• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.11.2020

15:20

VUČIĆ NIJE NI POZVAN NA SUĐENJE! Advokat Palibrk: Očekujem da Obradovićeva tužba bude odbijena!

Politika

VUČIĆ NIJE NI POZVAN NA SUĐENJE! Advokat Palibrk: Očekujem da Obradovićeva tužba bude odbijena!

Podeli vest

Suđenje po tužbi lidera Pokreta Dveri Boška Obradovića protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića jer ga je u medijima nazvao fašistom, završeno je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, a prvostepena presuda se očekuje u zakonskom roku od 30 dana. Na današnjem suđenju saslušan je Obradović i izvedeni su drugi dokazi, dok predsednik na suđenje nije bio pozvan, ali ga je zastupao njegov punomoćnik, advokat Dragan Palibrk


Vučićev advokat očekuje da će Obradovićeva tužba biti odbijena kao neosnovana.

- Verujem da sud neće dozvoliti ni u ovom, niti u drugim postupcima da bude zloupotrebljen za političke razmirice i okršaje - kaže Palibrk.

Obradović, koji je tužbom tražio odštetu zbog povrede časti i ugleda od milion dinara, sa druge strane, očekuje presudu u svoju korist.


Nakon suđenja Vučićev punomoćnik je preneo medijima da Obradović uopšte nije predložio saslušanje Vučića povodom ove tužbe:

- Zato ga sud nije danas ni pozvao - rekao je Palibrk i dodao da to ističe jer smatra da će Obradović odsustvo predsednika iskoristiti kako bi rekao da predsednik navodno "nije smeo da se pojavi na suđenju".

To je Obradović upravo i uradio u svojoj izjavi medijima, tvrdeći da Vučić nije došao na suđenje, jer nema dokaze koje bi ponudio u svoju korist.

Advokat Palibrk je ukazao da su ovakvi sporovi bespredmetni, nepotrebni i da samo zatrpavaju već ionako prebukiran sud.

Takođe je naveo da je upitno kako to Obradović, koji predsedinka po društvenim mrežama naziva brojnim pogrdnim i uvredljivim imenima (izdajnikom, manijakom, ludakom, lažovčinom itd), može da tuži za povredu časti i ugleda, jer je nazvan fašistom.

- Na moje pitanje zašto se oseća uvređenim što je nazvan fašistom i da li zna uopšte šta je to fašizam, Obradovć nije ništa hteo ništa da odogovori - rekao je Palibrk, ukazujući da je Vučiću ovom tužbom imputirano da je Obradovića nazvao i “lopovom”.

To nije tačno, što su, kako je dodao Palibrk, potvrdili i snimci koji su danas pregledani, pa nije jasno zašto se lider Dveri našao prozvanim za nešto što niko nije rekao.

Osvrćući se na zahtev Obradovića za odštetu od milion dinara, Palibrk je podsetio da sudovi toliko dosuđuju porodicama za gubitak najbližih članova porodice.

- Pitam se da li je nečiji život vredan koliko i povreda časti i ugleda nekog političara - naveo je Palibrk i podsetio da je prosečnom Srbinu potrebno da radi dve godine da bi zaradio taj iznos.

Obradović je tužio Vučića jer tvrdi da ga je u izjavi za Televiziju Pink 13. i 16. februara prošle godine nazvao „lopovom, pljackašem i fašistom", a novinarima je rekao da očekuje presudu u svoju korist.

Vučića optužuje da sistematski progoni svoje protivnike, i govori šta hoće, kako tvrdi, bez ikakvih dokaza.

- On govori šta hoće i koliko hoće, ali je pitanje dokle će - naveo je Obradović ne objašnjavajući šta tačno prognozira.

Istakao je da je on antifašista, kao i njegova porodica i Srpski pokret Dveri, dok mu je deda Vitomir Obradović stragao od fašista na sremskom frontu, pa su mu izjavom predsednika povređeni čast i dostojanstvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vlajko77

pre 3 godine

I treba da bude odbijena kao neosnovana ! Potpuno se slazem !

Branko N

pre 3 godine

Vlajko77: Predsednik Vučić ima daleko važnijeg posla od toga da se sa Obradovićem povlači po sudovima.

Igor Popovic

pre 3 godine

Neosnovana optuzba Boska Obradovica. Da covek ne poveruje kako jedan agresivac i nasilnik trazi pravdu.

Viktor

pre 3 godine

Koja je to beda od coveka, ostao je bez poslanicke plate pa bi sad da se ogrebe za neki milion, ocigledno su mu i sponzori okrenuli ledja kad su videli da ne vredi ni 2% na proslim izborima na kojima je ucestvovao, zato na ove nije ni smeo da se pojavi.

buba

pre 3 godine

Суд суди на основу закона и доказа.

Ivana

pre 3 godine

Najviše bi volela da se Obradoviću za nasilje.

Vela

pre 3 godine

Da li će se tužilaštvo konačno osposobiti nakon necuvenog skandala sa isledjivanjem direktora škola a ostajati nemo na povrede zakona o informisanju zbog propagiranja mržnje i pretnje predsedniku i njegovoj porodici. Tužilaštvo je generator raka u društvu koja je ga plaća. Dokle

MilovanB

pre 3 godine

A Obradović laže li laže... Dakle sve po starom.

lord_x8

pre 3 godine

To Điki naredio budali da bunari, pa da on najebe... HAHAHAHAHA

Slobodan Zidar

pre 3 godine

Ima li neko normalan u toj družini? Điki, Bole, Marinika... Sve to sa dijagnozom metastazirane mržnje. A da se leče malo u nekoj izolovanoj prostoriji sa rešetkama?

Mica

pre 3 godine

Bosko je pokazao svoju nasilnicku stranu.Tako da pravda ne postoji za njega.Sve je to neistinito.

Tijana

pre 3 godine

Pa sto bi i bio pozvan...da ucestvuje u cirkusu Boska Obradovica...svasta

Mily

pre 3 godine

Vucic zaista ima pametnija posla, da bi se bavio Obradovicem i njegovim tuzakanjima, koja su pritom neosnovana.

Saša

pre 3 godine

Boško Obradović je daleko od ozbiljnog političara. On je običan kafanski politikant.

Saša

pre 3 godine

Još jedna cirkuska predstava Boška Obradovića.

Lazar

pre 3 godine

Boško Obradović pokazuje krajnje nepoštovanje državnih institucija pokušavajući da od suda napravi cirkus.

tale

pre 3 godine

kada bi predsednik njega tužio za sve uvrede, Boško bi bankrotirao

Tara

pre 3 godine

Ako sam dobro razumela nasilnik i agresivac trazi pravdu na sudu za povredu ugleda i casti. Ok, samo kog ugleda?

Ksenija

pre 3 godine

Nema Vucic vremena za njega, ova drzava ima vecih problema koji moraju da se resavaju.

Kosta

pre 3 godine

Kako zaraditi pare kada ostanes bez poslanicke plate? Pa tuziti predsednika drzave.

Suncica

pre 3 godine

Da Obradović ima i malo casti, nestao bi sa politicke scene posle svih ispada koje je imao.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija