• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/IN4S

31.10.2020

11:49

INFORMER SAZNAJE: VUČIĆ IDE NA SAHRANU AMFILOHIJU! Predsednik Srbije sutra u Crnoj Gori na poslednjem ispraćaju mitropolita!

Politika

INFORMER SAZNAJE: VUČIĆ IDE NA SAHRANU AMFILOHIJU! Predsednik Srbije sutra u Crnoj Gori na poslednjem ispraćaju mitropolita!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra dolazi u Crnu Goru na sahranu mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju

Predsednik Vučić juče je, među prvima, izjavio saučešće Srpskoj pravoslavnoj crkvi i svom pravoslavnom narodu povodom smrti voljenog mitropolita Amfilohija.

„Voleo bih da je vest netačna. Video sam da se u 8:20 upokojio. Sve se dalje nadam da ta vest nije tačna. Ako je tačna, izražavam saučešće patrijarhu i srpskom narodu“, rekao je Vučić juče novinarima u Beogradu.

Danas je, povodom sahrane upokojenog mitropolita, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije kazao da bi dolazak predsednika Vučića značio još bolje odnose Srbije i Crne Gore, što je, kako je istakao – nasušna potreba i želja naroda iz obe zemlje.

Poslednji susret Mitropolita Amfilohija i Vučića bio je krajem semptembra u Beogradu, na kojem je bio i episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.

Susret je protekao u vrlo srdačnoj atmosferi. Tada je posebno naglašeno da Srbija i Crna Gora treba da razvijaju sveobuhvatne odnose i da su kao najbliže države snažno upućene jedna na drugu.

Podsećamo, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije upokojio se u Gospodu juče uoči velikog hrišćanskog praznika Svetog Luke. Njegovi zemni ostaci su preneseni na Cetinje, a molitveni doček planiran je za 14 časova ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, gde će biti sahranjen.

Sahrana će biti sutra, a zaupokojenu liturgiju u 9 časova služiće patrijarh srpski Irinej.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bojan

pre 3 godine

Tuzno je sto je ovakav povod da ode u Podgoricu,ali ipak je on predsednik koji je imao postovanja prema liku i delu mitropolita!

Vlado

pre 3 godine

Svaka čast predsedniče! Narodu u Crnoj Gori je potrebna Vaša podrška! Moramo obnoviti jedinstvo i slogu! Neka je večna slava Amfilohiju

Parabucki Sonja

pre 3 godine

Meni je degutantno ovo komentarisati. Jedan narod, jedna bol , zajednicki gubitak. Pocivaj u miru Sveta velicino !

una

pre 3 godine

Veliki gubitak koji je zadesio sve. Nas mitropolit jos jednom je ucinio da se narod ujedini, nazalost, na ovaj nacin. Prava odluka predsednice! Pocivaj u miru nas dragi mitropolite, neka ti je laka zemlja.

Jela Kv

pre 3 godine

Predsednik Aleksandar Vučić odace poslednju počast blazenopocivsem Amfilohiju za sve učinjeno ovozemaljsko, zarad srpskog naroda i carstva nebeskog

Sara

pre 3 godine

Dostojanstveno do kraja ,očekivali smo od predsednika da ide,poštovanje.

Vasa

pre 3 godine

Poalednji pozdrav na vecni pocinak nasem dragom svetom ocu, mitropolitu amfilohiju, neka mu je vecna slava, i laka zemlja, amin

Filip

pre 3 godine

Verujem da su mnogi očekivali ovakvu odluku predsednika, biće sa narodom, možda i sa nekim iz buduće vlasti. To je bila i želja Amfilohija, da dva rukovodstva dobro sarađuju, u korist naroda u Crnoj Gori i Srbiji.

Jovan

pre 3 godine

Bio je veliki covek, velikog srca i dobre duse. Ovo je sasvim ocekivana odluka Vucica, ipak je Amfilohije znacio mnogo za Srpski narod u Srbiji i Crnoj Gori. Pocivajte u miru, oce Amfilohije.

Ivana

pre 3 godine

Naravno da treba da ode i iskaze postovanje prema coveku koji je mnogo uradio za srpski narod, ne znam cemu teorije zavere.

Filip

pre 3 godine

Ovo je ogroman gubitak za Srbe i SPC. Predsednikov dolazak je očekivan i mnogo će značiti našem narodu.

Ivana

pre 3 godine

Zasluzio je mitropolit Amfilohihe da mu i predsednik i celokupan srpski narod odaju pocasti.Puno je uradio sa svoj narod!Slava mu!

Dejan

pre 3 godine

Ne vidim nista sporno u odlasku, mi smo jedan narod i uvek treba da smo jedni uz druge. Amfilohije je zasluzio postovanje svih nas!

Tanjica

pre 3 godine

Predsednik Vucic je ima veliko postovanje prema Amfilohiju i normalno je da ima potrebu da prisustvuje njegovoj sahrani.

Dana

pre 3 godine

Vreme je da se stavi tacka na neke stvari I da se poboljsaju odnosi.Bespotrebno stvarate tenziju.Vucicu,veliki ste covek

KIKI

pre 3 godine

Veoma tuzan dogadjaj da se ode u Crnu Goru, ali treba iskazati postovanje.

Tinki

pre 3 godine

Zauvek će ostati u našim sećanjima. Iskreno saučešće ga smrt velikog čoveka.

Mila

pre 3 godine

Ovo je jos jedan znak podrske nasoj braci u Crnoj Gori i pravoslavnoj mitropoliji crnogorskoj.

superdevojce

pre 3 godine

Ne vidim nikakvu losu nameru u tome sto Aleksndar Vucic ide na sahranu Amfilohiju Radovicu. Pa, pobogu mi smo jedan narod i treba da zivimo u slozi i miru.

Prvoborac

pre 3 godine

Pravoslavno iskreno poštovanje za pokojnikom mora da postoji i ovaj ljudski gest je bio očekivan bez obzira na odnose koji su vladali među njima što u politici što u mišljenjima.Neka je večna slava i čast što je bivstvovao među Srpskim življem.

Brankić

pre 3 godine

Politika ne bi smela da nas razdvaja. za to se i borio mitropolit Amfilohije do zadnjeg dana. Neka mu je večna slava i hvala.

Mare

pre 3 godine

Ништа друго нисам ни очекивао од председника Србије,још један доказ поштовања у Христу уснулог митрополита СПЦ Амфилохија

Veka

pre 3 godine

Za sve što je uradio mitropolit Anfilohije tokom svog života, zaslužio je da ga Srbija isprati!

Nada

pre 3 godine

Predsednik treba da ide, jedan narod, jedna bol, jedna tuga, veliki gubitak..

Tijana

pre 3 godine

Naravno da ce otici da iskaze postovanje prema coveku koji je mnogo uradio za srpski narod, ne znam cemu teorije zavere.

Sasa94

pre 3 godine

Od velikog predsednika se tako nešto i očekuje. Ujedno i vrlo sama poseta je od velike koristi za sve nas. Amfilohiju neka je laka zemlja.

Mila

pre 3 godine

Tako rade veliki ljudi. Svaka cast predsednice, vi idete i u ime svih nas koji osecamo tugo zbog njegovog upokojenja. Slava mu!

Ana

pre 3 godine

Ponosna sam na predsednika, sto ce otici u Crnu Goru i odati pocastas jednom velicanstvenom coveku! Zao mi je samo sto povod posete nije lepsi! Ovo ce dodatno spojiti nase dve drzave koje sada dele tugu i bol!

Darija

pre 3 godine

Sahrana mitropolita Amfilohija će biti veliki duhovni događaj, a od strane crkve biće svi rado viđeni i dostojno ispoštovani koji budu došli da se oproste sa njime. Tako i predsednik Vučić.

Ksenci

pre 3 godine

Mi smo bratski narodi uvek moramo biti tu jedni za druge.

Iva

pre 3 godine

Ovo je doprinos popravljanju odnosa između bratskih naroda Srbije i Crne Gore...

Nena

pre 3 godine

Iskreno nam je žao zbog smrti mitropolita. Predsednik će kao i uvek ukazati poštovanje. Isto tako, predsednik će uvek pružiti podršku svom narodu.

Dusan

pre 3 godine

A kako drugačije? Srbi iz Srbije i Srbi iz Crne Gore su jedan narod. Vučićevo prisustvo šalje jaku poruku o jedinstvu i slozi našeg naroda, i u dobru i u zlu.

Milena

pre 3 godine

Pozdravljam odluku predsednika, važno za naš narod u Crnoj Gori...

Marija

pre 3 godine

Srpski narod je izgubio najboljeg medju nama... Mitropolit je bio svetlost na kraju svakog tunela za naš narod i nesumnjivo je da će predsednik Vučić prisustvovali njegovoj sahrani, jer on razume šta je Mitropolit značio za narod.

Dexter

pre 3 godine

Predsednik Vucic je po ko zna koji put pokazao da je covek, koji ima srce veliko kao Srbija. Bravo!

Milena

pre 3 godine

Naši su narodi bratski, potrebno je da se uspostave saradnja i poboljšaju odnosi...

Čačanin

pre 3 godine

Tužna vest potresa ceo Srpski narod, a naš predsednik je još jednom pokazao svim Srbomrscima ovim činom da smo ipak "Vjera" i veliko poštovanje prema liku i delu "Djedovom".

Goran

pre 3 godine

Svaka čast, tužnim povodom na žalost, srećni jer smo imali takvoga za svojega. Predsedniče puna podrška.

Sale

pre 3 godine

U najtežim momentima mi Srbi treba da se držimo zajedno i ostanemo dostojni. Mitropolit Amfilohije je učinio mnogo za Srbe u Crnoj Gori, na nama svima je da ga dostojno ispratimo.

Milica

pre 3 godine

Tesko je ostati priseban u ovakvom trenutku kada je pravoslavna crkva vec neko vreme na udaru, a napustio nas je covek ciji je znacaj u ocuvanju vere bio naizmerno veliki. Velika je cast odati pocast takvom coveku, a ovakav gest Vucica ima jos veci znacaj zbog svih desavanja u prethodnom periodu

Rade

pre 3 godine

Poštovanje pre svega. U teškim vremenima kroz koje prolazi ceo ljudski rod, pa i naš narod, pružena ruka, podrška i topla reč nemaju cenu!

Ivana

pre 3 godine

Aleksandar vučić i Amfolije radović su se istinski borili za jedinstvo naroda u Srbiji i Crnoj Gori. Dve države moraju da stope kao jednu i da Crna Gora zaista bude Prava kako bi se i crkva na Lovćenu sagradila. Želim da se narod ujedini. Srbija i Crna Gora zaista žele da ojačaju.

Saplemenik93

pre 3 godine

Тужан моменат да наш председник оде у службену посету братској Црној Гори у. Свакако ће посета значити нашим људима доле којима ћемо показати да их нисмо заборавили. Зато је ово прави потез председника Србије

Bo

pre 3 godine

Dosta borbe je Amfilohije ulozio za sve srpske glave, za njegovih 83.godine. Slava mu i hvala!! Sve po zasluzi.

Mara

pre 3 godine

Veliko poštovanje predsednik Vučić SPC i Crnoj Gori pokazao je svojim dolaskom na sahranu.

Dragan

pre 3 godine

Predsednik Vučić odaće poslednju počast blaženopočivšem Amfilohiju za sve učinjeno ovozemaljsko, zarad srpskog naroda i carstva nebeskog a izjave Crnogorskih državnika su upravo uzrok tome što naši odnosi sa C.Gorom nisu na zavidnom nivou.

Željko

pre 3 godine

Odlaskom na sahranu Amfilohiju Radoviću predsednik Vučić odaje počast u ime svih Srba ovom velikom čoveku, a istovremeno čivi veliku stvar za jedinstvo srpskog naroda.

Svetozar

pre 3 godine

Sasvim očekivana odluka Aleksandra Vučić da ode i iskaže poštovanje prema čoveku koji se do poslednjeg dana svog života borio za pravoslavni narod. Niko ne može poreći da je mnogo uradio za srpski narod, ne znam samo zašto ima tolike potrebe i čemu teorije zavere.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija