• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektiv

28.11.2020

11:48

(FOTO) Ovo je ključni dokaz da Đilas LAŽE! Evo papira koji dokazuje da je Gojko Đilas bio vlasnik vile na Dedinju

Politika

(FOTO) Ovo je ključni dokaz da Đilas LAŽE! Evo papira koji dokazuje da je Gojko Đilas bio vlasnik vile na Dedinju

Podeli vest

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas pokušao je, dosta nespretno i šturo, da svog brata Gojka, ali i sebe izvuče iza afere kupovine – prodaje luksuzne vile u ulici Jevrema Grujića, tvrdeći da “nikakve transakcije nije imao on niti njegov brat” u ovom poslu. Podsetimo, glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević otkrio je da je bivši direktor Krušika, inače nekadašnji kadar SNS, Mladen Petković preko posrednika kupio vilu na Dedinju od Gojka Đilasa, rođenog brata Dragana Đilasa, za 700.000 evra, što je daleko manje od njene stvarne vrednosti...

Portal Objektiv sada je došao u posed zvaničnih dokumenata koje ukazuju da je firma “Comity Real Estate” čiji je prema zvaničnim podacima sa APR-a direktor Gojko Đilas direktno komunicirala i zaključila ugovor o prodaji gore pomenute vile.

Foto: objektiv.rs

 


Naime, Gojko Đilas je kako se u ovom ugovoru navodi kao direktor lično je potpisao ugovor o prodaji vile (stambene zgrade, kao i parcele), što jasno dokazuje da je ipak brat Dragana Đilasa imao velikog udela u prodaji sporne nekretnine u jednom od najluksuznijem delu Beograda.
Dragan Đilas je, kada se pojavila ova afera za medije istakao da nije imao nikakav posao u vezi sa kupovinom i prodajom ovih nekretnina i placa.
– Nikakve finansijske ili bilo koje druge transakcije, niti bilo kakav kontakt sa direktorom “Krušika” ni ja ni moj brat nikada nismo imali – rekao je Đilas.

Foto: objektiv.rs

 



Ipak ovi podaci jasno ukazuju da ove reči u potpunosti ipak ne stoje.
Podsetimo, kako je pisao Objektiv.rs a prema zvaničnim podacima sa APR, koji su i danas dostupni svima, Gojko Đilas direktor je firme i pravni zastupnik predsedništva firme “Comodos corporation”, koja je registrovana na fiktivnim adresama u Delaveru, gde se registruju kompanije stranih državljana čiji je jedini cilj skrivanje tokova novca i izbegavanje plaćanja poreza u zemljama odakle potiču vlasnici.

Foto: objektiv.rs

 


Upravo je Gojko Đilas, kao direktor ove firme, sumnjivim novcem iz poreskog raja u Americi kupio vilu na Dedinju u Beogradu u ulici Jevrema Grujića broj 6, ali i građevinsko zemljište površine 1.083 metara kvadratnih, čija je vrednost više stotina hiljada evra.
U cilju da se do kraja izborimo za istinu u ovoj aferi o kojoj svi pričaju otišli smo korak dalje i utvrdili, da je danas vlasnik vile u ulici Jevrema Grujića firma “Comity Real Estate” čiji je direktor Gojko Đilas. To su takođe zvanični podaci koji su objavljeni na sajtu APR.
Iz toga proizilazi da je Gojko Đilas, kao direktor predstavništva firme “Comodos corporation”, kupio gore pomenute nekretnine na Dedinju, a onda ih prebacio u vlasništvo nove firme “Comity Real Estate” čiji je i danas direktor.

U gore pomenutim podacima jasno se vidi da je Gojko u vreme kada je Dragan Đilas bio na vrhuncu svoje vlasti kao gradonačelnik Beograda vodio firmu u Srbiji, koja je bila registrovana u poreskom raju u Sjedinjenim Američkim Državama i tako sumnjivim novcem kupovao nekretnine i vile po Srbiji.

Posebno je zanimljivo to što su braća Đilas baš tu vilu putem posrednika ispod cene prodali bivšem direktoru Krušika Mladenu Petkoviću, i to baš uoči pokretanja lažne afere, čiji je krajnji cilj bio satanizacija najviših državnih funkcionera i njihovih porodica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zoran

pre 3 godine

Opa , Đikijev brat mulja sa vilama , pitam se samo odakle mu pare .....

Bilja

pre 3 godine

Niko više ne veruje u ono što priča Dragan Đilas. Dokazi koji postoje protiv njegovog brata su tu, niko ne može da ih ospori. Sad se Đilas bas upetljao u sopstvene laži, kao pile u kucinu.

Vlajko77

pre 3 godine

Pa naravno , to smo mi znali samo gospodin DJilas nikako da prizna !

Maja

pre 3 godine

Djilas je toliko ukrao da vise ni sam ne može da se seti sta sve ima, a brat samo kupuje i prodaje nekretnine nasim parama.

Nikola

pre 3 godine

Djilas samo laze, to jedino mozemo i da ocekujemo od njega.

Ema

pre 3 godine

Bravo g.Djilase ,sa toliko godina staza obezbedili ste celu siru familiju sa nasim parama.Moji studenti iz kuce muce se u jednom malom stanu u petoclanoj porodici sa jednom privatnom platom.Zelim Vam da dozivite isto kao i ja.Roditelj dvoje dece i divnih studenata.

Pera

pre 3 godine

Naravno kako dokazi izlaze na videlo Djilas se vise ne oglasava.

Jelena

pre 3 godine

Djilas em sto laze, em sto ce morati da dokazuje svoju imovinu.

Mirko

pre 3 godine

Djilas je pokrao drzavnu kasu, za to mora odgovarati.

Todor

pre 3 godine

Suruje sa bratom a onda se pravi blesav...e Djiki, Djiki, proslo je tvoje vreme.

Ljuba

pre 3 godine

Sve da ih raskrinkate! Bili bi svetski prvaci u kradjama i nelegalnim poslovima.

Vida

pre 3 godine

Djiki, jel ti neko rekao da su u lazi kratke noge.

Darko

pre 3 godine

Sta bi Djiki, ovo nisi ocekivao, auuu pa kako ces ovo da objasnis crni ti.

Sofija

pre 3 godine

Истина увек изађе на видело

TM

pre 3 godine

Narod je umoran od plasiranih lazi Djilasa i njegovih malverzacija.

Ivana

pre 3 godine

Dragan Đilas je opljačkao narod i sve državne firme samo da bi oni živeli, na grabači naroda su zarađivali, sada bi trebalo hapsiti zbog privrednog kriminala. Ovo je sramota šta rade i kako se ponašaju.

Petar

pre 3 godine

Bravo za istraživačko novinarstvo Informera!

ljuba

pre 3 godine

Srbija ce tek da gleda koliki je spisak nekretnina u vlasniku tajkuna!

Filip

pre 3 godine

Istina uvek izađe na videlo. Đilas je veliki lažov i to se potvrdilo i ovog puta.

Filip

pre 3 godine

Dokazi su izašli na videlo. Tajkun više neće moćiu da se izvlači. Treba da bude kaženjen za svoje malverzacije.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59