• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.10.2020

18:20

POSLE 28 GODINA POLITIČKOG ISKUSTVA, OVO MU JE NAJVEĆA FUNKCIJA NA KOJOJ ĆE BITI! Dačić: Neznalice, ne degradirajte mi poziciju! (VIDEO)

Politika

POSLE 28 GODINA POLITIČKOG ISKUSTVA, OVO MU JE NAJVEĆA FUNKCIJA NA KOJOJ ĆE BITI! Dačić: Neznalice, ne degradirajte mi poziciju! (VIDEO)

Podeli vest

Kandidat za predsednika Narodne skupštine Ivica Dačić izjavio je da je za njega, kao i za svakog državotvornog političara najveća moguća čast da bude na čelu parlamenta i ocenio da je sada važno da svi budu ujedinjeni, jer, kako kaže, samo ujedinjena Srbija može da odgovori na sve izazove i da vodi Srbiju napred

- Moj zadatak će biti da kao predsednik skupštine štitim ugled, dostojanstvo i integritet te institucije i da zajedno sa predsednikom i vladom dam zajednčki ključni doprinos stabilnosti, politčkoj stablnosti i jedinstvu Srbije, koje su neophodne za rešavanje izavazova koji će nas čekati - rekao je Dačić za Tanjug.

Zato se, dodaje, predsednik Aleksandar Vučić, kao lider najveće partije u zemlji, odlučio da predloži formiranje koncentracione vlade u koju bi ušle sve stranke koje dele takav sistem vrednosti.

Prema njegovim rečima, na konsultacijama tema nije bila broj mandata ili fotelja, već pitanje da li delimo iste vrednosti i da li zajedno idemo u susret izazovima koji su broji od ekonomije, politike pa do međunarodne politike pa do rešeavanja pitanja Kosova i Metohije.

Dačić kaže da je za svakog državotvronog političra najveća moguća cašt da bude na čelu parlamenta, jer je to najviše predstavničko telo Srbije i nosilac ustavotvorne i zakonodavne vlasti.

Skupština ima izbornu i kontrolnu funkciju za izvršnu vlast i ima veoma važne zadatke koje će ispunjavati vezano za budućnost zemlje, rekao je Dačić i zahvalio predsdniku Srbije i svima koji su ga podržali i koji će sutra na sednici skupštine podržati njegov izbor za predsednika parlamenta.

- Svi koji degradiraju i sa licemerjem govore da je to sporedna funkcija, samo političke neznalice - rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, ovo je prvi put u istoriji parlameta od uvdođenja višestranačkog sisetma da će predsednik Narodne skupštine postati lider jedne stranke i to druge po snazi, što, kako je naglasio, pokazuje koliko je predsednik vodio računa o tome.

- To će biti najviša funkcija na kojoj ću biti - rekao je Dačić i podsetio da je postao poslanik 1992. godine.

- Imajući u vidu da imam poslaničko iskustvo od 28 godina, da sam šest godina bio ministar unutrašnjih poslova, dve godine premijer i sada šest i po minstar spoljnih poslova, da sam četvrti ministar po dužini mandata u istoriji Srbije kao ministar spoljinih poslova posle Koče Popovića, Nikole Pašića i Avrama Petronijevića, nova funcija predsednika Narodne skupštine za mene je velika čast - rekao je Dačić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
VLADO

pre 3 godine

JESTE KAD BI SE SALILI ! ! ! OVO JE NJEGOVA NAJGORA FUNKCIJA ! ! ! NEMA VISE DNEVNICA ! ! ! NEMA MANI MANI.

zoran

pre 3 godine

Nije u pitanju degradacija već činjenica da saziv Skupštine izgleda smešno a da si ti na čelu takve smešne Skupštine..ok? Nije niko baš tolika neznalica..pre bi se reklo da je u pitanju tvoj cinizam.

Perica

pre 3 godine

Ja sam neznalica a ti ? Bolje je bilo da i dalje budeš ministar spoljnih poslova jer si tu funkciju obavljao savršeno i uvek bio u javnosti promovišući SPS,ovako će te uvek nadglasati. Mogao je i Antić da bude predsednik skupštine Srbije ali ti u ime SPS-a nisi trebao da to prihvatiš. Samo ti je funkcija bila bitna a ne partija. Pa sada iako sam u SPS prezirem te jer nisi shvatio poentu

OGLASIO SE DAČIĆ! Objasnio šta misli o funkciji predsednika Skupštine!
Politika

OGLASIO SE DAČIĆ! Objasnio šta misli o funkciji predsednika Skupštine!

Za svakog državotvornog političara najveća je čast biti na čelu najvišeg predstavničkog tela i nosioca ustavotvorne i zakonodavne vlasti u Republici Srbiji, izjavio je za Tanjug predsednik SPS Ivica Dačić večeras, pošto je predsednik Aleksandar Vučić saopštio da će aktuelni ministar spoljnih poslova ubuduće biti na čelu novog parlamenta

20.10.2020

20:18

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija