• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.11.2020

13:09

BRNABIĆ PRENELA VAŽNU PORUKU AUSTRIJSKOM AMBASADORU: Evo o čemu su razgovarali

Politika

BRNABIĆ PRENELA VAŽNU PORUKU AUSTRIJSKOM AMBASADORU: Evo o čemu su razgovarali

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je danas u razgovoru sa ambasadorom Austrije Nikolausom Luterotijem da Srbija izuzetno ceni kontinuiranu podršku Austrije procesu evropskih integracija i otvaranju novih poglavlja.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je danas u razgovoru sa ambasadorom Austrije Nikolausom Luterotijem da Srbija izuzetno ceni kontinuiranu podršku Austrije procesu evropskih integracija i otvaranju novih poglavlja.

Predsednica vlade ocenila je da je Srbija pokazala svoje jasno opredeljenje za evropski put i da ključ daljeg napretka vidi u posvećenom radu na unapređenju oblasti vladavine prava, pre svega kroz sistemsku reformu pravosudnog sistema.

Ona je navela da je Srbija spremna za otvaranje novih poglavlja, i da je podrška Austrije u valorizaciji postignutog od velikog značaja.

Ambasador Luteroti uručio je čestitku kancelara Sebastijana Kurca premijerki Brnabić i novoj Vladi Srbije, ističući da je Srbija u proteklom periodu napravila važne reformske promene.

On je preneo poruku da je njegova zemlja čvrsto opredeljena da Srbiji i dalje bude podrška u procesu evropskih integracija.

Luteroti je zahvalio premijerki Brnabić i Vladi Srbije na podršci nakon nedavnog terorističkog napada u Beču, ističući da, pored očuvanja zdravlja građana u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, saradnja u oblasti borbe protiv terorizma, treba da bude okosnica međudržavne saradnje.

Sagovornici su se saglasili da su dve zemlje važni ekonomski partneri i izrazili interes za dalje intenziviranje ekonomske saradnje i dolazak novih austrijskih kompanija na srpsko tržište.

Na sastanku su razmatrane i mogućnosti za saradnju na projektima u oblasti zaštite životne sredine.

Premijerka Brnabić zahvalila je na pomoći austrijske vlade tokom epidemiološke krize, izrazivši uverenje da će naše države uspeti da očuvaju, kako privrednu stabilnost, tako i zdravstveni sistem i zdravlje svojih građana.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija