• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

18.11.2020

12:39

Gojković sa Godfrijem o kulturnoj saradnji

Politika

Gojković sa Godfrijem o kulturnoj saradnji

Podeli vest

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković i američki ambasador Entoni Godfri saglasili su se danas o značaju kulturne saradnje u sklopu unapređenja celokupnih odnosa, a Gojković je napomenula da je i uprkos pandemiji Kovida 19 moguće pronaći nove digitalne oblike komunikacije.

Gojković je zahvalila ambasadoru Godfriju na zalaganju i ličnom doprinosu u unapređenju odnosa Srbije i SAD i izrazila nadu da će se saradnja i u narednom periodu uspešno razvijati na svim poljima, saopštili su iz Ministarstva kulture.

Ukazujući da se sledeće godine obeležava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve države - Srbije i Amerike, Gojković je istakla da bi se u tom okviru mogle planirati brojne kulturne aktivnosti.

Njih dvoje su razgovarali i o unapređenju medijskog prostora u Srbiji i aktivnostima u narednom periodu u sklopu medijske strategije.

Takođe, bilo je reči i o projektima saradnje u oblasti kulture i medija, i saglasili su se o značaju nastavka i realizaciji projekata, među kojima su “Vinča - spašavanje neolitskog naselja starog 7.500 godina - Belo Brdo”, koji se realizuje u okviru Fonda ambasadora SAD za očuvanje kulturne baštine, i projekat Inicijativa za novu medijsku i digitalnu pismenost u saradnji sa USAID-om.

Godfri i Gojković ukazali su i na značaj kulture sećanja, i u tom kontekstu posebno istakli važnost negovanja zajedničkih istorijskih iskustava, kao što je misija Halijard.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija