• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.11.2020

12:48

SRBIJA I ITALIJA ODRŽALE VISOK NIVO ODNOSA! Brnabić i Skalfaroti o daljem intenziviranju odnosa

Politika

SRBIJA I ITALIJA ODRŽALE VISOK NIVO ODNOSA! Brnabić i Skalfaroti o daljem intenziviranju odnosa

Podeli vest

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije Ivanom Skalfarotijem o daljem intenziviranju ukupnih bilateralnih odnosa dveju zemalja


Premijerka je istakla da je nova Vlada Srbije vlada političkog i ekonomskog kontinuiteta koja ostaje na proevropskom putu i izrazila zahvalnost Italiji na doprinosu koji daje stabilnosti i prosperitetu regiona Zapadnog Balkana i aktivnom zalaganju za evropsku perspektivu čitavog regiona.


Ona je ocenila da su Srbija i Italija održale visok nivo odnosa, a prijateljstvo i solidarnost potvrdile su i tokom pandemije Kovid 19 slanjem humanitarne i medicinske pomoći.

Zahvalila je Italiji što je slanjem svog medicinskog tima tokom pandemije pomogla srpskim lekarima.

Foto: Tanjug

Skalfaroti je poželeo uspeh premijerki Brnabić u novom mandatu i istakao da Italija ostaje pri stavu da je Srbiji mesto u Evropskoj uniji i ocenio da je to obostrani interes i Evrope i regiona Zapadnog Balkana.

On je zahvalio na pomoći koju je Srbija uputila Italiji tokom pandemije i istakao da je tim činom solidarnosti Srbija potvrdila svoj evropski karakter.

Na sastanku je bilo reči i o merama koje dve zemlje preduzimaju kako bi se ublažile ekonomske posledice izazvane pandemijom Kovid 19.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija