• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.10.2020

13:38

KOGA, BRE, VI ZA*EBAVATE? Đilasov kum Mlađa Đorđević protestuje protiv Rio Tinta i rudnika jadarita kod Loznice, iako su ih oni doveli u Srbiju dok su bili na vlasti!

Politika

KOGA, BRE, VI ZA*EBAVATE? Đilasov kum Mlađa Đorđević protestuje protiv Rio Tinta i rudnika jadarita kod Loznice, iako su ih oni doveli u Srbiju dok su bili na vlasti!

Podeli vest

Mlađan Đorđević, lider pokreta Oslobođenje i kum Dragana Đilasa, predvodi protest ispred prostorija multinacionalne kompanije Rio Tinto u Brezjaku kod Loznice, protiveći se izgradnji rudnika litijuma u tom kraju, tvrdeći da će eksploatacija ove rude izazvati ekološku katastrofu. Međutim, ono što Đilasov kum nikako ne pominje je da je kompanija, koju bi sada sa protera iz Srbije, istraživanja počela još 2004. godine, a da je Memorandum o razumevanju potpisan 2011. dok su njegovi bili na vlasti

 

Đorđević, čije je najveće političko dostignuće što je umislio da liči na predsednika Rusije Vladimira Putina i što na reveru sakoa nosi značku ruske obaveštajne službe FSB, danas u Brezjaku kod Loznice stoji sa grupom građana koja nosi transparente: "Rio Tinto daleko ti lepa kuća ", "Svaki vaš rudnik he doneo smrt", "Nećemo rudnik hoćemo zdravu hranu", " Odlazi "Rio Tinto", "Ne damo reke ne damo život", "Procvat Loznice, procvat bele kuge", "Vama litijum nama otrov".

Đorđević međutim, ne govori okupljenim građanima, da je istraživanje rude jadarit u tom kraju Srbije počelo još daleke 2004. godine dok su demokrate njegovog kuma Dragana Đilasa bile na vlasti, kao i da je Memorandum o razumevanju na projektu mogućeg korišćenja minerala jadarit sa kompanijom Rio Tinto potpisan u julu 2011. godine, kad je takođe DS bio na vlasti.

Je l' to znači da je to Đorđević udario na svog kuma Đilasa?


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija