• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.10.2020

09:04

BRECNEM SE KAD MI NEKO KAŽE "PREDSEDNIČE SKUPŠTINE", JOŠ UVEK SE NISAM APDEJTOVAO! Dačić: Izvršna vlast je za mene završena priča!

Politika

BRECNEM SE KAD MI NEKO KAŽE "PREDSEDNIČE SKUPŠTINE", JOŠ UVEK SE NISAM APDEJTOVAO! Dačić: Izvršna vlast je za mene završena priča!

Podeli vest

Predsednik Skupštine Srbije i SPS Ivica Dačić izjavio je dana da Dušan Bajatović ostaje na čelu "Srbijagasa" i da će socijalisti, uz to, dobiti još jedno važno javno preduzeće. Dačić već sada, dok je nova vlada i dalje u procesu formiranja, najavio da za sledeće izbore 2022. godine želi politički dogovor sa SNS

Šef socijalista Ivica Dačić rekao je da je za SPS centralno političko pitanje kakvu će politiku Vlada voditi u narednom periodu

- Ja se brecnem kada i neko kaže predsedniče Skupštine Srbije, jer u svojoj glavi još nisam apdejtovao. Izvršna vlast je za mene završena priča. Počeo sam u parlament, vratio sam se kući i meni je čast što me je Vučić predložio na ovu funkciju – rekao je Dačić.

Srbija je juče saznala ko su novi ministri i da je SPS-u pripalo dva ministarstva - prosvete i bez portfelja, a Dačić je na TV Prva komentarisao da li je to politički gubitak za njega lično i stranku.

- Predsednika republike i skupštinu bira narod, zato jeste za čestitanje - kazao je predsednik Skupštine Ivica Dačić i doda da ga Vučić nije sklonio u Skupštinu već da su se dogovorili da bi bilo dobro da bude na tom mestu.

- Ko želi da se ozbiljno bavi politikom za njega je važno kakvu politiku vodi - kaže Dačić i dodaje da čovek čini funkciju ne obratno.

Foto: printscreen TV Prva

Dačić je rekao i da Vučić nije imao loše namere i da nije morao da mu da ni to mesto.

- Mi smo pre svega dobri prijatelji - ističe Dačić.

Dačić je naglasio da na čelu "Srbijagasa" ostaje Dušan Bajatović.

- Naravno da Bajatović ostaje na čelu Srbijagasa, to se nije ni postavljalo kao pitanje, a SPS će pored toga dobiti jos jedno jako preduzeće... Nisu nama predzueća važna zbog samog preduzeća, već da što više ljudi bude deo tog procesa i da u tome učestvuju - rekao je Dačić.

Govoreći o izborima 2022. on je rekao da treba nastupiti ujedinjeno na gradskim, parlamentarnim i predsedničkim izborima, jer ako se ujedinjuje opozicija, treba i vlast.

- Mi želimo politički dogovor - kaže Dačić.

- Takođe smo se dogovorili da dobijemo još jedno od ovih velikih javnih preduzeća. Razgovaraćemo danas sa Vučićem, jer je on zarotirao sve. Ja sve znam ko će biti, ali ne mogu da kažem to sada – rekao je Dačić i u šali rekao voditelju da mu “nije dao dobru ponudu kako bi mu otkrio imena“.

- Neka se moji sekiraju još malo, jer se niko nije sekirao kada sam ja u pitanju – rekao je Dačić u šali.

Ovo sve je priprema za 2022. godinu.

- Čekaju nas izbori. Postoji nekoliko bolesti, jedna je kratkovidost. Jedni će reći ovaj ima ovoliko ministara, neko onoliko. Važno je kolika je politička snaga nečija, a ne koliko ministarstava ima - navodi on.

Dačić je rekao da su pričali o ministru prosvete, ali nije otkrio ko će to biti.

- Koliko jedan predsednik Skupštine ministara vredi? To niko ne računa. Skupština je za neke mesto za penzionere. Što se mene tiče, ne treba mi nijedan ministar. Birači glasaju za SPS zbog moje politike. Šta će meni više od toga? Prvi potpredsednik Vlade u Skupštini i Vladi sedi pored premijerke - kaže on.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija