• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Antena M

19.10.2020

14:32

SRBIJA SPREMNA DA POMOGNE! VUČIĆ POSLAO AMFILOHIJU SPECIJALAN TIP RESPIRATORA!

Politika

SRBIJA SPREMNA DA POMOGNE! VUČIĆ POSLAO AMFILOHIJU SPECIJALAN TIP RESPIRATORA!

Podeli vest

Mitropolit Amfilohije je 6. oktobra primljen na bolničko lečenje na odeljenje pulmologije Kliničkog centra Crne Gore nakon što je test pokazao da je pozitivan na koronavirus

Juče je objavljeno da Amfilohije prima lek „remdesivir”, koji je još nedostupan ostalim korona bolesnicima u Crnoj Gori.

Prema tvrdnjama više izvora „Antene M” iz SPC, Aleksandar Vučić je Amfilohiju navodno poslao specijalni tip raspiratora, koji zasad ne postoji u Crnoj Gori, ali ni u redovnom državnom zdravstvenom sistemu Srbije.

Mitropolija crnogorsko-primorska SPC je 11. oktobra sopštila da Amfilohije „od samog početka lečenja nema potrebu za dodatnim kiseonikom”.

Foto: printscreen Antena M

Nikola Pejović, protojerej i urednik radija Mitropolije crnogorsko-primorske SPC „Svetigora”, pričešćuje Amfilohija Radovića. Fotografija je navodno od pre nekoliko dana i nastala je na Odeljenju za pulmologiju Interne klinike KC.

 

 

Prethodno, Ambasada Republike Srbije u Crnoj Gori je 9. oktobra objavila da su Vučić i Amfilohije telefonski razgovarali.

„Amfilohije je srdačno zahvalio Vučiću na brizi i pažnji i prenio blagoslov i molitve svom srpskom narodu koji je uz njega i u ovim teškim izazovima".

Iz srpske ambasade „iskazana je spremnost Srbije da u svakom trenutku pomogne na bilo koji način, ako za to bude potrebe”.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mica

pre 3 godine

Brzo ozdravljenje Mitropolitu.Samo da verujemo u Boga i da smo zivi i zdravi.

Bilja

pre 3 godine

Zaista divan gest od Vucica,Srbija je uvek tu da pomogne..

Duda

pre 3 godine

Zelimo da se Amfilohije oporavi od korona virusa sto pre.

Tira

pre 3 godine

Predsednik Vucic je pokazao veliko postovanje prema Amfilohiju, i zeli mu naravno sto pre oporavak.

Nemanja

pre 3 godine

Ovakav postupak je odraz zdravog ratuma i dobrodušnosti da se pomogne svakome. Sve pohvale! I brzo oporavak mitropolitu.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija