• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

13.11.2020

18:41

(FOTO/VIDEO) SNS I SVM POTPISALI KOALICIONI SPORAZUM O SARADNJI! Vučić: Pastora i njegovu stranku smatram ne samo saveznicima SNS, nego i saveznicima i prijateljima Srbije!

Politika

(FOTO/VIDEO) SNS I SVM POTPISALI KOALICIONI SPORAZUM O SARADNJI! Vučić: Pastora i njegovu stranku smatram ne samo saveznicima SNS, nego i saveznicima i prijateljima Srbije!

Podeli vest

Predsednik SNS Aleksandar Vučić i predsednik SVM Ištvan Pastor potpisali su danas koalicioni sporazum o saradnji i zajedničkim ciljevima, uz ocenu predsednika da Pastorova stranka nije samo saveznik SNS-a, nego i saveznik i prijatelj Srbije

Lider SNS Aleksandar Vučić izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku i čast da potpiše koalicioni sporazum sa Pastorom i da razgovaraju o zajedničkom programu i planovima za budućnost.

- Pastora i njegovu stranku smatram ne samo saveznicima SNS, nego i saveznicima i prijateljima Srbije. Njihova odgovornost, ozbiljnost i posvećenost u napretku Srbije su za izuzetno poštovanje - rekao je Vučić posle potpisivanja sporazuma.

On je naveo da je sa Pastorom razgovarao o evropskom putu Srbije i o tome šta zajednički može da se uradi kako bi se i Mađari i Srbi osećali bolje i kako bi unapredili međusobne odnose.

- Očekujem veliki doprinos, trud, podšrku i pomoć SVM i kroz rad Vlade i preko državnih sekretara i na sve druge načine - rekao je Vučić.

Lider naprednjaka kazao je da ima ogromno poverenje u rukovodstvo SVM i zahvalio toj stranci na dosadašnjoj saradnji uz uverenje da će u budućnosti biti još bolja.

Predsednik SVM Ištvan Pastor rekao je da dve stranke sarađuju i ''''bez papira'''', a da koalicioni sporazum nisu potpisali da bi više verovali jedni drugima, već da bi definisali zajedničko stremljenje.

Pastor sporazum vidi kao zajedničku platformu za gradnju normalnije Srbije što, kako je istakao, SNS i SVM povezuje još od 2009.godine.

- Od tada gradimo partnerski odnos, kroz veoma teško vreme, ali jačajući iz koraka u korak međusobno poverenje. Potpisivanje sporazuma potvrđuje da smo do sada mogli da verujemo jedni drugima u dogovoreno, a moći ćemo i od sada - kazao je Pastor.

Naglasio je da će SVM uložiti maksimalan napor da Srbija bude bolje mesto za život i da se izbori sa svim prilikama i problemima.

- Ovo je zajednički napor da ''zbijemo redove'', jer živimo u ''ludo'' vreme u kojem se samo neozbiljni spore i sudaraju jedni s drugima, a pametni se udružuju, približavaju, dogovaraju i umeju da pojedinačne detalje stave u drugi plan, ispred opšteg interesa - naveo je Pastor.

Sporazum, između ostalog, predviđa saradnju na projektima regionalnog razvoja i infrastrukturnim projektima u Vojvodini.

Potpisivanju sporazuma u sedištu naprednjaka prisustvovali su i predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić i potpredsednik SVM Balint Pastor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Maja

pre 3 godine

Lepo je da stranke koje brinu o svom narodu i zemlji sarađuju.

Lola

pre 3 godine

Svaka čast za saradnju. Od veoma bitnog značaja za obe strane.

iki

pre 3 godine

Važan sporazum. Nastavljamo da jačamo saradnju sa Mađarima u svim oblastima.

Milan

pre 3 godine

Nastavljamo tradicionalno dobru saradnju sa Madjarima.

Filip

pre 3 godine

Mađari su važan i pouzdan parnter Srbije. Nastavljamo da unapređujemo saradnju.

Viktor Rudinac

pre 3 godine

Koalicioni sporazum je u obostranom interesu Srba i Madjara, dobra saradnja bez ikakvih tenzija nam je potrebnija vise nego ikada.

Vns

pre 3 godine

Informeru pomagaj....kako da postanem plaćen ljubitelj vaših tekstova? Za sitne pare ću lupati čajkove, veličaću svakog ,pisaću hvalospeve....za malo para dobićete vernog slugu....

Bilja

pre 3 godine

Ištvan Pastor i njegova stranka su oduvek bili prijatelji Srbije.

Sanja

pre 3 godine

Oduvek je Madjarska bila iskren prijatelj Srbije!Odrzavanje dobrih odnosa i saradnje je na obostrano zadovoljstvo obe zemlje!

Gruban

pre 3 godine

Jesu li to oni Mađari iz Vranje? U Vranje nema laganje!

Mily

pre 3 godine

SNS je stranka koja zeli saveznistvo sa svima onima koji zele boljitak gradjanima Srbije i cija je politika zasnovana na mirnom i racionalnom iznalazenju resenja za svaki tekuci problem sa kojim se Vlada suocava. Stranka Istvana Pastora jedna je od njih.

Sunčica

pre 3 godine

Saradnjom do nadogradnje obe strane! Sve nas pokriva isto nebo, bravo!

Nikola

pre 3 godine

Veliki broj Madjara zivi u Vojvodini i moramo imati dobru saradnju kako bi nam svima bilo bolje!

Olja

pre 3 godine

Dobru saradnju između Mađarske i Srbije treba razvijati i unapređivati. Udruženim snagama za bolju budućnost.

Ivana

pre 3 godine

SNS i SVM zaista treba da se ujedine, kao i uvek SNS je jedina stranka koja želi da ujedini sve narode i narodnosti. SNS je jedina stranka koja želi da ojača političku strukturu i pozove sve stranke nacionalnih manjina na saradnju.

Milica

pre 3 godine

SVM je bila uz Srbiju i predsednika Vucica cak i u vreme najtezih reformi po gradjane Srbije, takvu saradnju ne treba menjati i treba je negovati.

lana

pre 3 godine

Uvek je dobra odluka nastaviti saradnju i uspostaviti dobre odnose na obostrano zadovoljstvo.

Opa djidji

pre 3 godine

Sve smo mi ljudi i zivimo u istoj drzavi!!! Zajedno smo jaci!!!

Daliborka

pre 3 godine

Lepo je da stranke koje brinu o svom narodu i zemlji sarađuju.Izuzetno mi je kao građaninu Srbije posebno drago što stranke kojima je stalo do svoje zemlje i naroda potpisuju sporazume i sarađuju.SVM je bez sumnje izuzetno odgovorana kao koalicioni partner.

Saša

pre 3 godine

Mađari i Srbi su okrenuti zajedničkom napretku. Oni su najbolji primer kako dva naroda, koji jedan pored drugog žive, mogu zajednički da napreduju kroz međusobnu saradnju.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija