• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.11.2020

10:00

DOBRA VEST ZA ZAPOSLENE U ZDRAVSTVU Mali: Danas će im biti uplaćen po 10.000 dinara novčane pomoći

Politika

DOBRA VEST ZA ZAPOSLENE U ZDRAVSTVU Mali: Danas će im biti uplaćen po 10.000 dinara novčane pomoći

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će danas biti uplaćeno po 10.000 dinara na ime jednokratne novčane podrške za zaposlene u zdravstvu i da je za te svrhe iz budžeta izdvojeno 1,55 milijardi dinara, odnosno oko 13 miliona evra.

"Svi zdravstveni radnici će dobiti ovu jednokratnu pomoć od države. Kad to kažem, mislim i na one koji su zaposleni u samom zdravstvenom sistemu, vojnozdravstvenim ustanovama, zdravstvenim radnicima zaposlenim u Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao i zdravstvenim radnicima koji rade u ustanovama socijalne službe čiji se rad finansira sredstvima iz budžeta", rekao je Mali za televiziju Pink.

Kako je rekao, samo u užem zdravstvenom sistemu radi 120.000 ljudi, dok ih je zajedno sa zaposlenima u ostalim službama oko 130.000.

Prema njegovim rečima, novac će dobiti i nemedicinsko osoblje koje radi u zdravstvenom sistemu, jer je i njihova podrška u ovoj zajedničkoj borbi neupitna - od vozača u hitnoj pomoći, pa do čistačica kojima je višestruko uvećan obim posla.

On je precizirao da će novac dobiti i medicinski radnici kako u kovid tako i u nekovid režimu, kao i da tu nije bilo dileme, jer su i oni van kovid sistema opterećeni zbog većeg broja pacijenata koje moraju da prime jer su im kolege angažovane na drugim poslovima.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija