• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

13.11.2020

12:11

VUČIĆ SAOPŠTIO SJAJNE VESTI! Novo povećanje plata zdravstvenim radnicima, ali I SVIMA U JAVNOM SEKTORU!

Politika

VUČIĆ SAOPŠTIO SJAJNE VESTI! Novo povećanje plata zdravstvenim radnicima, ali I SVIMA U JAVNOM SEKTORU!

Podeli vest

Predsednik Srbije obratio se novinarima nakon polaganja kamena temeljca za intermodalni centar u Batajnici

Najpre je odgovorio na optužbe lidera privremenih prištinskih institucija da priziva rat.

- To mnogo više govori o njima, nego o nama. Kad nešto falsifikujete i izmišljate. Nije bilo nijedne trunke sumnje u mojim rečima - rekao je Vučić.

Dotakao se i pomoći zdravstvenim radnicima od 10.000 dinara.

- Mi smo novac pripremili i odluka Vlade je doneta. Oko 12 miliona evra je u pitanju. Taj novac biće uplaćen tokom sledeće nedelje. Čekaju se ministarstva policije, vojske, rada i pravde koji treba da dostave svoje zaključke. Ići ćemo od 1. januara s povećanjem plata svim medicinskim radnicima za još pet odsto, što je gotovo neverovatno. Do 31. marta svi će dobiti povišice od 3 odsto, a od aprila i 5 odsto.

Najoštrije kazniti napadače na lekare

Osvrnuo se i na najave opozicije da treba pooštriti mere.

- Oni nemaju obavezu odgovornosti. Ljudi, mi radimo jer vodimo računa o državi. I pred ambasadorima EU kažem da očekujem da Srbija bude najbolja u Evropi. Mislite da je to lako. Nijn ni u šutiranju lopte nogom. A mi smo prvi i bićemo do kraja 2022. A bićemo i do 2025. i u ekonomiji i u zdrvavlju, tu smo od danas peti u Evropi. Od svih u regionu smo ubedljivo bolji. Umeli smo da naoravimo pravu meru i da obezbedimo ekonomski opstanak. Najlakše je kritikovati sve i svako zna bolje. Nedopustivo je da neko napada naše lekare i tražiću najoštrije kazne za napad siledžija na infektovnoj klinici. Kad ste tako bahati prema lekarima, mogu da mislim kakvi ste prema drugim ljudima.

Žao mi je fudbalera

Govorio je i o neuspehu fudbalera u bvaražu za EURO.

- Gledao sam sinoćnu utakmicu, žao mi je, ali imam druge vesti. Imali smo do pre 6 godina blatnjave terene, sad više ne. Moramo da izgradimo bolju organizaciju, infrastruktuiru i vartimo publiku na terene. Uložićemo 8 miliona evra u male sportove - atletiku, rvanje, rukomet, odbojku, vaterpolu... Svaki rukometni klub prve lige dobiće 5 miliona dinara. Isto i u drugim sportovima.

- Što se tiče Severne Makedonije, od srca sam im čestitao, znam koliko se raduju, kao što smo mi tugovali. Rekao sam što osećam i mislim, ne znam ko nam je preči da navijamo za njih nego za Makedonce - dodao je Vučić.

Znamo ko su ubice, imaju veze s državnim strukturama

Bilo je reči i o borbi protiv kriminala.

- Ta borba je počela, itekako počela. Uhapšeni su ljudi koji su visoko pozicionirani u nekom od klanova koji su pokušali ubistvo bivšeg navijačkog vođe Alajbegovića. Sve zbog narko biznisa. Znamo i ko je počinio jučerašnje ubistvo. Lice koje je likvidirano, kao i ono na Ušću imali su značajne kontakte s pojedincima iz državnih struktura. Tu će borba biti najžešća. Užasnut sam i prezirem narko dilere.

Na pitanje da li je siptomatičan porast ubistava tokom pandemije, Vučićje rekao:

- U pitanju je veliki obračun kriminalnih grupa, ali mi ćemo to da zaustavimo. Kad god se dogode ovakva ubistva, to potakne javnost da reaguje i traži zaštitu države. To ćemo i uraditi. Devet meseci u ovolikom gradu nismo imali nijedno ubistvo. Uzburkali su se duhovi posle pokušaja ubistva u Ukrajini, ali Srbija će za njih postati pakao i neće uništavati život naših građana - zaključio je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BUBA

pre 3 godine

Predsednik je uvek tu da pomogne gradjanima, a zdravstveni radnici i svi iz javnog sektora su zasluzili povecanje plate.

Uros

pre 3 godine

Zasluzeno, oni su prva linija fronta u ovoj borbi!

branko

pre 3 godine

Zaista divna vest a ujedno i pokazatelj da Srbija napreduje i razvija se sve vise sto utice na povecanje plata kao i zivotnog standarda!

Bb

pre 3 godine

Bravo, odlične vesti! Država delima pokazuje brigu o onima koji se bore za naše živote.

Darko

pre 3 godine

Svako odlikovanje,gest,nagrada kao vid zahvalnosti prema svemu sto nase zdravstvo trpi,radi za Srbiju je neprocenjivo!Beskonacno im hvala!

Bojan

pre 3 godine

Biti na prvoj liniji sa ovako opasnim i podlim neprijateljom, koronom, je zaista nezahvalan posao, nagrada koju će za svoj rad i trud dobiti medicinski radnici je zaslužena.

iva

pre 3 godine

Svaki podsticaj je bitan za ove hrabre i pozrtvovane ljude u teskoj situaciji u kojoj se nalazimo, izazvanoj virusom.

Neda

pre 3 godine

Svaka čast! Zdravstvemi radnici su to zaslužili!

Maja

pre 3 godine

Drago mi je sto nasa vlast pomaze zdravstvo jer su oni heroji koji se bore za nas i nase najblize.

Boka

pre 3 godine

Kad u ovako teškoj situaciji, nađete načina za povećanje plata u javnom sektoru, šta reći sem da je za svaku pohvalu, bravo!

Filip

pre 3 godine

Uprkos korona krizi ekonomija je jaka i stabilna. Zato imamo dovoljno novca za povećanje plata.

Maja

pre 3 godine

Najveci teret borbe sa pandemijom je na njima, zdravstvenim radnicima. Potpuno je u redu da za taj rad budu adekvatno placeni i podrzavamo svako povecanje plata i jednokratne pomoci.

Marko

pre 3 godine

Bravo, lekari i treba da dobiju najvise, to sto oni izdrzavaju je u domenu nadcovecnosti.

Sonja

pre 3 godine

Svaka cast, medicinari su zasluzili povecanja, oni su prvi na udaru sto se tice korone, najizlozeniji su. A takodje lepa vest i za ostale Iz javnog sektora.

Mare88

pre 3 godine

Odlična vest za sve zaposlene u javnom sektoru! Za svaku pohvalu.

Brankić

pre 3 godine

Nadam se da ce zdravstvenim radnicima ova doplata pokazati da srzava itekako vidi njihovo zalaganje u zrtve.

Ksenci

pre 3 godine

Zdravstveni radnici su podneli najveći teret. I treba ih nagraditi. Realno.

Ksenci

pre 3 godine

Velika pomoc, bravo za ove odluke, neuporedivo vece plate za zdravstvene radnike, ko bi se tome nadamo do pre par godina

Ivana

pre 3 godine

Bravo za lepe vesti o povecanju plata u javnim sektorima,posebno za medicinske radnike koji su zadjnih meseci izlozeni velikom riziku

Sunčica

pre 3 godine

Tako je! Deset hiljada razloga je za ovakvu stimulaciju!

Ivana

pre 3 godine

Hvala predsedniče na svemu što radite za ekonomski oporavak i razvoj naše države. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče na povišici naše plata i penzija.Srbija se danas cela razvija i gradi.

lela

pre 3 godine

lepe vesti za nase ljude a svakako je to i zasluzeno

Danijela

pre 3 godine

Srbija polako dostiže zemlje u ovom delu Evrope po standardima i platama.

Lella

pre 3 godine

Sve je bolji standard života u Srbiji. Povećanje plata mnogo znači građanima.

Milan

pre 3 godine

Sjajna vest , to je dokaz da Srbija ekonomski napreduje i pored ove pandemije.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija