• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.11.2020

11:39

ČESTITKE MINISTRA ODBRANE povodom Dana Kopnene vojske i Dana pešadije

Politika

ČESTITKE MINISTRA ODBRANE povodom Dana Kopnene vojske i Dana pešadije

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović uputio je danas čestitke povodom 16. novembra – Dana Kopnene vojske i Dana pešadije


U čestitci ministra Stefanovića pripadnicima Kopnene vojske se kaže:


„Svim pripadnicima Kopnene vojske čestitam 16. novembar - Dan vida.

Baštineći tradiciju dužu od jednog veka kao pripadnici najstarijeg i najmasovnijeg vida Vojske Srbije, uprkos složenim uslovima u kojima radite, vaše jedinice su u ovoj godini realizovale brojne postavljene zadatke, postigle zapažene rezultate u obuci i osposobljavanju i uspele da održe zahtevani nivo operativne sposobnosti.

Uspešno izvršavajući zadatke u Kopnenoj zoni bezbednosti, pokazali ste visok nivo obučenosti i profesionalizma, stalno doprinoseći jačanju ugleda Vojske, ali i Republike Srbije u celini.

Čestitam vam praznik, uveren da ćete i u narednom periodu, uz modernizaciju i osavremenjavanje jedinica i ustanova svoga vida, nastaviti da profesionalno i kvalitetno ispunjavate postavljene zadatke“, navodi se u čestitci ministra Stefanovića.

Povodom Dana pešadije ministar Stefanović uputio je čestitku pripadnicima tog roda Vojske Srbije u kojoj se kaže:

„Svim pripadnicima pešadije čestitam 16. novembar - Dan roda.

Negujući tradiciju dužu od stotinu godina i ponosno čuvajući uspomenu na junake Kolubarske bitke, kao najmasovniji i najotporniji rod vojske, uspevate da profesionalnim i uspešnim izvršavanjem postavljenih zadataka održavate naređeni nivo operativnih sposobnosti.

Vaše pešadijske jedinice su novim modelom organizovanja postale osnovna i samostalna  borbena snaga, a tehničkom modernizacijom roda i dogradnjom svojih sastava  dajete doprinos daljem razvoju Kopnene vojske, kao i Vojske Srbije u celini.

Čestitam vam praznik, uz želju da i ubuduće nastavite sa uspešnim izvršavanjem postavljenih zadataka i da u sadejstvu sa ostalima rodovima i vidovima Vojske Srbije budete stabilan oslonac sistema odbrane naše države“, navodi se u čestitci ministra Stefanovića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija