• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

20.10.2020

18:42

SAD VIŠE NEMA DILEME! MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE OTKRILO ŠTA ĆE RUSI U NAŠEM SISTEMU ODBRANE! Da li je sada Amerima i NATO lakše?!

Politika

SAD VIŠE NEMA DILEME! MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE OTKRILO ŠTA ĆE RUSI U NAŠEM SISTEMU ODBRANE! Da li je sada Amerima i NATO lakše?!

Podeli vest

Cilj osnivanja predstavništva Ministarstva odbrane Rusije u Srbiji je pružanje podrške i brže rešavanje pitanja vezanih za vojnotehničku pomoć kao i vojnu i vojnotehničku saradnju, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je „pokrenuta zakonom propisana procedura koja prethodi zaključivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o osnivanju predstavništva Ministarstva odbrane Ruske Federacije u Republici Srbiji".

- Cilj osnivanja predstavništva Ministarstva odbrane Ruske Federacije u Republici Srbiji je pružanje podrške i brže rešavanje pitanja vezanih za vojnotehničku pomoć kao i vojnu i vojnotehničku saradnju u skladu sa sporazumom između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o vojnotehiičkoj saradnji koji je potpisan na osnovu dogovora predsednika i vrhovnih komandanata Aleksandra Vučića i Vladimira Putina", navode u Ministarstvu odbrane Srbije.

Podsetimo, Premijer Rusije Mihail Mišustin odobrio je nacrt sporazuma Ministarstva odbrane Rusije između vlada Ruske Federacije i Srbije o osnivanju predstavništva Ministarstva odbrane Rusije pri Ministarstvu odbrane Srbije.

(FOTO) GDE I KAD GOD JE BILO TEŠKO, KOPNENA VOJSKA JE TU! Vulin: NJeni pripadnici dežuraju 24 časa DA NAŠA BEZBEDNOST I ŽIVOTI NE BUDU UGROŽENI

Kako se navodi u tekstu sporazuma, predstavništvo Ministarstva odbrane Rusije u Srbiji se formira u cilju pomoći srpskoj strani u rešavanju pitanja vojne i vojno-tehničke saradnje, davanja smernica za aktivnosti ruskih vojnih specijalista u Srbiji za pružanje pomoći u izgradnji oružanih snaga zemlje, obuci u radu, popravci i upotrebi naoružanja i vojne tehnike koju je isporučila Rusija.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija