• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.12.2020

23:17

ZA KOJI DAN STIŽE 5.000 FAJZEROVIH VAKCINA! Vučić: Imaćemo ih dovoljno! Srbija neće biti na repu bilo koga i bilo čega!

Politika

ZA KOJI DAN STIŽE 5.000 FAJZEROVIH VAKCINA! Vučić: Imaćemo ih dovoljno! Srbija neće biti na repu bilo koga i bilo čega!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u emisiji "Prva tema" na TV Prva govorio je o vakcini protiv korone i najavio da će država obezbediti 5.000 doza do kraja godine. Predsednik je rekao da su one namenjene ljudima u staračkim domovima, sa 75 i više godina

Vučić je gotujući na Prvoj tv rekao da Srbija čini sve, na sve strane, da dobije vakcine, biće ih od raznih proizvođača, građani će moći da biraju i biće besplatne.

Suština je, kazao je, da vakcine dobijemo što pre i dodaje da je uveren da će određenu količinu Srbija dobiti na poklon.

Rekao je da ima poverenja u evropskog komesara za proširenje Olivera Varheija, koji je rekao da će dati sve od sebe da Srbija i zemlje Balkana dobiju što pre vakcine.

Besplatne vakcine, bar 100.000, Srbija će, kaže dobiti od prijatelja koje ima u svetu.

Upitan kada će početi masovna vakcinacija, predsednik je rekao da će to biti brzo, ne želeći da precizira vreme, jer, kaže, o tome se ne govori nigde, ni u Nemackoj, pa neće ni on.

- Imaćemo dovoljno vakcina, Srbija neće biti na repu i neće biti ničije zamorče... da bismo mogli da se stabilizujemo i posvetimo daljem napretku Srbije - rekao je predsednik i ponovo potvrdio da će, naravno, i on lično primiti vakcinu.

Vučić je rekao da je u borbi protiv korone virusa Srbija radila pošteno, odgovorno i transparentno i dodao da su svi lekari, sestre i zaposleni junaci, a neki su, dodao je, trazili da im se ukine aplauz da bi oni bili popularniji.

- Mi smo uradili sve i rezultati to pokazuje,testiramo mnogo više ljudi, jer oni koji manje testiraju imaju dupo manje mrtvih, nismo obmanjivali i nismo lagali - kazao je.

Profesor Ivo Visković se složio sa predsednikom u vezi aplauza i dodao da je on aplaudirao lekarima do poslednjeg trenutka, jer svi oni su, kazao je, heroji.

Na njegovu opasku da je u početku bilo i nekih grešaka, Vučić je rekao da je politika slušala struku i da je država učinila sve što je struka zahtevala, ali da među stručnjacima postoje različita mišljenja, iako im se stručnost ne može osporiti.

Na pitanje da li se stranci pitaju kako to da se Srbija dobro bori sa virusom, Vučić je rekao da je to zato što smo imali teške i obimne reforme i taj trend će, kazao je, biti nastavljen.

- Srbija mora da bude zemlja uspeha, i zato se borim da odgovorim na sve, a da li smo grešili, pa jesmo. Ko nije? - rekao je predsednik i istakao da veruje u Srbiju u snagu Srbije.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aleksandar

pre 3 godine

Srbija je uvek bila na repu, ali je vreme da se to menja!

Aleksandar

pre 3 godine

Eto prilike da se opozicija istakne i da obezbede neku količinu vakcina!

Tea

pre 3 godine

Nijednog trenutka ne sumnjam da ce vakcine biti nabavljene. Pa ljudi, predsednik je u onom prvom talasu kada jos nismo bili svesni sta nas je zadesilo, nabavio onolike respiratore!

BozaB

pre 3 godine

Srbija ce svojim gradjanima obezbediti proverene i efikasne vakcine.

Konstantin

pre 3 godine

Nema potrebe za panikom, Srbija ce zastititi svoje gradjane na pravi nacin kao i do sada.

Maki

pre 3 godine

Zastiticemo svoj narod proverenim i kvalitetnim vakcinama, u to ne sumnjam ni malo.

Filip

pre 3 godine

Ovo su odlične vesti. Vakcina je spasonosno rešenje.

Filip

pre 3 godine

Vakcina će nam omogućiti da se život vrati u normalu.

jasmina91

pre 3 godine

Sreca pa nas predsednik razmislja unapred i uspeo je da ugovori da nam stignu vakcine na vreme

demonokratija

pre 3 godine

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Thalidomide_scandal https://www.cdc.gov/vaccinesafety/concerns/concerns-history.html Eto šta mogu da urade nedovoljno testirana medicinska sredstva i lekovi.

Milan

pre 3 godine

Svaka vakcina je sigurna i pouzdana jer prolazi rigorozne kontrole, tako da nema razloga za brigu. U svakom slucaju proci ce i kod nas kontrolu kao i svaki drugi lek.

Romanija

pre 3 godine

Na vreme smo nabavili respiratore, pa ćemo i vakcine.

Nešo N

pre 3 godine

Ovo je potvrda da nam je zdravlje na prvom mestu.

Glasinac

pre 3 godine

Srbija je preduzela mere da što pre dobijemo vakcinu protiv korona virusa i to treba pozdraviti.

Jaksa

pre 3 godine

Bori se drzava na sve nacine da obezbedi vakcine i ako vidimo kako bogate drzave ne biraju nacin da obezbede samo sebe, barem velika vecina.

Teodora

pre 3 godine

Srbija se brine da svi budu zasticeni, zdravlje I bezbednost nam je na prvom mestu

JAPANAC

pre 3 godine

Ко је омастио бркове за протежирање Фајзера , и ако се зна да је непоуздан јер нису завршена сва клиничка испитивања ( трећа фаза незавршена), осим тога урађена потпуно новом непровереном технологијом!!! такође медији ( штампа) више пута наводе да је Бил Гејтс закупио немачки БИОТЕК пре две године а сада се хвали вакцином. Нису чиста посла . али пара врти тамо где бургија не може!!! Осим тога како да исти моћници нису помагали пре свега Италијанима у марту , већ Руси и Кинези да би сада исти били потиснути као по фазану да њихове вакцине , урађене стандардном технологијом нису ваљане . Зашто се од стране наших моћника не рекламирају те вакцине него само ФАЈЗЕР.....

Mile

pre 3 godine

Narod nema potrebe za panikom. Ova vakcina će na pomoći da vratimo život u normalu.

Mily

pre 3 godine

U Srbiju ce stici proverene i bezbedne vakcine, iste kao i u ostatku Evrope, tako da nema bojazni da ce gradjani biti prevareni i izmanipulisani od strane drzave.

Ana

pre 3 godine

Ovo su dobre vesti. Vakcinu prvo treba dati najugrozenijima-zdravstvenim radnicima i penzionerima

Vlajko77

pre 3 godine

Srbija nece da zavisi od Evrope po pitanju vakcina za Covid 19 , imacemo ih dovoljno !

Julijana

pre 3 godine

Srbija će za svoje građane nabaviti samo sigurne i proverene vakcine...nikako neke trećerazredne.

Lena

pre 3 godine

Bitno je da prve vakcine prime nasi najstariji gradjani, a kasnije ce biti za sve gradjane Srbije, treba samo jos malo da se strpimo!

Opa djidji

pre 3 godine

Vakcine su nam spas!!! Hvala za predsednika koji se trudi da nam ih nabavi sto pre u neophodnim kolicinama i najboljeg kvaliteta!!!

Teodora

pre 3 godine

Nema mesta za paniku,vakcine ce stici i bice za sve.

Sanja

pre 3 godine

Znamo i verujemo da ce u Srbiju stici proverene i bezbedne vakcine,iste kao i u ostatku Evrope,tako da nema bojazni da ce gradjani biti prevareni i izmanipulisani od strane drzave!

Jasmina

pre 3 godine

Svi građani će imati priliku da dobiju vakcinu.

Nina

pre 3 godine

Podržavamo predsednika da najstariji prvi treba da dobiju vakcinu.

Mirjana

pre 3 godine

Vakcinu su nam potrebne, predsednik se za iste bori kako bi zdravlje svih građana bilo zaštićeno.

Sofija

pre 3 godine

Србија ће својим грађнима обезбедити ефикасне и безбедне вакцине

Ivana

pre 3 godine

Prve vakcine će primiti ljudi po staračkim domovima. Ovo je zaista važno za našu državu, i njene građane , da Srbija bude jaka i stabilna. Srbija se danas cela razvija i gradi.

Milan

pre 3 godine

Svakako da medju prvima treba da prime najstariji sugradjani kao najrizicnija kategorija stanovnistva i tu nema nikakve dileme.

Sanja

pre 3 godine

Vakcina je jedino sto ce zaustaviti ovu pandemiju!

Sanja

pre 3 godine

Nadamo se da ce uskoro stici vakcine u Srbiju.

Sanja

pre 3 godine

Vakcine ce nam pomoci da pobedimo ovaj opaki virius!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija