• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.12.2020

13:01

OGROMAN USPEH I VAŽNA VEST! Brnabić: Dolazak IBM u DDC je prekretnica za Srbiju!

Politika

OGROMAN USPEH I VAŽNA VEST! Brnabić: Dolazak IBM u DDC je prekretnica za Srbiju!

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je to što je IBM postao prvi komercijalni korisnik Državnog data centra u Kragujevcu, prekretnica za dalju tranziciju Srbije ka ekonomiji zasnovanoj na informacijama, ali i za jačanje kredibiliteta Srbije kao stabilne i sigurne zemlje


Ona je to napisala na Tviteru povodom vesti da je americka tehnološka kompanija IBM postala prvi korisnik Državnog data centra u Kragujevcu.


"Ogroman uspeh i važna vest za Srbiju. Ovo je prekretnica ne samo za našu dalju tranziciju ka ekonomiji zasnovanoj na inovacijama, već i za dalje jačanje kredibiliteta Srbije kao stabilne i sigurne zemlje. Hvala partnerima iz #IBM na poverenju", napisala je Brnabić.

Foto: printscreen Twitter

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu objavila je danas na ovoj društvenoj mreži da je američka kompanija IBM koja se bavi računarskim tehnologijama postala prvi komercijalni korisnik Državnog data centra u Kragujevcu, kao i da je danas potpisan Ugovor o smeštanju opreme ove kompanije u taj centar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija