• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.11.2020

09:07

(VIDEO) MI SMO VODEĆI I TO KAŽU I MMF I EVROPSKA KOMISIJA! Mali: Rebalans budžeta usmeren na jačanje ekonomije

Politika

(VIDEO) MI SMO VODEĆI I TO KAŽU I MMF I EVROPSKA KOMISIJA! Mali: Rebalans budžeta usmeren na jačanje ekonomije

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je rebalans budžeta, koji se danas nalazi pred poslanicima Skupštine Srbije, usmeren na jačanje ekonomije i BDP, kao i dodatno jačanje napora u borbi protiv koronavirusa

Mali je za RTS rekao da je javni dug u Srbiji pod kontrolom i da neće preći 60 odsto BDP, za razliku od nekih zemalja u kojima, kako kaže, javni dug ide i preko 150, 200 odsto.

Ministar je istakao i da će Srbija po stopi rasta biti najbolja u Evropi i istakao da će prema projekcijama MMF i Evropske komisije Srbija imati najveći kumulativni rast u naredne tri godine.

"Mi smo vodeći i to kažu i MMF i Evropska komisija... To znači da smo na pravi način sproveli reforme i ojačali našu ekonomiju", rekao je Mali.

On je naveo da je Srbija u prvom rebalansu budžeta, kada je počela pandemija korona virusa, izdvojila ogroman paket pomoći za zdravstvo i za građane, kao i za privredu.

Foto: printscreen RTS

To se pokazalo kao dobar korak, istakao je Mali i dodao da je u drugom kvartalu ove godine stopa nezaposlenosti na istorijski najnižem nivou od 7,3 odsto.

Novim rebalansom je predviđeno da se dodatno ojača i borba protiv korona virusa, kaže Mali.

Izdvojeno je 9 milijardi dinara za završetak izgradnje dve kovid bolnice i njihovo opremanje, za nabavku lekova i druge bolnice, kao i za kapitalne projekte, kao što su završetak obilaznice oko Beograda i Moravski koridor

Predviđeno je i 5,1 milijarda za poljoprivrednike, kao i po 10.000 dinara za sve zdravstvene radnike.

Mali je rekao da za desetak dana pred Vladu stiže i novi budzet.

Foto: printscreen RTS

Dodao je da se planira deficit od tri odsto u dogovoru sa MMF-om, što daje dalje mogućnosti za smanjenje javnog duga.

Najavio je i rekordan iznos novca za kapitalne investicije.

Mali je rekao da ce od 1. januara biti veće penzije i minimalna zarada, a najavio je i da ce se znati koliki ce biti rast plata u javnom sektoru.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vladimir

pre 3 godine

A kad Evropska komisija kaže da Srbija više nije demokratija nego hibridno društvo, da su izborni uslovi katastrofalni i stanje u medijima kao u istočnjačkim despotijama, to se ne važi? Znam da nećete pustiti komentar, nego samo malo da se preznojite.

MALII ODGOVORIO ĐILASU: Odavno si se izgubio u mahnitoj borbi za fotelju
Politika

MALII ODGOVORIO ĐILASU: Odavno si se izgubio u mahnitoj borbi za fotelju

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije i član Predsedništva Srpske napredne stranke Siniša Mali osvrnuo se na najnovije, kako je ocenio, prozivke i fantazije dokazanog lažova Dragana Đilasa i njegovih pajtosa. On je naveo da je odavno poznato da bi Đilas da ponovo uskoči u fotelju i da ponovo zagospodari državnim novcem

28.10.2020

16:16

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija