• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.10.2020

13:16

MANDATARKA BRNABIĆ PRED TEŠKOM ODLUKOM Imamo dilemu ko će voditi tri do četiri ministarstva, a za jedno se dvoumimo da li će ga biti

Politika

MANDATARKA BRNABIĆ PRED TEŠKOM ODLUKOM Imamo dilemu ko će voditi tri do četiri ministarstva, a za jedno se dvoumimo da li će ga biti

Podeli vest

Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić izjavila je danas da se o novoj vladi ne razmišlja tako da se što više resora sačuva za SNS i navela da se, po pitanju kadrovskih rešenja, za tri do četiri ministarstva još razmišlja ko će ih voditi.

"U nedelju pre podne će biti sastanak Predsedništva SNS kad će biti objavljena sva imena. Imamo za sada dilemu za tri ministarstva. Tačnije, za jedno ministarstvo se dvoumimo da li će uopšte biti, a za tri do četiti razmišljamo koga ćemo postaviti", rekla je Brnabić za TV Hepi.

Prema njenim rečima, ne razmišlja se o vladi na način - šta će da se sačuva za SNS, a da onda da se vidi šta će se “podvaliti” koalicionim partnerima, već o tome šta se može uraditi za građane. Upitana za izbor Dačića na mesto predsednika parlamenta, rekla je da je njemu to "pravo mesto" i da se prvi put dogodilo da predsednik stranke bude i prvi čovek parlamenta.

Brnabić nije želela da komentariše navode da će Nikola Selaković postati ministar, jer ne bi bilo korektno da sada komentariše takve stvari.

“Možda i dođe do nekih rokada već dobro poznatih imena. Ne razmišljamo koji resor, koja vlada, već samo da se uradi sve što može u godini koja će biti puna izazova za naše građane. Svakako, mogu reći da bih Selakovića želela u svom timu, a biće mnogo novih imena”, rekla je Brnabić, a navodi se na sajtu Hepija.

Foto: Beta

Ona je navela i da je juče imala dobar sastanak sa predsednikom SPAS-a Aleksandrom Šapićem.

“Nisam ga ranije poznavala. Zadovoljna sam. Naši planovi su da zadamo udarac mafiji i da paralelno sačuvamo bezbednost predsednika Srbije, da nastavimo gradnju puteva i da plate i penzije rastu”, rekla je Brnabić.

U tom smislu, navela je da garantuje će Srbija biti jedina zemlja u Evropi koja će imati rast plata i penzija.

“Videćemo u budžetu za 2021. godinu kakavi su limiti i šta nam je neophodno, kao i na kom polju. Bitno je da sve učinimo za bolji kvalitete života građana i to u prvom kvartalu sledeće godine. Moramo nastaviti da se fokusiramo na prioritete i sledimo smernice predsednika”, rekla je Brnabić.
 

Foto: Informer/Marko Đoković

Kako je navela, prvi prioritet vlade biće da zada udarac mafiji, jer je to velika stvar, koja, kaže, nije samo borba bezbednosnih službi, jer je mafija ojačala i pokazala koliko je opasna.

“Radimo sa zakonodavnom vlašću i molimo i sudsku vlast da radimo zajedno i da budemo hrabri da zadamo konačan udarac mafiji. Sprema se napad i na porodicu predsednika Vučića. Kreće napad na jatake u policiji. Neće biti jednostavno, ovo je rizična borba ali bićemo hrabri”, rekla je Brnabić.

Podvlači da kriminalne grupe ne mogu biti jače od države.

“Nemam pravo da komentarišem presude, ali narod sve vidi. Ja sam predstavnik izvršne vlasti, na sudsku ne mogu da utičem, kao ni na brzinu donošenja presuda. Veliki je problem neefikasnost pravosuđa, a za borbu protiv mafije svi sektori pođednako moraju biti hrabri i jaki”, rekla je ona.

Na pitanje o izveštaju EU, koji je najkritičniji prema pravosuđu i u kome se tvrdi da vlast ima veliki uticaj na sudove, Brnabić kaže da za to nema osnova, a kao primer je navela da je Siniša Mali izgubio sudski spor protiv Dragana Ðilasa.

“Dajte mi primere političkog uticaja na pravosuđe. Konkretne, ništa drugo ne priznajem. Nemamo uticaja na pravosuđe”, kaže Brnabić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija