• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.11.2020

11:43

Dačić: Zajedničko delovanje neophodno u borbi protiv kovida!

Politika

Dačić: Zajedničko delovanje neophodno u borbi protiv kovida!

Podeli vest

Srbija je u borbi sa korona virusom uložila sve svoje napore da zaštiti živote svojih građana, izjavio je danas predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i dodao da merama koje preduzima želi da pruži svoj puni doprinos globalnoj borbi sa pandemijom


"Uvereni smo da je naše zajedničko i solidarno delovanje jedini način da se izborimo sa pandemijom, kao i globalnom pretnjom koja ne priznaje državne granice”, rekao je Dačić na onlajn sednici Saveta i 13. plenarnoj sednici Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti.


Dačić je primetio da se sednica održava u vanrednim uslovima i u vremenu velikih izazova, kao i da ohrabruje snažna svest da je za borbu protiv pandemije, kao i suočavanje sa svim izazovima neophodno zajedničko delovanje.

On je zahvalio na pomoći koja je pružena Srbiji, posebno vojnim lekarima i pripadnicima specijalizovane službe ABHO ruske armije na planu humanitarne saradnje, zaštite stanovništva i istakao spremnost za njen nastavak u cilju efikasnijeg suočavanja sa ovim globalnim izazovom.

Dačić je ovom prilikom istakao i da pozdravlja saradnju sa državama koje se zalažu za poštovanje principa međunarodnog prava poput principa teritorijalnog suvereniteta i integriteta države, odnosno očuvanja nezavisnosti država.

"Veoma cenimo i istinski smo zahvalni na poziciji država članica Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti na kontinuiranoj i principijelnoj podršci u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije, odnosno na poštovanju univerzalnih principa međunarodnog prava”, istakao je predsednik Narodne skupštine.

Foto: Tanjug

Ivica Dačić

Dačić je podsetio da Srbija ima tradicionalno prijateljske odnose sa svim članicama ODKB - Ruskom Federacijom, Belorusijom, Jermenijom, Kazahstanom, Kirgistanom i Tadžikistanom, a da kroz saradnju u ODKB ima priliku da ih dodatno ojača.

"Zbog toga mi je veliko zadovoljstvo da učestvujem na sednici Saveta i trinaestoj plenarnoj sednici Parlamentarne skupštine Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti”, rekao je Dačić.

On je takođe naveo da Narodna skupština ima status posmatrača u Parlamentarnoj skupštini Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti čija će delegacija, kako kaže, uvek nastojati da pruži poseban doprinos radu Parlamentarne skupštine ODKB.

“Nastavak naše saradnje i na ovaj način, uvažavajući teške okolnosti, jasno svedoči o prepoznavanju njenog značaja”, rekao je Dačić.

On je dodao da Srbija, politikom vojne neutralnosti i spremnošću da aktivno učestvuje u radu ODKB na delu potvrđuje suverenost i nezavisnost svoje međunarodne pozicije, koja je utemeljena na principijelnoj politici, koja prioritetno polazi od interesa Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija