• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektiv.rs

27.11.2020

21:57

ĐILASOV BRAT PARAMA IZ PORESKOG RAJA KUPIO VILE I ZEMLJIŠTE U BEOGRADU! Ovo je neoboriv DOKAZ!

Politika

ĐILASOV BRAT PARAMA IZ PORESKOG RAJA KUPIO VILE I ZEMLJIŠTE U BEOGRADU! Ovo je neoboriv DOKAZ!

Podeli vest

Portal Objektiv.rs objavljuje kako je Gojko Đilas novcem stečenim u američkom poreskom raju povećao svoje bogatstvo u Srbiji

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas pokušao je, dosta nespretno i šturo, da svog brata Gojka izvuče iz nove afere koja je potresla Srbiju, tvrdeći da on nije vlasnik nekretnine na Dedinju.

Ipak, zarad pune istine, Objektiv.rs ekskluzivno objavljuje najnovije i neoborive dokaze kako je zaista Gojko Đilas  preko firme u američkoj državi Delaver, svetski poznatom poreskom raju, a u kom posluju samo najveći svetski tajkuni, uvećao svoj profit i kupovao nekretnine i zemljišta u Srbiji.

Naime, lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je nakon što je naš portal objavio spisak nekretnina koje poseduje njegov brat Gojko u Srbiji, kao i činjenicu da ima upravljačka prava u firmi “Comodos corporation”, registrovanoj u američkoj državi Delaver, da “njegov brat nema veze sa pomenutom firmom”.

Tu je Dragan Đilas uhvaćen u raskoraku, jer je u zvaničnim podacima sa APR, koji su i danas dostupni svima, stoji da je Gojko Đilas direktor firme i pravni zastupnik predsedništva firme “Comodos corporation”, koja je registrovana na fiktivnim adresama u Delaveru, gde se registruju kompanije stranih državljana čiji je jedini cilj skrivanje tokova novca i izbegavanje plaćanja poreza u zemljama odakle potiču vlasnici.

Foto: APR

Upravo je Gojko Đilas, kao direktor ove firme, sumnjivim novcem iz poreskog raja u Americi kupio vilu na Dedinju u Beogradu u ulici Jevrema Grujića broj 6, ali i građevinsko zemljište površine 1.083 metara kvadratnih, čija je vrednost više stotina hiljada evra.

U cilju da se do kraja izborimo za istinu u ovoj aferi o kojoj svi pričaju otišli smo korak dalje i utvrdili, da je danas vlasnik vile u ulici Jevrema Grujića firma “Comity Real Estate” čiji je direktor Gojko Đilas. To su takođe zvanični podaci koji su objavljeni na sajtu APR.

Iz toga proizilazi da je Gojko Đilas, kao direktor predstavništva firme “Comodos corporation”, kupio gore pomenute nekretnine na Dedinju, a onda ih prebacio u vlasništvo nove firme “Comity Real Estate” čiji je i danas direktor.

Foto: APR

U gore pomenutim podacima jasno se vidi da je Gojko u vreme kada je Dragan Đilas bio na vrhuncu svoje vlasti kao gradonačelnik Beograda vodio firmu u Srbiji, koja je bila registrovana u poreskom raju u Sjedinjenim Američkim Državama i tako sumnjivim novcem kupovao nekretnine i vile po Srbiji.

Posebno je zanimljivo to što su braća Đilas baš tu vilu kasnije putem posrednika ispod cene prodali bivšem direktoru Krušika Mladenu Petkoviću, i to baš uoči pokretanja lažne afere, čiji je krajnji cilj bio satanizacija najviših državnih funkcionera i njihovih porodica. 

Ekipa Objektiv.rs otišla je danas do pomenute adrese kako bi se na licu mesta uverila da li zaista postoji vila i pogledajte fotografije šta smo tamo zatekli. Naime, luksuzna vila na više spratova danas se renovira, primetno je da pored bazena postoje i tereni za basket.

Podsećamo Gojko Đilas je, kako je Objektiv.rs ekskluzivno objavio, vlasnik 29 nekretnina u Beogradu, a čitav spisak pogledajte ovde!

Foto: APR

Advokat Ivan Simić za Objektiv.rs objašnjava čitavu šemu po kojoj se osnivaju ofšor kompanije, preko kojih se tajkuni koji stoje iza njih bezobrazno bogate.

– Rezidenti na ofšor destinacijama mogu biti i pravna lica, koja su u ovom slučaju “matice” firme koje najčešće osnivaju ćerke firme u drugim državama. Međutim, porez na dobit kompanije se oporezuje po olakšicama koje nude ofšor destinacije u kojima je “matica” firme i osnovana.

Samim tim, oni koji poseduju ofšor firme plaćaju manji porez i znatno uvećavaju profit, nego što bi to bio slučaj da plaćaju porez u zemljama u kojima im je prebivalište. U pitanju su zaista ozbiljne cifre novca koje se na ovaj način lako stiču – kaže Simić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Filip

pre 3 godine

Tajkun se mnogo nakrao i sada on i njegov bata mogu da priušte sebi luksuzne nekretnine.

Mikan

pre 3 godine

Direktor jedne, pa direktor druge kompanije, a nije znao nista o kupoprodajama istih. Mozes misliti.

Minja

pre 3 godine

Djilas i njegov brat su pošteni nikad nisu ojadili narod, samo za neku siću da kupe na desetine nekretnina i par miliončića čisto da se obezbede, ništa strasno nemojte im zameriti...

Jaca

pre 3 godine

Pitamo se samo odakle toliki stanovi?! Normalni gradjani se muce da kupe jedan stan,otplacujuci kredit...a on covek devet...

Vanja

pre 3 godine

Ovo je cist dokaz da sve kad tad izadje na videlo.

Ljubiša

pre 3 godine

Auh, pa ovi Djilasovci gori od braće Dalton i Al Kaponea zajedno.

Dragan

pre 3 godine

Što bi rekao Šojić svi Vi klevećete Đilasa. Pa odakle njemu pare da kupi tolike stanove kada svi znamo daje on pošten čovek ;) On tako kaže a ja mu verujem.

Dragan

pre 3 godine

Da se ispita poreklo imovine Đilasu i kako su te silne pare i stanovi stečeni.

Dragan

pre 3 godine

Đilasa lepo kaže da to nisu kupovali oni, nego njegova firma.

Mihajilo

pre 3 godine

Biće ovde posla i za tužilaštvo i za sudije. Sad ćemo videti kako je to bata došao do ogromnog bogatstva i u koje vreme!

Kristina

pre 3 godine

Posten covek tesko kupi i jedan stan i odplacuje ga dok je ziv.

Perica Savic

pre 3 godine

Ovo je definitivno posao za policiju i tuzilastvo.

julija

pre 3 godine

Mutno da mutnije nemoze da bude! Djilas i njegov brat Gojko su za svaku osudu, nije ovo postenim radom steceno.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija