• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.10.2020

16:21

SOCIJALISTI JEDNOGLASNO PRIHVATILI UČEŠĆE U NOVOJ VLADI Dolazak Dačića na čelo skupštine pojačaće značaj parlamentarnog života

Politika

SOCIJALISTI JEDNOGLASNO PRIHVATILI UČEŠĆE U NOVOJ VLADI Dolazak Dačića na čelo skupštine pojačaće značaj parlamentarnog života

Podeli vest

Predsedništvo Socijalističke partije Srbije danas je jednoglasno usvojilo odluku o učešću te partije u budućoj vlasti, kao i kandidaturu lidera SPS Ivice Dačića za predsednika Narodne skupštine, saopšteno je iz SPS-a.

Kako se navodi, kandidatura predsednika SPS Ivice Dačića za mesto predsednika Narodne skupštine Srbije još jedna je potvrda uspešne saradnje sa Srpskom naprednom strankom i predsednikom Aleksandrom Vučićem te predstavlja jasan signal ozbiljnosti, državotvornosti i posvećenosti boljitku svih građana Srbije.

Dodaje se da će po prvi put u novijoj istoriji srpskog parlamentarizma i višepartijskog sistema lider jedne od najkredibilnijih političkih partija biti na čelu najvišeg zakonodavnog i predstavničkog doma.

"Dolazak predsednika Dačića na čelo parlamenta dramatično će pojačati ulogu, dinamiku i značaj parlamentarnog života, kako u domaćem tako i spoljnopolitičkom diskursu", piše u saopštenju.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

OGLASIO SE DAČIĆ! Objasnio šta misli o funkciji predsednika Skupštine!
Politika

OGLASIO SE DAČIĆ! Objasnio šta misli o funkciji predsednika Skupštine!

Za svakog državotvornog političara najveća je čast biti na čelu najvišeg predstavničkog tela i nosioca ustavotvorne i zakonodavne vlasti u Republici Srbiji, izjavio je za Tanjug predsednik SPS Ivica Dačić večeras, pošto je predsednik Aleksandar Vučić saopštio da će aktuelni ministar spoljnih poslova ubuduće biti na čelu novog parlamenta

20.10.2020

20:18

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija