• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.12.2020

14:19

27 NOVIH VOZILA ZA VOJSKU SRBIJE! Stefanović: U 2021. nastavljamo sa još snažnijim opremanjem naših jedinica

Politika

27 NOVIH VOZILA ZA VOJSKU SRBIJE! Stefanović: U 2021. nastavljamo sa još snažnijim opremanjem naših jedinica

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je danas primopredaji 27 novih neborbenih vozila za Vojsku Srbije u kasarni "Narodni heroj Stevica Jovanović" u Pančevu

- Drago mi je da vidim da se projekti opremanja naše vojske nastavljaju nesmanjenim intenzitetom. Ono što je zadatak predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića za nas je da opremanje Vojske bude kontinuirano - rekao je Stefanović.

On je istakao da se posle jučerašnjeg sastanka sa predsednikom Vučićem, posvećenom opremanju Vojske, već preduzimaju koraci kako bi svi dodeljeni zadaci bili realizovani u narednom periodu.

- Učinićemo sve da i u 2021. godini nastavimo još snažnije sa opremanjem naših jedinica i da pokažemo da brinemo o ljudima u vojsci. Naš zadatak je i da, pored borbenih vozila, unapređujemo kapacitete i neborbenim vozilima koja su potrebna za funkcionisanje naših jedinica, pre svega logistike - naglasio je ministar odbrane, ocenjujući da su uz borbena vozila, koja su prva asocijacija na vojsku, i neborbena jednako važna za funkcionisanje vojske na različitim zadacima.

Stefanović je podsetio da Vojska Srbije bez adekvatne, dobre i precizne logistike, ne može da ispuni svoje zadatke.

- Savremene cisterne MAN, koje ste ovde mogli da vidite, omogućavaju adekvatno servisiranje naših aviona. Imaju ogroman kapacitet i mogu da snabdevaju dva aviona istovremeno, baš kao što i ova motorna vozila imaju jednu od ključnih funkcija u snabdevanju vojske - ukazao je Stefanović.

Prema rečima pukovnika Dragiše Zinaje iz Uprave za logistiku Generalštaba, među 27 neborbenih motornih vozila koja su danas predstavljena su 22 vozila opšte namene - putnički automobili, kombi vozila i dostavna vozila različitih tipova pogodnih za zajednički transport ljudi i opreme, koja će težišno biti raspoređena u logističke jedinice, kako bi se obezbedila bolja pokretljivost logističkih ekipa.

- Osim toga, tu je i pet specijalnih vozila - tri sanitetska, čime je nastavljeno zanavljanje programa sanitetskih vozila, i dve auto cisterne za gorivo za snabdevanje i dopunu vazduhoplova gorivom, sa mogućnošću dopune gorivom za dva vazduhoplova istovremeno za vreme od pet minuta - istakao je pukovnik Zinaja.

Obilasku su prisustvovali i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković i načelnik Uprave za logistiku Generalštaba brigadni general Srđan Petković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija