• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.10.2020

12:12

TEŠKO JE PRAZNOJ VREĆI DA STOJI USPRAVNO! Dačić o zahtevima dela opozicije: Njima treba politika da bi narod glasao za njih, a ne kontrolori!

Politika

TEŠKO JE PRAZNOJ VREĆI DA STOJI USPRAVNO! Dačić o zahtevima dela opozicije: Njima treba politika da bi narod glasao za njih, a ne kontrolori!

Podeli vest

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da su pred parlamentom veliki izazovi i da će se u toj instituciji, između ostalog, voditi dijalog vlasti i opozicije o izbornim uslovima


- Predsednik Vučić je rekao da mogu da očekujem da će briselska administracija vršiti pritisak i da je potrebno da neko iskusan moderira taj dijalog. Dobio sam informaciju da su mi spremili pismo i da će možda u toku današnjeg dana stići pismo od predsednika Evropskog parlamenta - kazao je Dačić.


Komentarišući medijske navode da će stranke opozicije, koje nemaju dovoljno kadrova za kontrolore, tražiti od EP da pošalje nezavisne kontrolore za izbore u Srbiji, Dačić je kazao da opozicija treba da shvati da je "teško praznoj vreći da stoji uspravno" i da, pre svega, mora da ima politiku i ljude koji će biti privlačni za biračko telo.

O kritikama na njegov račun poslanika Šaipa Kamberija kaže da je on njegov stari poznanik, da je ljut na njega jer od perioda kada je bio ministar unutrašnjih poslova, jer su tada hapšeni teroristi sa juga Srbije.

Tada je, podseća Dačić, Kamberi izjavio da Dačić kao ministar unutrašnjih poslova nije dobrodošao u Bujanovac kada je ubijen srpski policajac.

- Ja sam sklonio i spomenik borcima OVK, odnosno to je uradila Žandarmerija, a ja sam u tom periodu bio ministar unuztrašnjih poslova - naveo je on.

 

Foto: Printscreen/TV happy

Dačić kaže da je dočekao premijerku Anu Brnabić ispred zgrade Skupštine Srbije kako bi pokazao da postoji jedinstvo najviših državnih organa. On je naglasio da je želeo pred početak zasedanja parlamenta da ispoštuje i premijerku i celu vladu.

Napominje da će kao predsednik parlamenta nastojati da vrati ugled toj instituciji koja legitimitet crpi od naroda.

- Hoću da se istakne uloga parlamenta, ništa drugo - rekao je Dačić za TV Hepi, dodajući da su u prethodnom periodu glavne vesti iz skupštine bile cene iz skupštinskog restorana i bifea i koliko košta kafa.

Dačić je izrazio žaljenje zbog odlaganja posete Sergeja Lavrova i dodao da će šef ruske diplomatije verovatno posetiti Srbiju u toku sledećeg meseca.

- Žao mi je što sada nije došao, ali Lavrov će doći u Srbiju, mislim u toku sledećeg meseca, čim se steknu uslovi - rekao je Dačić.

Komentarišući navode da važi za ''''proruskog čoveka'''', Dačić je rekao da je on pre svega srpski čovek i da želi da koristi i Rusiju i SAD i svaku drugu zemlju za realizaciju državnih i nacionalnih ciljeva Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija