Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.10.2020

09:50

TEŠKO NAMA AKO OVAJ POBEDI! Bajden NAJAVIO PREOKRET, staje otvoreno na stranu KOSOVSKIH ALBANACA!

Politika

TEŠKO NAMA AKO OVAJ POBEDI! Bajden NAJAVIO PREOKRET, staje otvoreno na stranu KOSOVSKIH ALBANACA!

Podeli vest

Kandidat za predsednika SAD Džo Bajden izjavio je da će preokrenuti, kako je naveo, "neuravnoteženi pristup" administracije američkog predsednika Donalda Trampa prema Srbiji i tzv. Kosovu, obnavljajući, prema njegovoj oceni, "pravdu i jednakost u odnosima"


Bajden u dokumentu "Vizija za odnose sa Albanijom i Kosovom" govori o svojim planovima za buduće odnose na Balkanu i navodi da je kao senator branio interese lažne države Kosovo kada je fokus sveta bio negde drugde i podržavao njegovu nezavisnost za koju kaže da je nepovratan proces, piše prištinski portal Reporteri.


Bajden se obavezao da će raditi u partnerstvu sa Evropskom unijom na revitalizaciji dijaloga između Beograda i Prištine, sa ciljem stabilizacije, pravednog rešenja i sveobuhvatnog sporazuma koji, kako je naveo, "poštuje teritorijalni integritet Kosova i postiže puno uzajamno priznanje".

Takođe je najavio da će insistirati na tome da se pravda za ratne zločine sprovodi bez straha i zahtevati punu i brzu odgovornost za nestale, uključujući braću Bitići, prenosi Reporteri.

U dokumentu je navedeno da će Bajden "ohrabriti" EU da ispuni svoje obećanje da će građanima tzv. Kosova odobriti liberalizaciju viznog režima i da preduzme dalje korake za unapređenje integracije tzv. Kosova u EU, uključujući Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Novak

pre 3 godine

Sada su na redu srpski mediji i agencije da sugerišu amerikancima: kineskog, češkog, slovačkog (i brojnih drugih prijateljskih država) porekla da glasaju za Trampa. Albanci će to uraditi za Bajdena.

zika

pre 3 godine

Radice po nalogu srbomrzitelja koji ce mu biti ispisan na "idiotu" ali mu to ne prolazi kod srba i lazna drzava NECE NIKADA BITI PRIZNATA

kosovojesrpsko

pre 3 godine

Ako pobedi Bajden, eto nama treceg svetskog rata. To znaci, nista od resenja balkanskog pitanja, on ce ceo svet da zapali. Ja se nesto ne secam da je i jedan predsednik pre Trumpa vladao Amerikom a da nije zapoceo neki rat i bombardovao neku malu daleku zemlju. Ameriko u komade se raspala isto onako kako si parcala na ostalim kontinentima.

Grof

pre 3 godine

Ma moze on da drobi koliko hoce,situacija na globalnom planu se promenila i on ne moze uciniti nista vise osim da laje jer ako bi se na bilo koji nacin posebno vojno ameri bi doziveli tezak debakl jer polako ali sigurno gube tlo pod nogama jedino ako Tramp ostane, povuce trupe iz celog sveta i napravi ogromne ustede,ojaca ameriku privredno ponovo onda moze i ekonomski i politicki nadomestiti odsustvo trupa i ponovo ucini ti ameriku privlacnom. Toliko

bosanac2

pre 3 godine

Ako biden pobjedi onda ovaj svijet treba izbjegavatu u sirokom luku i svaki normalan amerikanac nece glasati za ovo zlo

arsa

pre 3 godine

Vidi se zašto je Tači boravio skoro u Americi.Očigledo su u pitanju velike pare zarađene od kriminala širom EU.Postoji samo jedan način da se ovo reši i dok svet a naročito Evropa ne shvate ovo zlo će biti sve jače.

Marko

pre 3 godine

Tramp nas nasamario ( neće Putin da dođe zbog toga kod nas), a ovaj ima da nas rasturi, pa šta smo mi bogu skrivili, šta????

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija