• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.11.2020

10:00

ZBOG NJE RASIM NIJE VIŠE NA VLASTI! Ljajićeva zamenica pojavila se u jutarnjem programu u crvenoj kombinaciji, pa otkrila KAKO JE NJEN PRETHODNIK RADIO! (FOTO)

Politika

ZBOG NJE RASIM NIJE VIŠE NA VLASTI! Ljajićeva zamenica pojavila se u jutarnjem programu u crvenoj kombinaciji, pa otkrila KAKO JE NJEN PRETHODNIK RADIO! (FOTO)

Podeli vest

Nova ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić gostovala je u Novom jutru TV Pink i tom prilikom otkrila kako izgleda voditi ministarstvo posle lidera SDPS Rasima Ljajića

- Nije lako zameniti Rasima Ljajića, on je odlično obavljao svoj posao. Prvi zadatak nam je da se u sektoru turizma izborimo da sačuvamo tu granu. Veliki su gubici, država kroz određene mere pomaže da se sačuva taj sektor. Srbija odgovorno pristupa problemu sa kojim se suočava turizam. Domaći turisti su dosta ostali u zemlji i bar je taj deo doživeo bum, turizam u Srbiji. Država je pomogla turističkim agencijama da ne bankrotiraju. Zatim, hotelijeri su dobili veliku pomoć. Najjači hoteli najviše su bili pogođeni - rekla je Tatjana Matić.

Ona je govorila o razvitku domaćeg turizma, ali i kakvo je stanje sa zalihama robe.

- Na domaćem turizmu ne potencira samo ova Vlada. To još datira iz vremena kada je predsednik Vučić bio premijer. Moramo naterati lokalne samouprave da razmišljaju progresivnije. Naš narod generalno voli da putuje tako da treba iskoristiti to bar za domaći turizam. Jedno vreme smo imali problem što nije bilo brašna od jedan kilogram i sa kvascem je jako kratko bila nestašica, ali definitivno smo najbolje dočekali krizu i robe je bilo dovoljno. Imamo pšenice i u zalihama, ulja ima, šećera... - dodala je Matić.

Ministarstvo koje vodi ima tri cilja.

- Poseban izazov nam je da sačuvamo turizam u narednom periodu. Dalje, elektronske komunikacije, izgradnja lokalnih računarskih mreža u školama i razvitak telekomunikacione infrastrukture u ruralnim krajevima. To su naša tri prioriteta - objasnila je nova ministarka.

Foto: Printscreen Pink

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija