• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.10.2020

13:08

VLAST U ŠAPCU DO KRAJA OKTOBRA! Glišić: Zelenović zarad vlasti spreman da ide u beščašće, ali došao je kraj njegovog iživljavanja!

Politika

VLAST U ŠAPCU DO KRAJA OKTOBRA! Glišić: Zelenović zarad vlasti spreman da ide u beščašće, ali došao je kraj njegovog iživljavanja!

Podeli vest

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić izjavio je da će izborni proces u Šapcu biti okončan ovog meseca i da će do kraja oktobra biti konstituisana Skupština grada

Glišić je rekao da će SNS danas ili najkasnije sutra proglasiti rezultate ponovljenih izbora u Šapcu, te da bi u toku sledeće nedelje mogla da se zakaže sednica gradske skupštine.

Govoreći o lokalnim izborima u Šapcu, koji nisu okončani ni posle trećeg kruga ponovljenog glasanja, Glišić je kazao da izbori mogu biti ponovljeni i četvri put, a da SNS svaki put sve ubedljivije pobeđuje dosadašnjeg gradonačelnika Nebojšu Zelenovića.

- Neki ljudi su spremni da urade sve i idu u takvo beščašće, kao što ide Nebojša Zelenović, samo da bi još jedan dan ostali na vlasti - rekao je Glišić za TV Pink.

On je kazao da je Zelenović prisilio deo svojih članova Gradske izborne komisije (GIK) da podnesu ostavke ne bi li, kako kaže, dodatno zakomplikovali situaciju i još jednom blokirali izborni proces.

- Međutim, njihovi predstavnici počeli su polako da povlače ostavke, tako da sada radi 12 od ukupno 21 člana GIK-a. Verovatno će još nekoliko članova povući ostavke, oni će privesti kraju izborni proces, tu nema nikave dileme - rekao je Glišić.

On je naveo da se Zelenović i njegovi saradnici mesecima ''iživljavaju'' nad građanima Šapca i da ih drže u potpunoj blokadi jer se, kako kaže, dosadašnji gradonačelnik ''igra politike, a nije mogao da pobedi ni u svojoj ulici''.

Glišić je kazao da je lista Zelenovića u Šapcu osvojila 12.500 glasova manje od SNS, odnosno 15 mandata manje, a da je od oko 60.000 ukupnih glasova, SNS osvojila više od 30.000 glasova.

Kako je rekao, na ponovljenom glasanju na pet biračkih mesta u septembru naprednjaci su osvojili 48,5 odsto, a na poslednjem glasanju 61,8 odsto, dok je Zelenovićeva lista sa 29,7 odsto osvojenih glasova pala na 19 odsto.

Glišić je kazao da je vlast u Šapcu 25 godina koristila resurse tog grada i novac Šapčana ''''za svoje avanture''''.

Dodao je da je Zelenović radio ono što mu nije bio posao, da je išao po Srbiji i maltretirao građane, upadao u policijsku stanicu u Lučanima, na gradilišta u Beogradu, Skupštinu grada Beograda, RTS...

- Šapčani su rekli da ne žele takvog gradonačelnika, već nekog ko se bavi Šapcom i građanima, a ne da njihov novac koristi da ide po Srbiji i maltretira ljude. To su mu rekli na izborima i to četiri puta - kazao je Glišić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BozaB

pre 3 godine

Zelenovicevom totalitarnom rezimu konacno je dosao kraj.

Tija

pre 3 godine

Zelenovic pokusava prljavo da igra ali utakmica je zavrsena. Nema vise stete nad gradjanima Sapca.

Milica

pre 3 godine

Zelenovic i Petrovic na sve nacine pokusavaju da sprece novo formiranje vlasti u Sapcu, znajuci da ce time zauvek da se pozdrave sa politickom scenom i svojim stazom na njoj. Medjutim, vlast ce se formirati vrlo brzo, a njihov povratak na nju bice nemoguc!

Nenad

pre 3 godine

Došao je konačan kraj Zelenovićevoj tiraniji.

Brankić

pre 3 godine

Dosta toga je urađeno i rekonstruisano ova investicija će doneti pre svega bolje uslove za rad svim zaposlenim zdravstvenim radnicima.

Brankić

pre 3 godine

Vredelo je obići onako moderan Klinički centar.

Ivana

pre 3 godine

Zelenović mora da preda vlast u Šapcu, mora da ode sa vlasti jer je SNS dobio većinu. Srbija danas ima predsednika koi zaista voli svoj narod i državu. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala na svemu što čini za ekonomski napredak i razvoj naše države.

Filip

pre 3 godine

Konačno je doašo kraj lopovluku Zelenovića i Petrovića. Građani su podržali SNS. Nova vlast će im obezbediti bolju budućnost.

Dragan

pre 3 godine

Hvala Bogu da se ovaj cirkus konačno završi i Šabac će dobiti novu vlast. Prekinuće se sa maltretiranjem naroda od strane Zelenovića koji bi skolpio pakt i sa đavolom samo da bi ostao na vlasti.

Rade

pre 3 godine

Pobeda demokratske opcije i postovanje volje gradjana. Sramno je sto neko pokušava da kroji volju gradjana kako to manjini odgovara.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija