• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: standard.rs

12.10.2020

10:37

NELJUDSKI, KOLEGE! OPASNO JE KAD ČOVEK NE UME DA SE POSTIDI! Šaponjić o SRAMNOM TEKSTU PORTALA NOVA S o Miloradu Vučeliću

Politika

NELJUDSKI, KOLEGE! OPASNO JE KAD ČOVEK NE UME DA SE POSTIDI! Šaponjić o SRAMNOM TEKSTU PORTALA NOVA S o Miloradu Vučeliću

Podeli vest

Grehota od Boga i sramota od naroda, rekli bi gore u onim našim brdima sa kojih smo svi, uglavnom, sišli, istakao je Zoran Šaponjić u autorskom tekstu

Taman danas, dok Milorad Vučelić, urednik Večernjih novosti, leži u bolnici, na respiratoru, kako mi javljaju prijatelji, na jednom beogradskom portalu (radi se o tekstu portala Nova S koji možete pročitati OVDE; prim. NS) moje kolege, u nepotpisanom tekstu, pišu o Vučeliću kao o – „slugi režima“!

Neljudski, kolege! Sramno, kolege!

Jeste li morali baš danas? I, što baš danas? Niste li mogli da sačekate koji dan dok se Milorad Vučelić oporavi, dok preživi, da vam može odgovoriti? Da vam može uzvratiti? Ovako dok je na respiratoru – ne može!

Kad nekog, bivše kolege, ovako napadnete, red je, ljudski, da mu pružite šansu da odgovori. Milorad Vučelić tu šansu sada nema. Znate, kad ste na respiratoru onda se borite za život, goli život, i ne možete da se bavite ovakvim sramotama.

Uopšte nemam potrebu da večeras ulazim u priču da li je Milorad Vučelić sluga režima kao što danas napisaste. Niti je to sada tema, dok Milorad Vučelić leži na respiratoru i bori se za život. Jedino što znam jeste da je sramota napasti ga sada, kao što je sramota uzeti motku pa tući slabijeg od sebe, kao što je sramota smejati se bolesnom, kao što je sramota seiriti nad tuđom nevoljom. O tome se ovde radi, bivše kolege.

I da, niti sam Vučeliću prijatelj, niti sam mu šta dužan, niti je on meni dužan. Ovde govorim o ljudskosti i moralu, onom osnovnom, koji nam kaže da je od Boga grehota i od naroda sramota ovo što radite. Sa Vučelićem sam samo jednom pričao telefonom, onda, letos, kad sam ga molio da pomogne našem kolegi, takođe obolelom od korone, kada se takođe radilo o životu i smrti. Bez pogovora je pomogao, a nije morao!

Večeras kad sam pročitao ovu vašu sramotu, pričao sam sa još nekim od kolega, kažu da ih večeras, danas popodne, dok je kolega na respiratoru, ne zanima je li Vučelić sluga režima, da to prosto nije tema, ali da znaju, kad su ga zvali i zamolili, da je pomogao! Da nikad nije ostalo, a da nejakom ili bolesnom ne pomogne, kako zna i kako ume.

I, zato mu svaka čast, kažu još.

I, još jednom pitanje, zašto danas ovakav tekst, bivše kolege, zašto ovakva sramota? Pa da je Vučelić i sluga režima, i da je ukrao Empajer stejt bilding i preneo ga u svoje dvorište, da je najveći zločinac, da je klao i ubijao, zašto danas ovakav tekst? Zašto ga baš danas blatite? Zar nije moglo da sačeka par dana? Makar do sutra, do vesti da mu je bolje…

Vidim citirate Miloša Vasića i njegov tekst o Vučeliću objavljen u Vremenu 2005. godine. Jeste tako Vasić pisao, i, tu nema spora, ali, ne uviđate glavnu razliku. Vasić je to pisao 2005. kad Vučelić nije bio na respiratoru i, kada je mogao da mu odgovori. U tome je razlika, bivše kolege. I, ne radi se ovde o tome što je o Vučeliću reč, niti ću ga zvati za kuma nit on mene, ovde se radi o principu, pomalo o moralu, pomalo i o stidu.

Ja ovoliko, o ljudskosti i onom osnovnom, hrišćanskom osećaju, ako ga je još imalo ostalo u nama. Ako ga nema, pišite i sutra šta god hoćete.

Samo, opasno je kad čovek ne ume da se postidi!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija