• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.10.2020

09:21

NAJVEĆI RIZIK ZA ŠIRENJE VIRUSA PREDSTAVLJAJU ZABAVE I DRUŽENJA! Ðerlek: Cilj je da se sačuvaju životi ljudi

Politika

NAJVEĆI RIZIK ZA ŠIRENJE VIRUSA PREDSTAVLJAJU ZABAVE I DRUŽENJA! Ðerlek: Cilj je da se sačuvaju životi ljudi

Podeli vest

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek kaže da se u ovom trenutku ne razmišlja o ograničavanju kretanja za građane zbog povećanog broja zaraženih virusom korona


On je za TV Pink međutim naveo da će se, ukoliko se epidemiološka situacija drastično pogorša, sigurno i o tome razmišljati.

Kako kaže, cilj je da se sačuvaju životi ljudi, ali da se vodi računa i o ekonomiji.

Najveći problem i najveći rizik za širenje virusa predstavljaju zabave i druženja.


Upitan da li krsne slave predstavljaju rizik, on je rekao da slave moraju da se slave.

"Ministar zdravlja razgovarao je sa patrijarhom da se slave slave ove godine kao nekada, u krugu porodice", rekao je on.

Od danas privremena bolnica u Novopazarskoj banji
 

Na Infektivnoj klinici u Novom Pazaru trenutno je sedam pacijenata koji boluju od kovid 19, kaže državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Ðerlek i dodaje da se povećava broj pacijenata u kovid ambulantama.

Juče je od 54 uzorka utvrđeno da su četiri pacijenta pozitivna, a povećan je i broj prvih pregleda u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu.

"Juče je formirano Infektivno odeljenje sa 60 mesta, intenzivna nega sa pet respiratora. Danas će biti formirana privremena bolnica u Novopazarskoj banji sa 150 mesta", rekao je on.

Ðerlek kaže da će pokušati da održe rad Opšte bolnice sa non kovid pacijentima.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija