• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.10.2020

13:31

POTRUDIĆEMO SE DA UBEDIMO VUČIĆA DA OSTANE KAPITEN SNS! Vučević: Predsednika svi podržavaju, ON DONOSI POBEDU!

Politika

POTRUDIĆEMO SE DA UBEDIMO VUČIĆA DA OSTANE KAPITEN SNS! Vučević: Predsednika svi podržavaju, ON DONOSI POBEDU!

Podeli vest

Potpredsednik Glavnog odbora SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da će izborna skupština SNS, ukoliko to dozvole epidemiloški uslovi, biti održana u decembru ili januaru i istakao da većina članova stranke želi da na njenom čelu ostane predsednik Aleksandar Vučić


"Verujem da ćemo u nedelju ili na nekoj narednoj sednici Predsedništva SNS odlučiti kada će biti kongres ili velika skupština stranke, najverovatnije, u decembru ili januaru iduće godine", rekao je Vučević novinarima posle obeležavanja 12. rođendana stranke.


Tome će, ističe, prethoditi unutarstranački izbori, od mesnih odbora, opštinskih i gradskih, do skupštine stranke koja bira Glavni odbor i Izvršni odbor, ali je uveren da Vučića svi podržavaju.

"On je rekao da će se povući sa mesta predsednika stranke, a mi ćemo se potruditi da ga ubedimo da ostane kapiten, jer ne vidimo zašto da ne bude kapiten ako već donosi pobedu", rekao je Vučević.

Ističe da je to njegov lični stav, ali dodaje da je uveren da tako razmišlja i 99 odsto članova stranke.

 

Sastavljanje Vlade nije igra brojki i slova

Potpredsednik SNS-a Miloš Vučević izjavio je danas da je na sednici Predsedništva SNS postojao konsenzus da nova Vlada Srbije dobije ograničeni mandat i da se posle godinu i po dana izađe pred građane kako bi oni opet ocenili vlast.

Vučević, koij je i gradonacelnik Novog Sada, rekao je za RTS da je atmosfera na jučerašnjoj sednici Predsedništva SNS-a bila radna i svečana, ukazujući da je danas 12 godina stranke.

On je rekao i da je postojao konsenzus među članovima Predsedništva o sastavu nove vlade.

"Na prethodnim sednicama imali smo različita tumačenja, a juče kao i o odluci o mandataru nije bilo disonantnih tonova. U nedelju očekujem da završimo personalne stvari", podvlači Vučević i dodaje da je koalicija dobila najširu podršku na Predsedništvu SNS.

Foto: Tanjug/Rade Prelić


Kaže da nije bilo glasova protiv.

"Vlada je dobila ograničeni mandat i tu je postojao konsenzus, to je osetljiv period ali očekujemo pritisak na Srbiju u vezi sa Kosovom i Metohijom, u kontekstu korone i Kosova i zato će biti limitirana na 18 meseci i da 2022. možemo da izađemo pred građane i kažemo - ocenite nas", istakao je potpredsednik SNS-a.

Kaže da je ograničenje dokaz odgovrnosti jedne političke stranke prema građanima.

Govoreći o do sada poznatom kadrovskom rešenju, Ivici Dačiću kao predsedniku parlamenta, Vučević kaže da to nije igra brojki i slova, sastav vlade i formiranje izvršne vlasti je ozibljan posao i da bi se uplašio da se sve završilo za 24 casa.

Govoreći o Dačiću, kaže da ga to nije iznenadilo jer je u sebi znao da je to jedno od rešenja.

Vučević je rekao da ostaje u Novom Sadu, da je izabran za gradonačenika i da je fokusiran na taj posao.


Govoreći o promenama na nivou lokalne i izvršne vlasti, Vučević je rekao da je nakon ovih izbora već promenjeno više od 50 odsto predsednika opština i gradonačelnika, a veruje da će biti promena i na nivou izvršne vlasti.

Vučević dodaje da će se promene dešavati ne samo u okviru izbornih rokova, već i "između redova" ukoliko neko bude radio suprotno politici SNS i ukoliko građani ne budu zadovoljni njegovim radom.

Na pitanje da li je Tomislav Nikolić i dalje dolazi u stranku, Vučević je odgovorio da je siguran da je Nikolić i dalje u kontaktu sa svojom strankom, on ga, dodaje, lično ne viđa, jer više vremena provodi u Novom Sadu, ali da nema dileme da je on sa Vučićem osnivač stranke.

 

SNS promenila tok višestranačja u Srbiji


"SNS je potpuno promenila tok i smisao višestranačja u Srbiji, unela novi sadržaj i dala je novi karakter. Dugo godina se čekala takva politička organizacija koja će omogućiti da građani Srbije imaju poverenja u jednu političku stranku i da garantuje, pre svega, političku stabilnost koji je naš prvi cilj", rekao je Vučević na konferenciji za medije povodom 12. rođendana SNS, u sedištu stranke.

Kaže da je SNS svesna svoje velike odgovornosti i da je zato spremna da se menja kako bi odgovorila na sve izazove u budućnosti, a na dobrobit građana Srbije.

"Menjali smo Srbiju na bolje. Tražili smo još bolje rezultate i uvek podizali lestvicu na još viši nivo", naveo je Vučević.

Ističe da sada SNS ima istorijsku podršku, s obzirom na to da je ta stranka pokazala da su za nju država i narod iznad stranačkih interesa, kao i da su se samo rukovodili interesima stranke da bi pravili isključivo SNS vladu.

Vučević ističe da postignuta politička stabilnost stvara uslove za ekonomski prosperitet, ulaganje u zdravstvo, infrastrukturu i druge oblasti.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Smatramo da je potreban širi društveni konsenzus i nacionalno jedinstvo i u borbi sa korona virusom i u odbrani nacionalnih interesa na KiM.

Vučević naglašava da su 2012, kada je SNS preuzela vlast, zatekla "Titanik koji tone i kapetana koji beži sa broda", dok je sada Srbija bezbedan brod koji mirno plovi i može da izdrži sve udare vetra - bočne i direktne i koji ima svog kapetena i jasan kurs za Srbiju i srpski narod.

Naglasio je da više tajkuni i strane ambasade ne sastavljaju vlade, kao što je to bio slučaj za vreme nekih prethodnih vlasti kada je to bilo uobičajeno, kao i da će država imati snage da zada smrtonosni udarac mafiji u Srbiji.

"Odgovor države će biti u skladu za zakonom, ali brutalan i beskompromisan. I dalje ćemo se boriti protiv korupcije", poručio je Vučević.

Takođe, ističe da će Srbija nastaviti da se bori za položaj svog naroda u zemljama u regionu, njihova prava i očuvanje jezika i pisma.

Takođe, u fokusu će biti razvoj zemlje predviđen programom Srbija 2025. u okviru kojeg će biti izgrađeni novi autoputevi, pruge, škole, drugi infrastrukturni objekti, ojačana vojska i policija...




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sandra

pre 3 godine

Vucic je svojim rezultatima pokazao da je odlican lider,kako za stranku tako i za drzavu

Saradžogla

pre 3 godine

На изборе је изашла половина бирача!Од тога пола је гласало за Вучића! ... Значи,овамте - онамтем,за Вучића је ЧЕТВРТИНААААА ...

Mica

pre 3 godine

Srbija je pobednik.Uz predsednika Vucica i njegove mudre odluke i tim postacemo nepobedivi.

Mily

pre 3 godine

Vucic jeste najbolji u ulozi prvog coveka kako drzave, tako i stranke, jer je njegova upornost neprikosnovena i bez granica!

Darija

pre 3 godine

Jedan jedini neponovljivi. To je Vučić, boljeg nema. Pobeda je opet njegova.

Ana

pre 3 godine

Nadam se da ce ostati na celu jer je svojim radom pokazao da je neprikosnoven!

Dane

pre 3 godine

Malo ko bi uspeo ovoliko poštovanje i ljubav kod gradjana Srbije da zasluzi i naravno opravda kao Vučić !

Sanja

pre 3 godine

Nasu drzavu nikad nije vodio odlucniji i istrajniji covek. Normalno da treba uvesti neke promene zbog postizanja vecih uspeha, ali na celu SNS treba da ostane sadasnji predsednik!

Sanja

pre 3 godine

Nasu drzavu nikad nije vodio odlucniji i istrajniji covek. Normalno da treba uvesti neke promene zbog postizanja vecih uspeha, ali na celu SNS treba da ostane sadasnji predsednik!

sanja

pre 3 godine

Predsednika, njegov uspeh i trud niko nece moci da zameni! Iskreno se nadam da predsednik jos uvek ima volje da se bori za Srbiju!

Dragoslav

pre 3 godine

Vucic je covek iz naroda i neko koga narod voli jer je castan i posten covek zato i treba da bude na toj funkciji na koju je sada.

Lov

pre 3 godine

Smatram da Vucic treba da ostane na celu SNSa, jer ne treba menjati sto savrseno i nesto sto se pokazalo kao odlicno.

Ema

pre 3 godine

I treba da ostane na celu jos dugo dugp,covek ima energije i volje za boljitak Srbije,i ima neverovatne rezultate.

Sanjica

pre 3 godine

Najbolji od najboljih treba da ostane broj jedan.

Milan

pre 3 godine

Predsednik Vučić je nesumnjivo najdominantnija osoba u politici,sa njim u timu pobeda je zagarantovana.

Nada

pre 3 godine

Vučić treba da ostane na čelu SNS-a, jer ima ogromnu podršku naroda!

Nina

pre 3 godine

Predsednik odlično obavlja svoj posao kao prvi čovek ove države, kao i vođa SNS-a, a prave stvari ne treba menjati! A narod je na izborima i pokazao koliko je zadovoljan politikom Aleksandra Vučić!

Marija

pre 3 godine

Predsednik je najbolji u svom poslu. Vodi nas u bolji i sigurniji život.

Milasin

pre 3 godine

Treba nam pravi lider,a pravi lider je Vučić.

TIja

pre 3 godine

Nema tu puno price. Vucic je dokazao da ima cilj a to je da svakom coveku ove zemlje bude bolje,da svi imaju koristi,da je standard bolji.

Milan

pre 3 godine

SNS na celu sa Vucicem ce tek ostvarivati pobede. To je bio i ostaje recept za uspehe na izborima. A narodna kaze da tim koji pobedjuje ne treba menjati.

Željko

pre 3 godine

Zahvaljujući svojim izuzetnim liderskim sposobnostima predsednik Vučić vodi i državu i stranku konstantno napred. Zato nema razloga da ne ostane na čelu SNS i Srbije.

Mara

pre 3 godine

Energija koju ima Vucic i snaga kojom se bori pokrece sve ostale da se jos vise zalazu i doprinesu razvoju zemlje. Predaja nije opcija, i predsednik Vucic treba i dalje da bude kapiten.

Djole

pre 3 godine

Uz Vučića Srbija ima velike šanse da postane lider u regionu a i šire na svim poljima.

Ivana

pre 3 godine

Srbija se danas cela razvija i gradi. Srbija ima predsednika i sNS koji zaista podržava rad našeg Vučića. Vučić treba da ostane predsednik SNS-a.

Sunčica

pre 3 godine

O kapetane! Moj kapetane! Strašna je plovidba svršila! Pobijedismo! Najgora oluja nije nam broda skršila, Luka je blizu, zvona čujem, klicanje ljudi i trk, Dok oči prate čvrsti naš brod, što pristaje smion i mrk!

Joka

pre 3 godine

Tim i ljude koji pobedjuju ne treba menjati. Nadam se da ce clanstvo SNS-a uspeti da ostavi Vucica na celo stranke.

Janko

pre 3 godine

Predsednik Vučić je pokazao niz uspeha na raznim poljima, i ko malo bolje razmisli zna da je on najbolji predstavnik Srbije i našeg naroda.

Filip

pre 3 godine

Gražani Srbije podržavaju predsednika Vučića. Verujem da će on ostati na čelu stranke jer je to najbolje za nju.

kika

pre 3 godine

Precednik je svojim rezultatima pokazao da je odlican lider, i za državu a i za stranku. Ne vidim razlog da se to menja.

Zoran

pre 3 godine

Skroz se slažem sa gospodinom Vučevićem, naš Predsednik je pravi lider.

Nikola

pre 3 godine

Trenutno najuticajnija licnost u regionu,ima jos mnogo toga da ponudi i bila bi steta da nas ostavi

stasa

pre 3 godine

Predsednik je uspešno vodio stranku i tako treba i da ostane!

stasa

pre 3 godine

Vucic je stvorio SNS, Srbiju vratio na svetsku scenu i spasao bankrota. Tesko da mu se moze naci adekvatna zamena

Stefi

pre 3 godine

Ne treba menjati ono što valja. Vučić treba da ostane kapiten.

Stefana

pre 3 godine

Nadam se da ce ostati na celu jer je svojim radom pokazao da je neprikosnoven!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Košarka

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija