• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ - B. VUKČEVIĆ

17.11.2020

23:00

RASKRINKAN PAKLENI PLAN! DRŽAVA SPREČILA VELIKO ZLO! Šiptari spremili oružje za rat na jugu Srbije

Politika

RASKRINKAN PAKLENI PLAN! DRŽAVA SPREČILA VELIKO ZLO! Šiptari spremili oružje za rat na jugu Srbije

Podeli vest

Nedaleko od Bujanovca otkriveno zakopano oružje i uniforme terorističke OVPBM * Ekstremisti planirali da zapale jug centralne Srbije kako bi sprečili suđenje Hašimu Tačiju i ostalim zločincima iz OVK

Šiptarski ekstremisti, teroristi iz takozvane oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPBM), spremali su novi rat na jugu centralne Srbije!

Nedaleko od Bujanovca otkrivena je velika količina zakopanog oružja i uniformi, a dosadašnja istraga ukazuje na to da je ovaj arsenal sakriven nedavno, najverovatnije u prethodnih nekoliko meseci! Pronađene su, kako saznajemo, čak i granate za raketne bacače "osa" i "zolja", kao i protivtenkovske mine, što ukazuje da su Albanci pripremali ozbiljan napad. Stručnjaci su uvereni da je plan ekstremista bio da zapale jug Srbije i da tako pokušaju da spreče suđenje bivšem šefu OVK Hašimu Tačiju i njegovim saborcima, koji se u Hagu terete za ubistva i mučenje više stotina Srba i "nelojalnih" Albanaca.

Ozbiljan arsenal

Sakriveno oružje pronašao je radnik firme koja radi na razminiranju područja opštine Bujanovac i sve je prijavio vlastima u subotu 14. novembra. Policija je odmah izašla na lice mesta, koje se nalazi u ataru sela Končulj na administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom, i utvrdila da je reč o veoma ozbiljnoj količini vojne opreme. U čak devet zakopanih kontejnera nađeno je osam punjenja za ručni bacač M79 "osa", čak 137 punjenja za bacač granata "zolja" i protivtenkovske mine. Sakrivena je bila i vreća nitroglicerina, uređaj za praćenje, optički nišan i čak tri sanduka municije raznog kalibra sa tačno 1.436 metaka. Među oružjem bila je i maskirna uniforma koja liči na one koje su koristili teroristi OVPBM! Sve to nađeno je u šupljinama stena u mestu zvanom Singrit.
O svemu je obavešteno Više javno tužilaštvo u Vranju, koje je naložilo utvrđivanje porekla i svrhe oružja.
- Neke indicije i informacije upućuju na ozbiljne sumnje da su šiptarski ekstremisti planirali da izazovu napade kako bi sprečili suđenje Tačiju i ekipi u Sudu za OVK. Tome u prilog ide i potpuna histerija dela javnosti u Prištini i Tirani zbog haških optužnica - prenosi naš izvor upoznat s ovim slučajem.

Komentarišući ove navode, dekan Fakulteta za bezbednost "Edukons" Miroslav Bjegović kaže da smo suočeni sa ozbiljnom bezbednosnom pretnjom.
- Ovo oružje verovatno je trebalo da iskoriste pripadnici takozvane OVPBM, koja želi da se tri opštine na jugu Srbije pripoje lažnoj državi Kosovo. Oružje je moglo biti upotrebljeno za terorističke akcije. Zato bi naše bezbednosne službe trebalo da izvrše detaljan pretres tog područja, jer ovog naoružanja verovatno ima još - upozorava Bjegović.
Čekaju trenutak
Bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan ocenjuje da ovo dokazuje da albanski teroristi nisu predali oružje.
- To znači i da se nisu odrekli terorizma, već samo čekaju pogodan trenutak da oružje upotrebe. Velika količina eksploziva asocira na klasičan terorizam, a optički uređaji i uređaji za praćenje na pripremu atentata i likvidacija. Dalje, "osa" i "zolja" su pogodne za napad na vozila i tipovane objekte. A to što na toj lokaciji nisu nađene automatske puške ne znači da ih nema u blizini - naglašava Karan.
 

Carina: Zaplena oružja koje je išlo na Kosovo

Foto: MUP Srbije

Carinici su na prelazima Batrovci i Gostun sprečili dva pokušaja krijumčarenja delova naoružanja, oružja i municije, među kojima su bili i optički i laserski nišani, taktičke led-lampe, termovizijska kamera, pištolj i više od 400 bojevih metaka.
Na prelazu Batrovci oružje je otkriveno kad je za detaljan pregled izdvojen BMW belgijskih registracija kojim su putovala trojica muškaraca - belgijski i albanski državljanin i jedan koji rekao da je "državljanin 'Kosova'".
Na prelazu Gostun je kod državljanina Crne Gore zaplenjen pištolj "zastava" kalibra 7,62 mm sa 400 metaka.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija