• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.10.2020

13:49

SVAKI NAŠ ČOVEK NA KiM JE DRAGOCEN! Ðurić: I sa buduće pozicije radiću za srpske interese na KiM!

Politika

SVAKI NAŠ ČOVEK NA KiM JE DRAGOCEN! Ðurić: I sa buduće pozicije radiću za srpske interese na KiM!

Podeli vest

Dosadašnji direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić izjavio je danas da će i sa buduće pozicije, ambasadora Srbije u SAD, nastaviti da radi na očuvanju srpskih interesa svuda gde naš narod živi, a posebno na KiM


Ðurić je istakao da nema sumnje da su pred Beogradom teška vremena kada je reč o rešavanju kosovskog pitanja, a naročito što, navodi, Priština pokušava na sve načine da uništi dijalog i izbegne osnivanje Zajednice srpskih opština.


Ističe da Priština na taj način samo "zakopava" pokušaje da se odnosi između Beograda i Prištine normalizuju.

Novoimenovanom direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću poručio je da će "naslediti" Srpsku listu, 10 srpskih gradonačelnika, 10 poslanika koji, kako kaže, govore "jednim državnim srpskim glasom", 2.470 porodica koje su zahvalne za rešeno stambeno pitanje, renovirane škole, bolnice, ali će, ističe, naslediti i mnoga nerešena pitanja.

Istakao je da će ta nerešena pitanja zahtevati njegovu pomoć i veliku pažnju, ali će, kaže Ðurić, Petković naslediti i prijatelje na KiM koji će mu pomoći da ta pitanja rešavaju zajedno.

Foto: Tanjug

Pozvao je Srbe sa KiM da podrže Petkovića na novoj funkciji i dodao da je on pet godina deo tima Kancelarije za KiM i srpski rodoljub koji razume sve probleme naroda na KiM.

"Petković je pokazao da nije lenj i da je u stanju da ode do najudaljenije srpske enklave gde postoji problem, da sagleda problem, da ga reši i da kroz institucije prati rešavanje problema", rekao je Ðurić.

On se na sastanku u Beogradu pozdravio sa političkim predstavnicima Srba sa KiM i dodao da su to ljudi sa kojima je, kaže, osam godina delo veliku borbu za očuvanje intresa srpskog naroda u južnoj pokrajini.

Poručio je da će to činiti i dalje, sa nove pozicije, jer za njega, kaže, svaki naš čovek na KiM nije običan, već dragocen.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija