• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

12.11.2020

23:00

BRUKA I SRAMOTA! NASTAVLJA SE PROGON SRBA U CRNOJ GORI! MILOV TEROR! Zabranjeno sećanje na srpske oslobodioce!?!

Politika

BRUKA I SRAMOTA! NASTAVLJA SE PROGON SRBA U CRNOJ GORI! MILOV TEROR! Zabranjeno sećanje na srpske oslobodioce!?!

Podeli vest

Pristalice Mila Đukanovića okupile su se juče ispred Starog grada u Budvi i zabranile našem ambasadoru u Podgorici Vladimiru Božoviću da položi venac srpskim oslobodiocima povodom Dana primirja u Prvom svetskog ratu

 

Milovci su se okupili u Starom gradu u Budvi i zaogrnuti crnogorskim zastavama skandirali: 'Nije ovo Srbija', 'Šta ste na nas digli hajku, četničku vam je*em majku', 'E viva Montenegro' i 'Nikad neće Crna Gora bit' obala srpskog mora'...

Razularena masa sprečila je Božovića da položi venac na spomen-ploču srpskim oslobodiocima, a odlazeća vlada Mila Đukanovića čak je ustvrdila da je Božovićeva namera bila da se 'meša u unutrašnja pitanja Crne Gore'!?!

Skup mržnje

Povodom ovog skandala oglasila je Ambasada Srbije u Podgorici, koja ističe da je uredno obavestila MSP Crne Gore o svojim aktivnostima.

Huligani i neznalice

Ovo je sramotan odnos jedne male, neprosvećene grupe huligana koja ne poznaje sopstvenu istoriju
Marko Kovačević, poslanik koalicije 'Za budućnost Crne Gore'

'Oni su tim povodom pozvali ambasadora Božovića na razgovor i saopštili da tu aktivnost smatraju grubim mešanjem u unutrašnje stvari suverene države, da je to istorijski falsifikat i da kao zemlja domaćin ne odobrava polaganje venaca. Ove njihove navode odbacujemo kao zlonamerne i netačne. Naročito su neutemeljene tvrdnje da je reč o istorijskom falsifikatu. Pošto je Dan primirja u Velikom ratu, smatramo da to treba da bude i dan mira i pomirenja. Ostajući privrženi građenju najboljih odnosa Srbije i Crne Gore, odlažemo planirano polaganje venca. Istovremeno, izražavamo nadu i želju da će se u skoroj budućnosti steći uslovi da se to obavi na adekvatan i prihvatljiv način, kao što se to inače obeležava u celom slobodarskom i civilizovanom svetu', navodi se u saopštenju.

Komentarišući ove navode, funkcionerka DF Marina Jočić kaže da je skup u Budvi probudio mržnju.

PETAR DRAŠKOVIĆ
FUNKCIONER NSD

Komite u Budvi pale sveće na šahtama i vrše obrede nepoznate ijednoj civilizaciji. Da li u kanalizaciji vide svetlo na kraju tunela?

- Zahvaljujući ulasku srpske vojske u Budvu, ona je prvi put ušla u sastav Crne Gore, Zetske banovine. Ipak, jedino dobro što je ovaj skup pokazao jeste učestvovanje svega petnaestak ekstremista iz Cetinja i Budve. Takav skup ne može da ugrozi nikoga, a predstavnici Srbije imali su još jednom priliku da vide sa čime se suočava srpski narod u Crnoj Gori - naglašava Jočićeva.
Vladimir Pavićević, direktor Društva za istraživanje politike, ističe da je motiv ambasadora Božovića bio dobar i plemenit.

- Ovo je datum koji proslavlja mir i pomirenje, a ambasador Božović je upravo tako i najavio odlazak u Budvu. Pomirenje je posebno potrebno crnogorskom društvu, koje je danas dubinski podeljeno - podvlači Pavićević.

Nekolicina huligana

Marko Kovačević, poslanik koalicije 'Za budućnost Crne Gore', ocenjuje da je za svaku osudu sprečiti nekog da oda počast srpskim oslobodiocima.

- Sramota je bilo koga sprečiti da položi venac slavnoj srpskoj vojsci, a kamoli ambasadoru Srbije, koja je za oslobođenje balkanskih naroda podnela najveću žrtvu u ratu. Ovo je sramotan odnos jedne male, neprosvećene grupe huligana koja ne poznaje sopstvenu istoriju - zaključuje Kovačević.
 

Skorašnje provokacije

* Hapšenje sveštenika Jovana Plemenca i njegovog sina
* RTCG emitovala spot za pesmu u kom se promoviše mapa "velike Albanije"
* Gradonačelnik Budve Marko Carević verbalno napadnut kada je pre četiri dana polagao venac na spomen-ploču na zidinama Starog grada, posvećenu srpskim oslobodiocima Budve

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija