra stranih investicija došlo u Srbiju u prvoj polovini godine, uprkos epidemiji korona virusa. To je više od 60 odsto ukupnih stranih investicija na celom Zapadnom Balkanu. Od te cifre, najviše ili 67,4 odsto, došlo je iz zemalja Evropske unije, a najviše iz Nemačke - rekao je Vučić.

- Srbija je vojno neutralna i čuvaćemo svoju neutralnost, a što se tiče zdravstvene moći Srbija je jedna od prve 4 zemlje u Evropi koja se najbolji bori protiv korona virusa.

Foto: printscreen

 

Predsednik ističe da zamrznuti konflikti nisu dobri, i da se zalaže da se konflikti rešavaju odmah a da se ne ostavljaju za budućnost, kao što je to slučaj sa Nagorno-Karabahom.

- Konflikt oko Nagorno-Karabaha bio je zamrznut 30 godina i samo je jedno jutro izbio rat, a međunarodna zajednica ne može to da zaustavi - kaže Vučić.

PREDSEDNIK VUČIĆ Nikad nismo bili dalje od kompromisa za KiM, ALI NE KRIVICOM SRBIJE

Predsednik je istakao da veoma poštuje civilno društvo i da su imali dobre razgovore.

- Dobro je da razgovoramo i da postoji takva vrsta razgovora u društvu - poručio je Vučić.

Ekonomski imamo dobre vesti. Prve fleš procene su da smo +0.1. Nema sumnje da cemo biti među prvima po stopi rasta u celoj Evropi ove godine. Ponosan sam na to - kazao je predsednik.

Foto: Prinscreen

 
KOORDINATORKA NACIONALNOG KONVENTA DRAGOJLOVIĆ: Pitanje KiM je pitanje svih pitanja, ono određuje odnos Srbije SA SVETSKIM SILAMA

 

Predsednik je rekao da je milijardu i 613 miliona evra stranih investicija došlo je u Srbiju u prvoj polovini godine, uprkos epidemiji koronavirusa.

- 7,3 odsto je danas nezaposlenost u Srbiji. Nikada niže neko ikada - rekao je predsednik.

 

PREDSEDNIK VUČIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Brutalnim napadima i lažima nema kraja, O MOJIM DELIMA SUDIĆE ISTORIJA!

- Lažima se ne pobeđuje, već isitnom. Oni sa tajkunskim partnerima neće moći da pobede. Znaju ljudi ko radi i donosi rezultate. Oni koji unapređuju mir. Isitna je da je Srbija 2008. i 2009. Bila najgora u Evorpi, sada to nije tako. Oni bi uvek nešto nasiljem da postignu. Mi ćemo demokratski da predamo vlast svakome ko bude pobedio na izborima – rekao je predsednik Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

(VIDEO) PREDSEDNIK VUČIĆ SA PREDSTAVNICIMA NACIONALNOG KONVENTA: Želimo da sačuvamo mir i stabilnost PO SVAKU CENU!



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BozaB

pre 3 godine

Srbija nastavlja da napreduje i razvija se u svakom pogledu.

Luka

pre 3 godine

Samo hrabrim i odlucnim ekonomskim potezima predsednika Vucica uspeli smo da postanemo i ostanemo lideri u svim poljima u regionu.

Tm

pre 3 godine

Srbija otvorena za postizanje dogovora ali ima jasan cilj od koga nece odustati. Napadaju nas sa svih razloga,ali ista ta Srbija iz dana u dan pokazuje koliko je jaka i uporna.

Dragan

pre 3 godine

Nakon dolaska DFC-a Srbija će biti jača i podići če srpsku privredu i ekonomiju. Očekujem otvaranje novih firmi i pogona a time i nova radna mesta koja će puniji budžet lokalnih samouprava i Srbije doprinosima.

Zlaja

pre 3 godine

Zahvaljujući pametnim potezima i ostvarenim dogovorima Vučića Srbija je postala ekonomski stabilna zemlja.

KaVe

pre 3 godine

Svi smo ponosni na napredak i razvoj Srbije kao i na predsednika Vucica koji Srbiju vodi u prosperitet i bolju buducnost.

Jelka

pre 3 godine

U ovo doba pandemije sacuvati ekonomsku stabilnost zemlje je ogroman uspeh.

Tijana

pre 3 godine

Povećanje broja stranih investicija je parametar koji ukazuje na to da u budućnosti možemo očekivati značajan porast životnog standarda.

Milena

pre 3 godine

Moramo se boriti za mirno rešenje i stabilan razvoj

Marko

pre 3 godine

Vucic je Srbiju doveo do samog vrha napretka i hvala mu na tome

Ivana

pre 3 godine

Hvala našem predsedniku Vučiću koji radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države.Srbija danas ima predsednika koji voli svoj narod i državu. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.

Milijana

pre 3 godine

Građani vide da ne moramo da budemo gubitnici i najgori. Moramo da radimo da bismo bili uspešni, umesto da stalno govorimo da uvek drugi ne valjaju, a da smo jedini mi dobri i ispravni. Srbija nema bolji put od evropskog i mora da nastavi taj put, ali istovremeno čuvajući svoje tradicionalne saveznike i prijatelje, kakvi su Rusija i Kina, i popravljajući odnose sa SAD.

Željko

pre 3 godine

Pošlo nam je za rukom u doba pandemije, ne samo da očuvamo ekonomiju, već da ostvarimo i ekonomski rast. Time se ne može pohvaliti većina evropskih zemalja.

Dragoslav

pre 3 godine

Hrabrim ekonomskim potezima i strogim merama uspeli smo da od Srbije stvorimo jaku i stabilnu zemlju.

Tanja

pre 3 godine

Predsednik vodi politiku koja vodi Srbiju napred...

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija