• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Srbija Danas

29.10.2020

19:08

"JA SAM PROSTO ŠOKIRAN, POSLE 23 GODINE I DALJE NE ZNAJU JEDNU STVAR! Doktor Kon OTKRIO kada će doći do sudara GRIPA I KORONE!

Politika

"JA SAM PROSTO ŠOKIRAN, POSLE 23 GODINE I DALJE NE ZNAJU JEDNU STVAR! Doktor Kon OTKRIO kada će doći do sudara GRIPA I KORONE!

Podeli vest

Epidemiolog Predrag Kon je odgovarajući na pitanje o susretu gripa i korone, dve respiratorne bolesti otkrio šta ga svaki put iznova šokira

- Sada će 23 godine otkako pričam o gripu, ja se šokiram da posle 23 godine ljudi i dalje ne znaju kada je sezona gripa ovde kod nas. Gripa nema u ovo doba godine, jednostavno stižu respiratorne infekcije, grip stiže nešto kasnije. Prema tome, kada govorimo o tom sudaru, to se najranije može desiti u decembru. Može se dogoditi i pre toga, ali bi to podrazumevalo određenu izmenu virusa gripu i pojavu neke druge pandemije - izjavio je dr Predrag Kon pa podvukao:

- Biće sudar, ali kasnije jer je prirodni ciklus gripa kod nas takav da se on pojavljuje u decembru, da maksimum dostiće u januaru, ali čak nekad i u februaru i martu.

Foto: printscreen

Napomenuo je da će na grip uticati pomeranje školskih raspusta jer su škole i predškolske ustanove posebno mesto širenja ove bolesti, što se ne može reći za korona virus, iako se ne zna koliko zaista ima asimptomatskih slučajeva među decom.

ZABORAVITE SVE U ŠTA STE VEROVALI O KORONI! Gubitak antitela uopšte nije znak da vam je imunitet ugrožen?!

- Ali smo napravili barijeru sa maskama i pratimo situaciju - dodao je član Kriznog štaba za suzbijanje širenja kovida i naglasio da ima "uliva virusa u škole", ali da nema prenosa, da sve funkcioniše i nema razloga za zatvaranje.

Foto: printscreen TV Prva

Kada je u pitanju sama organizacija nastave, naglasio je da je da odluka o tome pripada Ministarstvu prosvete.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija