• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.10.2020

13:06

PALMA U SKUPŠTINI IZRAZIO ZADOVOLJSTVO ZBOG MINISTARSTVA ZA BRIGU O SELU 86 odsto sela nestaju, moramo zadržati mlade tamo

Politika

PALMA U SKUPŠTINI IZRAZIO ZADOVOLJSTVO ZBOG MINISTARSTVA ZA BRIGU O SELU 86 odsto sela nestaju, moramo zadržati mlade tamo

Podeli vest

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izrazio je danas u Skupštini Srbije zadovoljstvo zbog toga što će u Vladi postojati ministarstvo koje će voditi brigu o selu.

On je poručio da selo ne treba koristiti samo u predizbonoj kampanji, već stalno razmišljati o tome kako da se mladi zadrže na selu, jer 86 odsto sela nestaje.

“Moramo da vidimo kako da zadržimo poljoprivrednike i mlade koji žive na selu i da nema razlike između sela i grada”, rekao je Marković i dodao da treba voditi računa o tome da cena poljoprivrednih prozivoda bude takva da se vrednuje uloženi trud i rad.

Dodao je i da moraju da se stvore uslovi da oni koji žive na selu imaju puteve, kanalizaciju, vodovodnu mrežu...

“Ako ne stvorimo uslove za dom kulture, penzionerski klub, sportski teren, onda ne možemo da očekujemo da zadržimo mlade ljude na selu, da žive od svog rada", rekao je Marković.

Marković je čestitao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je predložio formiranje ministarstva za brigu o selu i predložio formiranje još jednog ministarstva - za školski sport, jer ima mnogo talentovane dece.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlado

pre 3 godine

Još da ovo ministarstvo vodi Krkobabić, onda ste sve rekli! Taj se na selu pojavi samo kad su izbori, baš kao i Čeda, Tadić i ostali paraziti!

(VIDEO) AKO SE NASTAVI OVAKO, UJUTRU KAD USTANETE PRVO PIPATE ŽENU ZA ČELO! Palma o koroni: Ja sam imao koronu koja je trajala 40 minuta - TREBA MANJE DA PLAŠIMO NAROD!
Politika

(VIDEO) AKO SE NASTAVI OVAKO, UJUTRU KAD USTANETE PRVO PIPATE ŽENU ZA ČELO! Palma o koroni: Ja sam imao koronu koja je trajala 40 minuta - TREBA MANJE DA PLAŠIMO NAROD!

Ja sam imao koronu koja je trajala 40 minuta. Kako 40 minuta? Pa 40 minuta sam imao temperaturu i posle toga ništa. I nisam to publikovao, jer nisam za to da političari imaju dupli imunitet, poslanički i zdravstveni, rekao je lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma tokom izlaganja u Skupštini Srbije

22.10.2020

15:49

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija