• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

09.11.2020

23:20

RUSIJA DA OD UKRAJINE KUPI ODESU! A, TEK CENA JE ŠOKANTNA, OVOLIKO NOVCA za kupovinu neke teritorije NIKAD NIJE PONUĐENO!

Politika

RUSIJA DA OD UKRAJINE KUPI ODESU! A, TEK CENA JE ŠOKANTNA, OVOLIKO NOVCA za kupovinu neke teritorije NIKAD NIJE PONUĐENO!

Podeli vest

Poznati ruski novinar Vladimir Solovjov predložio je da se od Ukrajine kupi Odesa, piše portal „Vzgljad"

- Možemo dati dobru cenu: rublju, ili možda čak pet. Ionako tamo mora sve da se obnovi i dovede u red. To je kao da kupujemo preduzeća u stečaju i preuzimamo sve njihove dugove i troškove", rekao je Solovjov, komentarišući reči člana Saveta Federacije Sergeja Cekova, koji je predložio da ukrajinske vlasti prepuste Rusiji južne regione ako žele da sruše spomenik Katarini Velikoj u Odesi.

Solovjov je u šali dodao da se ne treba ograničavati Odesom, mogu se kupiti sve teritorije do Pridnjestrovlja. On je pojasnio da je u istoriji već postojao takav presedan.

- Rusija je 1686. godine dobila Kijev od Poljsko-litvanske kraljevine - čak postoje i političke anegdote na ovu temu - dodao je on u intervjuu listu "Vzgljad". 

RUSIJA NUDI SRBIJI ZAJEDNIČKU PROIZVODNJU VAKCINE "SPUTNJIK V"! Naša zemlja je za Moskvu prioritet, čeka se samo da Beograd kaže KREĆEMO!

U Odesi su ranije održani protesti na kojima je zahtevano rušenje spomenika ruskoj carici Katarini Velikoj koja je osnovala ovaj grad na Crnom moru. 

Učesnici su naglašavali da je spomenik nezakonito postavljen. Anastasija Rižkovič, portparolka inicijative za „Dekolonizaciju Ukrajine", rekla je da će rušenje spomenika „pomoći gradu da se reši ruskog uticaja".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija