• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.11.2020

13:20

STEFANOVIĆ SE SASTAO SA AMBASADOROM MAĐARSKE, zahvalio se na očuvanju bezbednosti srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji (Foto)

Politika

STEFANOVIĆ SE SASTAO SA AMBASADOROM MAĐARSKE, zahvalio se na očuvanju bezbednosti srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji (Foto)

Podeli vest

Nebojša Stefanović, potpredsednik Vlade i ministar odbrane, sastao se danas sa ambasadorom Mađarske u Beogradu Atilom Pinterom gde se zahvalio na doprinosu mađarskog kontingenta u KFOR-u i očuvanju bezbednosti srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji

Ministar Stefanović istakao je na sastanku ulogu i doprinos Mađarske održavanju regionalne stabilnosti. On je podsetio da je spoljnopolitički cilj Republike Srbije članstvo u Evropskoj uniji, kao i razvoj saradnje sa zemljama regiona, radi održavanja mira i stabilnosti što su ključni preduslovi za ekonomski napredak.

Stefanović se zahvalio na doprinosu mađarskog kontingenta u KFOR-u i očuvanju bezbednosti srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji, u čemu će značajnu ulogu imati i preuzimanje funkcije komandatna KFOR koje je predviđeno za novembar sledeće godine.

Foto: www.mod.gov.rs

Ambasador Pinter čestitao je ministru Stefanoviću imenovanje na novu dužnost, poželevši mu uspeh u daljem radu. Istakao je da je saradnja u oblasti odbrane Republike Srbije i Mađarske dostigla istorijski maksimum i da je u potpunosti zadovoljan njenim razvojem, ali da postoje mogućnosti za njeno unapređenje u oblastima od zajedničkog interesa.

Izneo je nameru mađarske strane da aktivnosti predviđene za tekuću godinu, čija je realizacija izostala zbog epidemiološke situacije, budu preplanirane za narednu godinu.

Istakao je da je preuzimanje pozicije komandanta KFOR od strane Mađarske u 2021. godini značajno ne samo za Republiku Srbiju, već i za bezbednost zemalja regiona, ali i cele Evrope. Podsetio je da je bezbednost i stabilnost regiona najznačajnija tema u Mađarskoj, što je i jedan od razloga njihovog pojačanog prisustva na Kosovu i Metohiji.

Foto: www.mod.gov.rs

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija