• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.11.2020

12:55 >> 12:58

SRBIJA JE DOBILA JEDNU OD TRI NAJMODERNIJE RAFINERIJE U REGIONU! Vučić: Ovo je važan dan za Srbiju i dalje unapređenje odnosa sa Rusijom! (Video)

Politika

SRBIJA JE DOBILA JEDNU OD TRI NAJMODERNIJE RAFINERIJE U REGIONU! Vučić: Ovo je važan dan za Srbiju i dalje unapređenje odnosa sa Rusijom! (Video)

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanosti povodom početka rada postrojenja "Duboka prerada", ključnog projekta druge faze modernizacije Rafinerije nafte u Pančevu

 

Predsednik Vučić je poželeo srećan rad svima u komandnom centru Rafinerije.

- Srećan vam rad svima! Što se budemo više razvijali naše potrebe za koskom će rasti - rekao je predsednik.

 

Postrojenje je, pritiskom na taster, pokrenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon što su generalni direktor Gaspromnjefta Aleksandar Djukov i ministarka rudarstva i enegetike Zorana Mihajlović deaktivirali sigurnosni sistem, u komandnoj sali rafinerije.

Foto: printscreen/tanjug

Prisutnima se obratio Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS, kazao je da je ovo veliki iskorak u novu eru rada.

- To je nova referenca kompanije i novi standardi. Proizvodimo koks koji se dosada samo uvozio. To je veliki benefit za nas - rekao je Tjurdenjev.

Foto: printscreen/tanjug

Kiril Tjurdenjev

Dodao je da duboka prerada obezbeđuje njihovu viziju da budu dobar partner zajednici i građanima, kao i da budućnost pretvaraju u delo.

Nakon njega, predsednik upravnog odbora Gaspromnjeft Aleksandar Djukov istakao je da je 2017. godine najavljen početak izgradnje kompleksa, a da danas može da se kaže da je projekat uspešno realizovan.

- Ovaj visoko efikasni projekat je završen i može uspešno da počne sa funkcionisanjem - rekao je Djukov.

Foto: printscreen/tanjug

Aleksandar Djukov

Kako kaže, ovaj projekat je od velike važnosti kako za Rafineriju u Pančevu, tako i za celokupnu kompaniju NIS.

- Ovaj objekat je od velike važnosti kako za Rafineriju u Pančevu tako i za celokupan NIS. Puštanjem u rad ovaj projekat, dubina prerade će se poboljšati i staće u red najkvalitetnijih takvih objekata u čitavom svetu - rekao je Djukov.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je da Srbija i Rusija imaju bezbroj grana na kojima se temelji njihovo partnerstvo, ali je vodeća grana tog partnerstva energetski sistem.

Amasador ističe da on ne zna ni za jednu energetsku kompaniju u regionu i Evropi da u sadašnjim okolnostima pandemije i nepovoljnoj situaciji na tržištu nastavlja razvoj i završava najvažnije projekte kao što to radi NIS.

- Srbija i Rusija imaju bezbroj grana na kojima se temelji njihovo partnerstvo, ali vodeća gradna tog partnerstva je energetski sektor", ističe ambasador i dodaje da svaki oblik saradnje između dve zemlje nije moguć bez dobrih odnosa u političkoj sferi.

Foto: printscreen/tanjug

Aleksandar Bocan-Harčenko

Svi rezultati na terenu, ističe Bocan-Harčenko, ostvaruju se zahvaljujući stalnom dijalogu između srpskog i ruskog predsednika.

- NIS ostaje naše vodeće zajedničko preduzeće u celokupnoj saradnji i današnji događaj to i potvrđuje - podvukao je ambasador.

Kompanija je, dodaje, usmerena ka tehnološkom razvoju i modernizaciji proizvoda, kako bi, ističe, pružila doprinos već dobro i velikoj privrednoj stopi rasta u Srbiji.
 

- Novo postrojenje doprineće razvoju NIS-a i Srbije, a pored toga pružiće i veću energetsku stabilnost i bezbednost zemlje i regionu - rekao je Bocan-Harčenko.

Obraćanje predsednika Vučića

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao je ovo veliki dan za Srbiju i veliki dan za unapređenje odnosa između Srbije i Rusije. 

- Ljudi koji su gradili ovu konstrukciju od 96 metara imali su više vera i znanja od mene. Malo sam verovao da ćemo ovo uspešno da završimo. Ovo je veoma važan dan za Srbiju, veliki dan za Srbiju i dalje unapređenje odnosa Srbije i Rusije i stvaranje još većeg poverenja i bliskosti, to je potvrda naše zajedničke efikasnosti, dobrog rada i rezultata. Ovo će popraviti poziciju NIS na tržištu, Srbija je dobila jednu od tri najmodernije rafinerije u regionu. Sve je urađeno na najmoderniji način - rekao je Vučić. 

-  Imaćemo manje prašine i praškastih čestica. Ovo postrojenje pokazuje kako kao Feniks iz pepela možete da podignete nešto što je bilo urušeno 1999. godine. 

Kako kaže, nije slučajno da se Srbija danas nalazi na čelu Evrope po stopi rasta, i dodaje da sa istim željama i zahtevima ulazimo i u naredne godine.

- Za to nam je potrebna dobra saradnja sa ruskim prijateljima. Mi smo danas širom otvorili vrata dogovoru sa predstavnicima Gaspromnjefta - rekao je Vučić.

Foto: printscreen/tanjug

Aleksandar Vučić

Vučić je rekao da je blizu pronalazak rešenja za Petrohemiju, i dodao da Rusi i Srbi to zajednički mogu da urade.

- Još jedna važna vest za građane. Znate da smo sa MMF i Svetskom bankom već godinama imali probleme sa Petrohemijom i danas smo ne samo odškrinuli već širom otvorili vrata dogovoru sa Gaspromenjftom

Zahvalio je generalnom direktoru Gaspromnjefta Aleksandru Djukovu što ima hrabrosti da donosi teške odluke.

- U Petrohemiji imamo 1.320 radnika i čini mi se da smo bilizu da nađemo rešenje i za njih i za hemijhsku industriju Srbije. Zato će Djukov danas a mi do sutra formirati radnu grupu, najbolji tim da to rešimo zajednički sa Rusima - istakao je Vučić.

 

Kaže da je to velika stvar za Srbiju, ali da nije lak zadatak za NIS, niti za našu državu.

- Uveren sam da zajednički to možemo da napravimo, dodao je Vučić.

Vučić kaže da gledaju u budućnost kako da sa zajedničkim partnerima naprave što bolje rezultate.

- Čestitam i svim građanima Srbije na ovom fantastičnom rezultatu - završio je Vučić.

Foto: printscreen/tanjug

Aleksandar Vučić

Puštanju u rad "Duboke prerade" su prisustvovali i ministar bez portfelja Nenad Popović, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, ministarka životne sredine Irena Vujović, biviši ministar energetike Aleksandar Antić, gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Postrojenje vredno 300 miliona

Projekat je modernizovao rafineriju i povećao efikasnost prerade, a vredan je više od 300 miliona evra.

Naftna industrija Srbije je ranije objavila da je završetkom projekta "Duboka prerada" Rafinerija u Pančevu postala jedna od najmoderniji i "najzelenijih" u regionu.

Početak rada "Duboke prerade" donosi brojne ekološke koristi, a pre svega prestanak proizvodnje mazuta sa visokim sadržajem sumpora i smanjenju emisija gasova i praškastih materija u vazduh.

Na taj način unapređena je ekološka slika ne samo Pančeva, već i cele Srbije.

Prestanak proizvodnje mazuta sa visokim sadržajem sumpora, doneće do 98,8 procenata smanjenje emisije SO2, 58,2 procenta manje emisije praškastih materija, 9,8 posto smanjenja emisije NO2 i unapređenje energetske efikasnosti Rafinerije.

Pored toga, na novom postrojenju zaposleno je 63 domaćih stručnjaka.

Projekat je omogućio proizvodnju veće količine najkvalitetnijih goriva: dizela, benzina i tečnog naftnog gasa.

Takođe, počinje i domaća proizvodnja naftnog koksa, koji se do sada uvozio, što će dodatno unaprediti energetsku stabilnost Srbije.

U izgradnju novog kompleksa "Duboka prerada" uloženo je više od sedam miliona radnih sati, na projektu je prosečno svakoga dana radilo 1.100 ljudi, a više od 80 odsto angažovanih radnika bili su lokalni izvođači.

NIS je ranije saopštio da završetak tog projekta ne znači i kraj modernizacije kompleksa za preradu nafte u Pančevu i najavio da će vodeći akcionar NIS-a ruska kompanija Gasprom njeft i Republika Srbija nastaviti da ulažu i jačaju konkurentnost rafinerije.

 

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BozaB

pre 3 godine

Veliki dan za Pancevo i za sve stanovnike istog.

Raka

pre 3 godine

Nova investicija u rafineriji Pancevo je izuzetna cast i prilika za pancevo da napreduje, i da gradjani panceva imaju rafineriju kojom ce se ponositi.

Sofija

pre 3 godine

Ja kao stanovnik grada Panceva mogu samo da pohvalim ovu investiciju, mislim da se sa mnom slaze veliki broj mojih sugradjana s obzirom da dugo vremena zivimo u jednom od najzagadjenijih gradova u Srbiji.

Ika

pre 3 godine

Pogon koji je danas pusten u pogon uradjen je po svim svetskim standardima i znatno ce smanjiti emisiju stetnih gasova.

Marko

pre 3 godine

Srbija ulaze u svoje fabrike, jer zeli da njeni gradjani zive od svoga rada, i tako prehrane svoje porodice.

Jovana

pre 3 godine

Industrija napreduje iz dana u dan sve vise. Novi projekti i modernizacija znace veci ekonomski rast.

Ivanka

pre 3 godine

Pancevo je zasluzilo jednu ovakvu investiciju s obzirom da je zbog velikog broja industrijskih postrojenja jedan od najzagadjenijih gradova u Srbiji.

Marko

pre 3 godine

Srbija je zemlja velikih investicija, i buducnost srbije je sada mnogo sigurnija.

Nevena

pre 3 godine

Uprkos nezavidnoj situaciji u celom svetu, industrija se konstantno razvija.

Mare

pre 3 godine

Naša vlast na čelu sa predsednikom Vučićem je uvek spremna da podrži one koji se bore i rade, svaka čast Rafineriju na ogromnom napretku i ulaganju u razvoj.

Marko

pre 3 godine

Veoma je vazno investirati u svoje fabrike, jer tako nasa ekonomija napreduje sve vise iz dana u dan.

Vladan

pre 3 godine

U doba korone i svetske ekonomske krize ovo je hrabar poduhvat koji ce dovesti do industrijskog razvoja a samim tim i do povecanja ekonomske moci Srbije.

Perica Savic

pre 3 godine

Predsednik Vucic je svaki zapoceti projekat i realizovao i radi na tome da zadrzi svakog radnika na poslu.

Darko

pre 3 godine

Srce mi je puno kad vidim da vlast radi za interes svih nas. Mnogo pozdrava.

Mina

pre 3 godine

Mnogo jace zemlje su dozivele ekonomski krah a mi investiramo u buducnost i privredni razvoj.

Aleksandra

pre 3 godine

Izuzetno me raduje što će modernizacija rafinerije smanjiti zagađenje! Sve pohvale za napredak Srbije u svakom smislu!

Rale

pre 3 godine

Modernizacija i ključni projekti su od krucijalnog značaja za napredak u ovim ne teškim nego preteškim vremenima.

Dušica

pre 3 godine

Puštanjem u proizvodnju dela Rafinerije za "duboku preradu" nafte, napravili smo korak napred u razvoju industrije u Srbiji.

Milan Radicevic

pre 3 godine

Stari sam ja Pancevac. Videcemo sta ce biti. Valjda ce nas ovo malo podici.

Mira

pre 3 godine

Rafinerija investicija koja vredi pomena, tu leže naša bogatstva

Borko Pancevo

pre 3 godine

Konacno da se i rafinerija pokrene. Ziveli.

Verica

pre 3 godine

Rafinerija nafte u Pancevu danas svecano pocinje sa radom.

Biljana

pre 3 godine

Dosta se u Pancevo ulaze zadnjih godina. Dobro je.

buba

pre 3 godine

Нова инвестиција која ће допринети још бољем економском расту Србије

Miki

pre 3 godine

Rafinerija koja snabdeva celu Srbiju i zemlje regiona, investicija koja ekonomiji puno doprinosi

Milan

pre 3 godine

Neophodno je da modernizujemo energetski sektor kako bismo sacuvali zivotnu sredinu i smanjili njeno zagadjenje, danas je veliki dan za grad Pancevo.

Mala plava

pre 3 godine

Rafinerija Pančevo ima velikog udela u nasoj privredi a time i ekonomiji,zato je vazno sto smo u ovom teskom vremenu uspeli da pokrenemo ovako vaznu privrednu granu.

Milan

pre 3 godine

Veoma vazna i bitna investicija koja Srbiji mnogo znaci.

Nikola

pre 3 godine

Mislim da je ovo sjajna vest prevashodno za gradjane Panceva koji ce imati mnogo bolje uslove zivota ali i za celu Srbiju. Energetika je danas primarna grana u kojoj se treba ulagati i gledati da se zivota sredina vise ne zagadjuje.

Janko

pre 3 godine

Privredni život ne staje ni u doba pandemije. Za svaku pohvalu.

Mila

pre 3 godine

Modernizacija postrojenja rafinerije u Pancevu je veliki uspeh, jer se dogadja u godini korona epidemije i sveopsteg pada privrednih aktivnosti.

Gojko

pre 3 godine

Mnogo ce znaciti za efikasniji i cistiji rad sa novim postrojenjem jer zagadjenost nece vise biti kao u zadnjih 20 godina.

ivana

pre 3 godine

Srbija se dize na obe noge ce ubrzo da stane! Jako me raduje sve ovo!

Toma

pre 3 godine

Ja kao Pancevac sam prezadovoljni sto je otvoren novi pogon za preradu nafte koji je cistiji, efikasniji i nema vise zagadjenja vazduha.

Valdimir

pre 3 godine

Drago mi je sto se investira u ovu zemlju posle toliko godina stajanja u mestu, drzavu vodi pravi covek!

Zoki

pre 3 godine

Lepo je videti nove stvari u nasoj zemlji,korisne. Napokon da je Srbija pocela da radi kao nekad!

Maša

pre 3 godine

Svaka investicija u našu državu je za pohvalu!

Ivan

pre 3 godine

Modernizacija rafinerije važna zbog proizvodnje i životne sredine...

Zana

pre 3 godine

Sve pohvale,sve se vise modernizujemo i izgradjujemo.

Tm

pre 3 godine

Novo postrojenje koje ce ispunjavati ocuvanje zivotne sredine,savremeno i korisno za jacanje privrede.

Zeljko Ilic

pre 3 godine

I u ovim teskim vremenima mi napredujemo i gradimo

Maja

pre 3 godine

Svaka nova fabrika jača ekonomsku moć zemlje. Za Pančevo i okolinu ovo je veliko ulaganje i ozbiljna investicija.

Petra

pre 3 godine

Vučić se svakodnevno bori da nam sutra bude bolje. Ovo je još jedan odličan primer kako se čuvaju interesi naroda.

Iva

pre 3 godine

Pančevo će dosta ekonomski napredovati sa ovom modernizacijom. Odlična investicija!

Nikola

pre 3 godine

Bravo 300 miliona evra za modernizovanje rafinerije doprineće povećanju kvaliteta naftnih derivata.

bogi

pre 3 godine

Naša privreda je sve bolja. Država se bori da Srbija bude ekonomski stabilnija

Tara

pre 3 godine

Ovo znaci otvaranje novih radnih mesta to je super vest.

Perica Savic

pre 3 godine

Predsednik Vucic realizuje svaki projekat,bori se za svaki grad.

Sara

pre 3 godine

Svaka nova fabrika jača ekonomsku moć zemlje. Za Pančevo i okolinu ovo je veliko ulaganje i ozbiljna investicija.

Kosta

pre 3 godine

Svečan je ovo trenutak, pušteno je u rad važno postrojenje, Duboka prerada od danas ima brojne poboljšane i nove proizvode.

Darija

pre 3 godine

Divna vest. Još jedna dobra investicija. Za svaku pohvalu! ????

Vukasin

pre 3 godine

Vazno je za gradjane Srbije da se stalno nesto otvara i da je Srbija lepo i sigurno mesto za zivot. Sve je to zahvaljujuci nasem predsedniku koji ima viziju.

Ana

pre 3 godine

Ulaganje u Rafineriju je važno za razvoj i jacanje ekonomije u Srbiji.

Marko

pre 3 godine

Rafinerija ovim novim projektom zvanim "Duboka prerada" nastavlja svoj razvoj i napredak ali i brigu o našoj zemlji.

Obren

pre 3 godine

U ovako teskom vremenu kada vlada pandemija ovo je jedan ogroman korak za sve nas ka boljoj i vedrijoj buducnosti, uspeli da dodatno prosirimo kapacitet i modernizujemo novi deo postrojenja rafinerije. Svaka cast

star

pre 3 godine

Srbija je dobila jednu od najmodernijih rafinerija u regionu, a grad Pančevo i okolina daleko bolje uslove za život, jer neće biti emisije štetnih gasova.

star

pre 3 godine

Napokon će građani Pančeva i okoline, a može se reči i šire odahnuti, jer će biti unapređena ekološka slika pokretanjem projekta Duboka prerada.

Sanja

pre 3 godine

Ponosni smo na svaki projekat koji doprinosi napretku nase zemlje!

maki_j89

pre 3 godine

Moram priznati da sam u pocetku bila sumnjicava kada su se davala ovakva obecanja, ali sada sam svedok da se u Srbiji bolje zivi, poznajem mnogo ljudi koji rade na tim projektima i tako izdrzavaju svoje porodice...Samo da se tako nastavi, ima nade i za nas, vredan smo narod

Mina

pre 3 godine

Svaka nova investicija i projekat je od izuzetnog velikog znacaja za Srbiju!

Sanja

pre 3 godine

Svakim danom se Srbija sve vise razvija, uprkos teskom vremenu.

star

pre 3 godine

Puštanjem u rad projekta Duboka prerada, građani Srbije će dobiti kvalitetnije gorivo, a znatno će se unaprediti energetska stabilnost Srbije.

Sanja

pre 3 godine

Veoma dobra investicija za Srbiju! Predsednik se ne prestaje sa radom za bolju buducnost Srbije.

Mica

pre 3 godine

Modernizacijom rafinerije u Pancevu,Srbija se plasira u rang sa mnogim razvijenim zemljama Evrope. Sigurnim koracima gazi ka sigurnoj budućnosti!

Oliva

pre 3 godine

Ogroman gradjevinski poduhvat dve bratske zemlje Rusije i Srbije koji ce omoguciti veliki ekonomski napredak Srbije i priblizavanje najacim zemljama Evrope.

Mandi

pre 3 godine

Ozbiljnim radom vlade RS i predsednika Aleksandra Vučića, Rafinerija nafte u Pančevu ponovo proizvodi koks koji je do sada morao da se uvozi. Sve pohvale ?????

Popaj

pre 3 godine

Prosirenje postrojenja u Rafineriji u Pancevu, Velika je stvar za grad Pancevo jer ce uposljavati veliki broj strucnjaka i radnika a i velika stvar za celu zemlju jer ce omoguciti brzi ekonomski razvoj zemlje.

Sanela

pre 3 godine

Napredak naše zemlje je veličanstven. Naftna Rafinerija u Pančevu je samo jedan od mnogih korisnih projekata za našu zemlju.

Minja

pre 3 godine

Ovim projektom stvaramo jaču infrastrukturu i pomažemo našoj privredi, kako bi nastavila svoj rast.

Miroslava

pre 3 godine

Pohvalno je što će projekti ovakve prirode biti sve češći, zahvaljujući čemu će Srbija još više jačati.

Sonja

pre 3 godine

Veliki uspeh za Srbiju a za građane Pančeva je od izuzetnog značaja.

Mihajilo

pre 3 godine

Uvek osetimo ponos kad se neko nModernizacija znači i bolji kvalitet proizvoda, veći prihod ali i manje štetnih, otrovnih materija u vazduhu.

bo

pre 3 godine

Rafinerija je nesto u sta treba ulagati, i sto donosti prihod drzavi. Sto vise novca za industrije koje su kljucne...

Jaki

pre 3 godine

Ovaj projekat je od velikog znacaja. Modernizovana je rafinerija i povecana efikasnost prerade. Svakako ce biti i cistiji vazduh. Mnogo toga dobrog.

vida

pre 3 godine

U vremenu kad je čitav svet u haosu zbog Korona virusa, Srbija uspeva da sačuva ekonomsku stabilnost i otvara nova postrojenja.

Ivona

pre 3 godine

Proizvodnja domaceg naftnog koksa koji se do sada uvozio, dodatno ce unaprediti energetsku stabilnost Srbije. Ovim potezom unapredjena je ekoloska slika ne samo Panceva vec cele Srbije.

kaca

pre 3 godine

Prestanak proizvodnje mazuta sa visokim sadrzajem sumpora je od velikog znacaja kako bi se smanjila stetnost u vazduhu. Modernizacija rafinerije donece brojne ekoloske koristi.

nedeljko

pre 3 godine

Primer da nasa ekonomija nastavlja da raste i da se razvija, postojece fabrike unapredjujemo i sirimo ih za bolje poslovanje i nova radna mesta

Vasilije

pre 3 godine

Hvala predsedniku Vučiću za sav trud,napor i borbu da Srbija ide napred,u korak sa svetom!Hvala za nova radna mesta u rafineriji”Duboka Prerada”!Hvala za sve!

Sasa

pre 3 godine

Rafinerija u Pancevu nastavlja svoju modernizaciju sto doprinosi prosirenju kapaciteta proizvodnne kao i dodatnom povecanje energetske efikasnosti.

Zoran

pre 3 godine

Zastita zivotne sredine na provom mestu, svaka cast.

Daliborka

pre 3 godine

Pančevo napreduje i gradi se iz dana u dan. Ova investicija je značajna, nova radna mesta, čist vazduh. Veoma bitan dan za Pančevo!

Radojičić

pre 3 godine

Svaka čast predsedniče, zato Vas je narod i odabrao za vođu, zato što ste najbolji, najviše se trudite za dobrobit građana.

Alex

pre 3 godine

I pored svih teskoca sa Kovidom- 19, Srbija je uspela da sacuva ekonomsku stabilnost i da zapocne velike projekte, a mnoge i da zavrsi kao sto je ovaj proces modernizacije rafinerije.

Jadranka

pre 3 godine

Sada proizvodimo koks koji se uvozio. Veoma bitna modernizacija ovog naftnog postrojenja Duboka prerada u Naftnoj industriji Pančevo.

Djole

pre 3 godine

Posebno mi je drago što je zaštita životne sredine stavljena u prvi plan.

Danka

pre 3 godine

Treba da budemo ponosni na ovaj projekat u Srbiji!

Dragan

pre 3 godine

Drago mi je da se nastavlja razvoj i napredak Srbije. Rafinerija je samo jedan njegov mali deo.

Ljilja

pre 3 godine

Rafinerija u Pancevu je uradjena po svetskim standardima. Veliki uspeh u radu!

Ceca

pre 3 godine

Pancevo je danas dobilo najmoderniju rafineriju! Srecno Vam bilo!

Milica

pre 3 godine

Nova investicija u rafineriji Pancevo je izuzetna cast i prilika za Pancevo da napreduje.

Nada

pre 3 godine

Industrija napreduje iz dana u dan sve vise. Novi projekti i modernizacija mnogo znace.

Mara

pre 3 godine

Pokazali smo sta znaci sloga, dogovor, vredan rad i ogroman trud.

Marcco

pre 3 godine

Može da raste potreba za koksom a ne za koskom...

Drasko

pre 3 godine

Odlicna investicija za Srbiju uopste, ne samo za Pancevo.

Jovana

pre 3 godine

Lepe vesti za Pancevce. Takodje, za nova radna mesta.

Milan

pre 3 godine

Srbija ovim ulaganjem sebi obezbeđuje energetsku stabilnost.

Mirko

pre 3 godine

Ред је и био да се рафинерија модернизује и унапреди, а то ради само одговорна власт.

Tijana

pre 3 godine

U vremenu kad je čitav svet u haosu zbog Korona virusa, Srbija uspeva da sačuva ekonomsku stabilnost i otvara nova postrojenja.

Maja

pre 3 godine

I pored teške situacije u celom svetu povodom Covid-a,Srbija nastavlja da se razvija,ekonomski raste i obezbedjuje bolje uslove za život svom narodu!Kapa dole,predsedniče i srećan rad svima u postrojenju “Duboka Prerada”!

Mila

pre 3 godine

Drago mi je što u Srbiji imamo izvor nafte jer to je jedna od najskupljih sirovina na svetu i mnogo znači za našu privredu, a najveći značaj u ovom trenutku ima za Pančevo i okolna mesta.

Mima

pre 3 godine

Naftna industrija je buducnost. To ce omoguciti Srbiji jos veci prosperitet.

Ivan

pre 3 godine

Mnogo se radilo ali ce se jos vise raditi,da se pokaze da se u ovakve firme i treba ulagati za bolje danas i za bolje sutra.

Ivan

pre 3 godine

Predsednik Vucic veoma dobro i kvalitetno radi svoj posao,zato i uspeva raditi sve ovo sto se i vidi.

Ivan

pre 3 godine

Srbija postuje Rusiju i to postovanje je obostrano,sto se da i videti.

Ivan

pre 3 godine

Bravo za predsednika,koji modernizuje celu Srbiju.

Mirjana

pre 3 godine

Učinili smo novi iskorak u modernizaciji Srbije.

Sanja

pre 3 godine

Svi znamo šta svaka investicija znači za Srbiju.

Andrijana

pre 3 godine

Veliki dan za Srbiju i dalje jačanje ekonomije.

Zorica

pre 3 godine

Ovaj projekat je pored jačanja privrede, dodatno ojačao i odnose sa Rusijom.

Biljana

pre 3 godine

Ponosna sam kad vidim da se u Srbiji ulaze u industriju. Ovaj projekat doneće mnogo koristi Pančevu i celom jižnobanatskom okrugu, kao i Srbiji! Ovo je vredna investicija.

ANAD

pre 3 godine

Ovaj pogon će zadovoljavati najsavremnije ekološke standarde, i omogućiće čistiji vazduh u Pančevu.

zoki

pre 3 godine

Crno zlato iz Pančeva je naš resurs i danas otvaranjem ovog modernog postrojenja Srbija će imati energetsku stabilnost i neće morati uvoziti naftni koks nego će viškove izvoziti.

Aco

pre 3 godine

Vazno je da je zaštita životne sredine stavljena u prvi plan

Darija

pre 3 godine

Podrsku za otvaranje novog postrojenja, velikog kapitalnog projekta koje ce obezbediti nova radna mesta i savremenog nacina proizvodnje nafte. U sred teskog perioda, prioritet je napredak.

Nikola

pre 3 godine

Svi ce imati koristi od toga, ekonomija drzave, industrija, narod ce dobiti kvalitetnije gorivo, a pogotovo ljudi iz Panceva, bice manje stetnosti od prerade derivata. Odlicna investicija za sve

castan covek

pre 3 godine

sto modernija rafinerija to cistiji vazduh plus nova radna mesta odlicna stvar

Veljko

pre 3 godine

Ponosni smo na nov sistem rada modernizovane rafinerije u Pancevu.

Danijela

pre 3 godine

Predsednik može da bude ponosan. Ovo je pre svega njegovo delo i njegova zasluga.

Milica

pre 3 godine

Rafinerija će još više zbližiti Srbiju i Rusiju.

Lela

pre 3 godine

Srbija je jedina u regionu koja ima ovako moderno industrijsko postrojenje. Ponosni smo na to.

Kristina

pre 3 godine

Danas je jako bitan dan za Srbiju, kao i dalje poboljsavanje odnosa sa Rusijom.

Stefan

pre 3 godine

Najmodernija rafinerija u regionu, i to u nasoj Srbiji. Modernizacija ce doprineti rastu ekonomije, osnazivanju industrije i ocuvanju zivotne sredinje i smanjenje emisije stetnih gasova. Nastavljamo da unapredjujemo prijateljstvo sa Rusijom

Petar

pre 3 godine

Otvaranjem ovog projekta Srbija se izdigla jos vise, iskoracila u buducnost zajedno sa prijateljskom Rusijom. Jos jednom je dokazano nase veliko stratesko partnerstvo, prijateljstvo, postovanje i uvazavanje na svim poljima, zahvaljujuci upravo predsedniku Vucicu i politici koju vodi.

Marko

pre 3 godine

Izuzetno vazan infrastrukturni projekat, za grad Pancevo i celu Srbiju. Modernizacija postojecih resursa omogucice nesmetani i brzi razvoj nase naftne industrije u buducnosti.

Tanja

pre 3 godine

Srbija je dobila moderno postrojenje što je dokaz da vredi ulagati u Srbiju.

Miodrag

pre 3 godine

Sve je to potvrda nasih bratskih odnosa sa Rusijom. Ovo je zamislite izgradjeno u vreme pandemije pa utoliko zasluzuje vece pohvale. Svaka cast. Srbija koraca krupnim koracima napred. Srecno!

Zorica

pre 3 godine

Srpska vlada misli o razvoju teske industrije i uskladjuje ga sa zastitom zivotne sredine.

Aaaa

pre 3 godine

Ovo postrojenje je od velikog značaja za našu zemlju. Veliki dan za unapredjenje odnosa dve bratske države, Srbije i Rusije.

Opa djidji

pre 3 godine

Predsednik ne gubi vreme!!! On sto kaze to i uradi!!! Sve za napredak nase zemlje!!!

Koka

pre 3 godine

Raduje me činjenica da osim što je velika investicija biće i čistiji vazduh.

Marija

pre 3 godine

Ovakva Rafinerija nam je potrebna,doprineće poboljšanju u svim apsektima. Mnogo dobra ideja.

Zorica

pre 3 godine

NIS je retka drustveno odgovorna kompanija u Srbiji!

Danica

pre 3 godine

Jos jedan u nizu pokazatelja koliko Srbija brzo napreduje. Treba da budemo ponosni na to

Jovana

pre 3 godine

Cestitke svima i podrska svima koji rade na razvoju RS.

Duca

pre 3 godine

Rafinerija nafte Pancevo je ovom modernizacijom postala fabrika koja je uradjena po svim standardima.

Tomo

pre 3 godine

Pohvale za rezultate, uspeh i za radnike koji su izvodili radove, i za zaposlene u Rafineriji, i za sve građane Srbije!

Ana

pre 3 godine

Ova investicija se mora pohvaliti. Drago mi je sto ce Pancevo napredovati, a sa njim i cela Srbija

Petar

pre 3 godine

Srbija ne prestaje sa razvitkom,uprkos Covid-u!Rafinerija je,samo sa gradjevinskog gledišta veliko čudo,a kamoli šta nam na ekonomskom polju donosi!Hvala predsedniku Vučiću!!!Hvala Rusiji!!!

Sofija

pre 3 godine

Srbija sa ovakvim projektima ide u korak sa svetom.

Ivana

pre 3 godine

Hvala predsedniče na svemu što činite za ekonomski oporavak i razvoj naše države.Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče na svemu što činite za ekonomski oporavak, industrijski i privredni razvoj.

Mily

pre 3 godine

Energetski sistem u Srbiji znatno je osnazen poslednjih nekoliko godina, sto je rezultat tesne povezanosti srpske i ruske ekonomije i dva predsednika, koji su direktno zasluzni za dobrobit koju ostvaruju njihove drzave.

Miloš

pre 3 godine

Srbija počinje da liči na evropsko napredne zemlje.

Marijana

pre 3 godine

Ovo je još jedan projekat u nizu koji će doneti nova radna mesta. Ekonomija je jača uprkos pandemiji.

Viktor

pre 3 godine

Korist je visestruka, ne samo za Pancevo vec citavu Srbiju, to ce nam obezbediti energetsku stabilnost u ovom turbulentnom vremenu.

Marijana

pre 3 godine

Ekologija je prioritet,a to je ispostovano.

vlada

pre 3 godine

Energetska ulaganja su veoma znacajna i korisna za Srbiju.

Boki

pre 3 godine

Za Srbiju je ovo veliki dan, potreba za Rafinerijom i preradom koksa je sve veća što će doprineti našem razvoju ekonomije.

Ana

pre 3 godine

Srbija i Rusija godinama imaju dobre prijateljske i ekonomske odnose, što upravo ovaj veliki i ozbiljan projekat kao što je postrojenje Rafinerije nafte to i dokazuje.

vlada

pre 3 godine

Predsedniče samo vi gradite i otvarajte , imate ogromnu podršku naroda !!

Ksenci

pre 3 godine

Rafinerija je nešto u šta treba ulagati i drago mi je da imamo sad jednu od modernijih u regionu!

Ksenci

pre 3 godine

Rafinerija je nesto u sta treba ulagati, i sto donosti prihod drzavi. Sto vise novca za industrije koje su kljucne...

Ksenci

pre 3 godine

NIS mnogo bolje radi u poslednje 4 godine i bez gubitaka, dok će verujem Petrohemija biti spašena čim se nađe adekvatan strani investitor jer ne može svako da dođe.

maxmix

pre 3 godine

Veliki dan, kako za nase Pancevce tako i za nasu drzavu koja uprkos ovoj krizi koja nas je zadesila sa coronom,krupnim koracima koraca napred!

Filip

pre 3 godine

Zelena energetika je budućnost Srbije. Ovo je sjajna investicija.

Stele

pre 3 godine

Eto kvalitetnijeg goriva Pancevcima, a i manjeg zagadjenja vazduha.

Mari

pre 3 godine

Savremeni način prerade nafte dovešće do smanjenog zagađenja vazduha, što će se dalje odraziti na bolje zdravlje građana.

Tanja

pre 3 godine

Modernizacija postrojenja rafinerije u Pancevu je veliki uspeh, jer se dogadja u godini korona epidemije i sveopsteg pada privrednih aktivnosti.

Mila

pre 3 godine

Novo postrojenje je ekoloski cisto, sto je znacajno za gradjane Panceva koji su se u proslosti suocavali sa velikim zagadjenjem vazduha

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija