• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

23.10.2020

19:23

PRIŠTINA POSLALA HITAN ZAHTEV BEOGRADU! Lažna država postavila uslov Srbiji, traži od Zapada DA REAGUJE!

Politika

PRIŠTINA POSLALA HITAN ZAHTEV BEOGRADU! Lažna država postavila uslov Srbiji, traži od Zapada DA REAGUJE!

Podeli vest

Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore tzv. Kosova najoštrije osuđuje hapšenje kosovskog državljanina Agima Đocaja u Srbiji, saopšteno je iz ministarstva

- Đocaj je flagrantno uhapšen tokom tranzitnog putovanja kroz teritoriju Srbije. Ministarstvo zahteva od Srbije hitno puštanje na slobodu Agima Đocaja i Nezira Mehmetaja, koji su nepravedno pritvoreni već deset meseci - navodi se u saopštenju.

Takođe ističu da su optužbe protiv njih neutemeljene, namerne i politički motivisane, te tzv. Ministarstvo spoljnih poslova poziva Brisel i države Kvinte da se obrate vlastima u Beogradu, da, kako navode, jednom zauvek zabrane takvu nezakonitu praksu neosnovanog pritvaranja kosovskih građana koji prolaze kroz teritoriju Srbije.

- Takvo ponašanje je u suprotnosti sa osnovnim ljudskim pravima, sporazumom o slobodnom kretanju postignutim u Briselu 2011. godine i potpuno suprotno duhu sporazuma o opredeljenjima Vašingtona za ekonomsku normalizaciju. Stara politika Srbije, koju vodi Vučić, i dalje je u suprotnosti sa svim evropskim vrednostima kojima teže i u suprotnosti su sa izjavama koje daju pred međunarodnom zajednicom o navodnoj 'posvećenosti i spremnosti' ka procesu pune normalizacije odnosa sa Kosovom - dodaje se u saopštenju.

Navode da su ove akcije nastavak napora Srbije da sabotira Kosovo, "izdajući lažne poternice i manipulišući njihovim medijskim kanalima kroz stalnu rasističku propagandu".

- Imajući u vidu ove okolnosti, Ministarstvo spoljnih poslova ponavlja pozive građanima Kosova i sunarodnicima iz dijaspore da izbegavaju putovanja u Srbiju i kroz Srbiju, zbog rizika od zadržavanja i zbog politički motivisanih optužbi - zaključuje se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija