• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.12.2020

17:26

HAG POSLAO PRETEĆI ZAHTEV SRBIJI! Uhapsite i izručite Vjericu Radetu i Petra Jojića!

Politika

HAG POSLAO PRETEĆI ZAHTEV SRBIJI! Uhapsite i izručite Vjericu Radetu i Petra Jojića!

Podeli vest

Mehanizam u Hagu poslao je zahtev Srbiji da bez odlaganja uhapsi i tom sudu izruči dvojac iz SRS Vjericu Radetu i Petra Jojića, da bi im sudili zbog nepoštovanja suda.

Oni se terete da su navodno pretili i nudili mito dvojici svedoka u predmetu protiv Vojislava Šešelja.

Sud je ovim odbio zahtev da se radikalima sudi u Srbiji i naveli su da ne stoji obrazloženje da Viši sud ne dozvoljava njihovo izručenje, jer kažu Statut Mehanizma prevladava nad domaćim pravom.

Srbiji je uzeta mogućnost da sudi Radeti i Jojiću jer su prihvaćeni argumenti zastupnika optužbe da svedoci u tom slučaju neće da svedoče, jer se plaše za bezbednost.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bane

pre 3 godine

Poštovanje haškog suda? Ha,ha,ha...Kakvi idioti!!!

Peđa

pre 3 godine

I Ausrougarska je slala ultimatum pa se zna kako je prošla. Da Radeta trtlja to stoji ali i mi bi mogli da zatražimo članove EU parlamenta koji nas pljuju nonstop i govore da smo djubre sa istoka da odgovaraju pred našlm zakonima recipročno.

Milutin Vranjski

pre 3 godine

Ne dajte Vjericu - izjelicu... sa hrvatskom putovnicom izbjeglicu....

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija