• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.12.2020

13:00 >> 13:55

CILJ NAM JE DA PLATE U 2021. GODINI BUDU 570 EVRA! VUČIĆ U NOVOGODIŠNJEM OBRAĆANJU GRAĐANIMA: Siguran sam da zajedničkim radom možemo da ostvarimo dobre rezultate! /Video/

Politika

CILJ NAM JE DA PLATE U 2021. GODINI BUDU 570 EVRA! VUČIĆ U NOVOGODIŠNJEM OBRAĆANJU GRAĐANIMA: Siguran sam da zajedničkim radom možemo da ostvarimo dobre rezultate! /Video/

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić na Novogodišnjoj konferenciji za medije sumirao je i predstavio planove za 2021. godinu

 

 

Konferencija je počela u 13.00 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Tri glavna cilja Srbije u 2021. godini

- Prioritetni interes Republike Srbije u predstojećoj godini je da uprkos teškim, složenim i kompleksnim međunarodnim i regionalnim prilikama sačuvamo u potpunosti mir, stabilnost u regionu i našoj zemlji. Ostvarenje tog zadatka neće biti lako, ali sam uveren da zajedničkim radom u skladu sa ingerencijama i predsednika Republike Srbije i Vlade Republike Srbije, svi zajedno možemo da ostvarimo najbolje rezultate i da garantujemo ljudima u Srbiji sigurnost i izvesnu i dobru budućnost.

- Drugi najvažniji cilj je briga o zdravlju građana, o tome kako da pobedimo Covid-19 i unapredimo naš zdravstveni sistem.

- Treći, važan cilj je dalje poboljšanje životnog standarda građana Republike Srbije, kako kroz visinu plata, penzija i drugih primanja, tako i kroz ulaganja u čistiji vazduh, pa sve do boljih puteva, pruga, izgradnje sekundarne mreže gasovoda, energetsku efikasnost, snaženje Vojske Srbije, policije i svega onoga što doprinosi daljem jačanju jedne države.

 

 

- To su i snažnija vojska i policija, sve ono što doprinosi jačanju jedne države. Naši planovi su ambiciozni i veliki, bez obzira na težinu trenutne situacije. Mi sledeću godinu očekujemo da završimo sa stopom rasta od 6 odsto, a da nivo javnog duga zadržimo na ovom nivou - istakao je predsednik.

Vučić kaže da pred kraj sledeće godine može se stići do investicionog kreditnog rejtinga. Kaže da je cilj da plate dostignu nivo od 560 do 570 evra, a u Beogradu bi iznosila do 700 evra.

Najavio je povećanje plata u javnom i zdravstvenom sektoru. Kaže da će Mnistarstvo za rad, socijalna i boračka pitanja morati da radi na razvoju preduzentičkog duha.

- Verujem da će to biti od velikog zančaja za dalji razvoj privatnog i preduzetničog sektora. Što se plata tiče, oni su povećani do 30 odsto. Od prvog januara povećanje za 5 odsto. Imali su pomoc od 10.000 dinara - rekao je Vučić.

- Za penzije je cilj da 270 evra budu do kraja nove godine. Nadam se da možemo da idemo i preko – kazao je on.

Vučić je podsetio da su otvorene dve nove kovid bolnice, i da se nastavlja sa obnavljanjem i gradnjom zdravstvenih objekata u celoj Srbiji, i istakao je novo krilo Infektivne klinike i KCV.

- Cilj je da se što brže obavi imunizacija stanovništva - rekao je Vučić i dodao da će se uskoro graditi bolnica u Gračanici i Dom zdravlja u Borči.

- To su velika ulaganja. Završavamo za godinu i po dana kompletan KC Srbije, to je grad u malom - rekao je.

Foto: Informer/Marko Đoković

Aleksandar Vučić
Putevi i infrastruktura

Kaže da su infrastrukturni radovi jako važni, u planu su četiri auto-puta koji će privući i nove investore.

Predsednik je istakao i da napreduje izgradnja Moravskog koridora, i da je od ogromnog značaja za našu zemlju.

- Planiramo i izgradnju auto-puta do Sarajeva, što će mnogo značiti svima u BiH i u Srbiji. Nadam se da ćemo završiti sledeće godine i prugu Beograd-Novi Sad, kojom će moći da se putuje 200 kilometara na čas. Potpisaćemo i ugovor za prugu Požega-Boljare. To su velike stvari, i nadam se da će Institut za puteve dostaviti dokumentaciju za auto-put Požarevac-Donji Milanovac - rekao je Vučić o budućim projektima koji su neki uveliko u realizaciji.

Kaže da se nada da će sledece godine biti gotova pruga Begorad - Novi Sad.

- Reč je o ogormnim stvrima. Ovim razvijamo i turizam - kaže predsednik. Najvio je takođe izgradnju gasovoda Niš - Dimitrovgrad.

- Izgradnja kanalizaicone mreže je nešto od šta najviše očekujemo. Radimo sa strancima. Veliki broj opština će imati kanalizaciju za prerađivanje otpadnih voda. Kragujevac nam je najveći izazov. Samo u Kragujevcu imamo oko 650 kilometara cevi. To je sve u okrivu plana "Srbija 2025" - rekao je.

Vučić je naveo da završavamo izgradnju Balkanskog toka, i da će biti izgrađene sekundarne mreže gasovoda do Vranja i Valjeva, iako su investitori bežali od toga.

Foto: printscreen RTV Pink

Aleksandar Vučić
 
Vakcinacija

- I imunizaciju ćemo izvesti najbolje moguće, imamo sve kapacitete. Očekujemo oko 76 ili 77 hiljada "Fajzerovih" vakcina u januaru, i stizaće na svakih nedelju dana. 

- U januaru ce ljdi koji rade u kovid sestemu biti vakcinisani. TIme smo zaštitni naše bolnice i naš zdravsteni sistem. Do kraja godine očekujemo i nove količine vakcina iz Rusije, ali čekamo odobrenje za njih, Čekamo i vakicne iz durgih zemalja, sa Kinom pre svega - dodao je Vučić.

- Mi pregovaramo i sa nekim zapadnim proizvođačima, ali i sa Kinezima, i nadam se da će oni uskoro registrovati svoje vakcine, da bismo mogli da ih kupimo na tržištu.

Obrazovanje i sport

Kaže da je cilj i da se radi na dualnom obrazovanju, jer je važno da Srbija ima profesionalan kadar.

- Idemo u skladu sa svetskim trendovima. Moramo da izgradimo mnogo predškolsih objekta, oko 24 vrtića biće izgrađeno samo u Beogrdu u naredne dve godne - dodao je.

Ponudio je spisak investicija koje tek treba da stignu u Srbiju, i naglasio da je on poduži.

- Uveren sam da dolaze nove pormene i zato je važno da imamo i veštačku inteligenciju u sudovima, jedinstven sistem za upravljanje predmertima. Da ulažemo u male ali i velike sportove. Da nastavimo dominiaciju u svetu. Ulagaćemo u rukomet, odbojku i vaterpolo, i u fudbal ako treba - rekao je.

Turizam

Što se tiče turizma, kaže da je važno da se dosta uradi u podunavlju, kao i Ovčarsko Kablarskoj klisuri, da se srede pozorišta, muzeji, da se završi podno grejanje u Hramu Svetog Save.

- Ono što je važno za nas je da čuvamo mir i slobodu i bezbenost naših građana. Da radimo i da imamo najbolje rezultate - rekao je.

- Sa najvišom stopom rasta smo u Evropi. Ponosan sam što sam predsednik zemlje koja je šampion Evrope. Vidim da se i Angela Merkel raduje našem uspehu, verujem da će nas to dodatno ohrabriti da nastavimo evrposki put, ali da ne okrećemom leđe onima koji su bili tu kada nam je bilo najteže, a tu mislim na Kinu i Rusiju, ali nastavljamo komnunikaciju i sa SAD jer naša politka je pobednička i politka uspeha - kazao je.

Korona virus

- Proprocionalno broju stanovnika imamo najmanji broj žrtava korone u regionu, jer imamo I najvećI broj hospitalizovanih - rekao je Vučić.

Foto: Marko Đoković

Aleksandar Vučić

- Niko sa zapadnog Balkana nema vakcinu, sem Srbije. Samo to niko neće da istakne. To govori o posvećenosti našeg tima za očuvanje zdravlja i života ljudi - naglasio je.

Kosovo i Metohija i Republika Srpska 

Rekao je da je posao dražave da brine o narodu i na KiM.

- To što kontrolišu administrativne prelaze, ne može da ugrozi život. Spremni smo da šaljemo lekove i vakcine Albancima, ako treba - rekao je.

Najavio je pomoć i RS i kaže da je cilj dobra saradnja sa celim regionom.

- U ovoj godini, koja je bila teška, imali smo mnogo dobrih stvari. Nastavićemo da se borimo i dalje - dodao je.

O kršenju Briselskog sporazuma

Predsednik Vučić je odgovorio na napade Meljize Haradinaj Stuble, ministarke spoljnih poslova tzv. Kosova, koja je optužila Srbiju da ne poštuje Briselski sporazum vakcinacijom na KiM.

– Mi nismo prekršili nikakvu tačku. Šta je trebalo, da najavim da ću da donesem vakcine svom narodu – upitao je Vučić.

 Da ne bi više odgovarao na gluposti. Pokažite mi tu tačku Briselskog sporazuma. Naravno da ništa nismo prekršili, i da nikome pametnom ne može da padne na pamet da upadne i oduzme lekove. Njihove najave da će da upadnu u centar u Leposaviću i otmu lekove, pa su se naši ljudi premestili tokom noći. Time moramo da se bavimo. Mi smo sve ispunili iz Briselskog sporazuma, a oni nisu nijednu. Ja nisam od onih koji će da raspravlja ko je u pravu, ko nije, ja ću da radim i da pomažem našem narodu na Kosovu, da vodim ozbiljne razgovore o Kosovu, a oni neka nastave da tupe - rekao je predsednik.

Tri najbolje stvari u 2020. godini

Predsednik je potom otkrio koje su tri najbolje stvari u prethodnoj godini po njegovom mišljenju, a koje su tri najgore.

- Ja sam srećan izgradnjom novih bolnica, od Batajnice i Kruševca, mnogo sam srećan i isplatilo se to. Drugo mesto je deonica Preljina-Požega i pruga Beograd-Novi Sad. I treće, napredak radova u Beogradu na vodi, kao i početak izgradnje metroa. Takođe, činjenica da je Srbija prva po stopi rasta je ogroman rezultat - rekao je predsednik, a potom rekao i šta je bilo najgore u prethodnoj godini.

- Korona virus, što smo izgubili mnogo ljudi, dobrih ljudi. Korona, zato što bi naš ekonomski rezultat bio još bolji da nije epidemije. Korona, zato što smo uništili normalan život i našim starima i mladima. Starima što smo ih vezali za kuću, a mladima što nisu imali slobodan i normalan život.

Kaže da je posao Vlade Srbije bio zahtevan u prethodna dva meseca.

- Bilo je mnogo posla, ja se čujem i viđam sa Anom i ona me informiše. U komunikaciji sam i sa ministrima. Bilo je naprono u protklom periodu. U teškim uslovima, dali su dobre rezultate. Uvek može bolje – rekao je on odgovarajući na pitanje noviara.

Foto: Informer/Marko Đoković

Aleksandar Vučić
Opozicija
Kaže da svakog dana učestvuje u nekom vidu dijaloga, od onog u kojem ga pojedini članovi opozicje prozivaju kroz određene medije do dijaloga napadanja u institucijama. 

- Što se tiče želje da se razgovara u nekoj posebnoj formi, toga će biti svakako. Parlament je idealno mesto za to. Opozicija ne može da razgovara sa nekim koga karakterišu svakavim imenima. Želeo sam razgovaram sa njima, ali oni nisu bili zainteresovani - rekao je.

- Biće dijaloga uvek i svuda. Oni o meni govore sve najgore, a ja se za to vreme borim za Srbiju – dodao je.

- Za razliku od njih, ja navijam za Srbiju i nastaviću da se borim za nju. Oni navijaju za koronu, a ne za lekare. Kao da ne vide šta se dešava u drugim zemljama, i vi slušate kako drže lekcije i predavanje Srbiji.

Što se gostovanja na televizijam tiče i kleveta opozicije, Vučić navodi da se opozicijom navode oni koji zajedno ne mogu ni 5 – 6 odsto na izborima da skupe.

– Šta da radimo, to tako izgleda kad imate mnogo para i medija, onda pričate šta hoćete i radite šta hoćete. Svako radi svoj posao, a oni se na svakodnevnom nivou ističu svojim radom. Sećate se samo da su jedno vreme pričali da “Beograd na vodi polako tone”, a nikad više se nije gradilo. To vam je jasan primer da svako od nas vodi dijalog na svoj način, samo što jedni navijaju za Srbiju, svim srcem, a oni za koronu protiv Srbije – istakao je Vučić.

Predsednik Srbije dodao je da korona traje već godinu dana i da građani Srbije sigurno vide ko radi i ko se bori za njih.

Foto: printscreen RTV Pink

Aleksandar Vučić
Kada će stići još vakcina? 
Predsednik je na pitanje novinara o tome kada će stiti nove pošiljke "Fajzerovih" vakcina odgovorio da će stići 4, 11, 18. i 25. januara.

- Očekujemo do 25. nekoliko doza vakcina, ali pregovaramo sa još nekim proizvođačima. Pre kraja ove godine očekujemo i doze ruskih vakcina, ali to zavisi od mnogo faktora. Očekujemo i prve kineske vakcine, sa svima razgovramo – rekao je.

Odnosi sa Crnom Gorom

Komentarišući to što zvanična Podgorica ostaje pri odluci da proglasi ambasadora Srbije Vladimira Božovića nepoželjnom osobom u toj zemlji, Vučić kaže da Srbija ne želi da se meša u unutrašnju poliku druge zemlje.

- Mi se ne mešamo u pitanja drugih zemalja, ne mešamo se u rad njihove vlade. Ono što se tiče nas je njihov odnos prema nama. Očekivali smo da će da promene odluku o proterivanju ambasadora Božovića. Mnogi su očekivali da oni promene i stav prema Kosovu, ja iskreno nisam to očekivao. Mi ćemo graditi bratske odnose sa svima u Crnoj Gori i sa svakom vladom u toj zemlji, naravno poštujući naše interese. Nagledah se ja u regionu i u Srbiji mnogih junaka sa pričama o Kosovu, a na kraju od svih njih ostao sam samo ja koji ne priznajem nezavisnost Kosova - rekao je predsednik.

Bolnica u Batajnici

Pucanje cevi u kovid bonici u Batajnici, poslužilo je za kritiku na društvenim mrežama, Vučić kaže da je to služilo za napade na vlast u Srbiji.

- U Vladi Srbije su pucale cevi, i nije to ništa strašno. Ljudi se tamo bore za živote, a neko to korisit za političko napadanje, koriste kvar koji se sanira. Ne mogu da verujem da se neki ljudi raduju tome. To je naš veliki problem, korona. Nju ne zanima partija – rekao je Vučić.

Foto: Informer/Marko Đoković

Aleksandar Vučić
Kriminal i korupcija

Vučić je zatim pričao i o korupciji i kriminalu, i rekao da se nastavlja borba sa svim kriminalnim strukturama u našoj zemlji, i da će se još više pojačati.

- Mene ništa nije sprečilo da ispunim dato obećanje, i ponosan sam što ne postoje karteli i povezanost velikog biznisa sa ljudima iz vlasti. Ne poznajem nikoga ko se obogatio sa 500 ili 600 hiljada evra, kao što je to bilo ranije. Moraću da se složim sa vama ipak da ne postoje ljudi koji ne dele iste snove sa nama. Ja se trudim da Srbija bude jača i bolja, i zato se smejem kada čujem kako se neko ugrađivao u cenu vakcina ili izgradnju bolnica.

Predsednik je potom rekao da će u narednim mesecima doći do hapšenja poznatih kriminalaca u našoj zemlji, kao što se to desilo i prethodnih nekoliko godina.

- Teška je godina, bavite se koronom, trudite se samo da vam nos izviri iznad površine vode. Teško je da se bavite korupcijom u takvom vremenu, ali po svim parametrima, u borbi protiv kriminala i korupcije su postignuti mnogo bolji rezultati nego prethodnih godina. 

Vučić o tužbama

O tužbi predsednika Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Radeta Panića koji je podneo, u svojstvu građana, tužbu protiv predsednika Vučića zbog, kako je naveo, povrede ugleda i časti, Vučić kaže da je navikao da dobija tužbe zbog institnite činijenice koje iznosi.

- Navikao sam na tužbe zbog toga što uvek iznosim činjenice. O Paniću sam uvek iznosio istinu. Neka se zapita zašto nema podršku lekara – rekao je Vučić i dodao da je navikao na napade i iz regiona.

- Navikao sam na laži, gde su oni silni hektari moga brata po Vojvodini. Pitajte se zašto ste nekima porodice uništavali? I živote ste uništavali. Meni je važno da ne uzvraćam na takav način, ali neću da odustanem od brbe - dodao je.

Predsednik kaže sa tim nema nikakav problem, samo neka se nastave tužbe:

– Ja to nisam pratio, ali sam posle video u medijima i bio sam oduševljen činjenicom da je neki čovek Slavko Nikić rekao da sam ja izdajnik. I, sada, pogledajte činjenicu, zašto nisu srećni, pa nisu zato što Srbija nije više džak za udaranje, sada imamo svoj stav, odgovornost i mišljenje.

O kapetanu "Er Srbije" Svetislavu Vraniću

Kapetan "Er Srbije" Svetislav Vranić preminuo je ovog četvrtka od posledica korona virusa, a predsednik Vučić kaže da mu je teško pala ta vest. Inače, Vranić je kao kapetan upravljao avionom koji je dovozio medicinsku pomoć iz Kine.

- To je bio divan čovek, ljudska veličina. Kako sam saznao on je bolovao od korone, a potom je došlo do komplikacija zbog tromboze. Bio je jedan divan čovek, među najboljim pilotima našeg vazduhoplovstva, i to je veliki gubitak. Ali njegova porodica može uvek da pamti da je on prvi dostavio pomoć našoj zemlji. – rekao je Vučić.

Saradnja sa Kinom

Predsednik Srbije Aleksadar Vučić izjavio je danas da je saradnja Srbije sa Kinom izuzetna i da veruje da će takva biti i u budućnosti.

- Zahvalan sam predsedniku Si Ðinpingu na ogromnoj pomoći Srbiji i verujem u odličnu saradnju sa Kinom i u budućnosti - rekao je Vučić na novogodišnjoj konferenciji za novinare odgovarajući na pitanje novinara kineske televizije.

Vučić je rekao da se Srbija nalazi na evropskom putu, da je to strateško opredeljenje, ali da Srbija neće ne samo da kvari, već želi da unapređuje odnose i sa Kinom i sa Rusijom.

Vučić je rekao da je imao hrabrosti da pred predsednikom SAD Donaldom Trampom kaže da su iskustva Srbije u odnosima sa Kinom veoma dobra.

- Pratim svakog dana dana kako napreduje Linlong, jer vidim da ljudi misle da ekonomski rezultati dolaze od sebe, da su dati od sebe i nije ničija zasluga... To će biti ogroman pomak napred za Zrenjanin, srednji Banat... O Boru da ne pričam, o Železari koja spašava desetine hiljada porodica da ne govorim - rekao je Vučić.

On je naveo da Srbija sa Kinezima radi i izvanredne stvari na infrastrukturnim projektima i da su naša iskustva izuzetno dobra.

Koju vakcinu će primiti Vučić?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će primiti neku od sledećih vakcina protiv korona virusa koju odobre srpske zdravstvene vlasti, navodeći da mu je svejedno koja će to vakcina biti, jer ima poverenje u odluke naših zdravstvenih organa.

Vučić je to rekao na novogodišnjoj konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanje novinara kineske televizije koji ga je pitao koju vakcinu će primiti i da li će to možda biti vakcina kineske kompanije Sinofarm, sa kojom Srbija, između ostalih, pregovara.

- Ja sam rekao da ću da čekam da mi kažu da postoji neka vakcina u koju ne veruju, jer ja verujem u ono što će reći naše zdravstvene vlasti i koju sledeću, neku od sledećih, vakcina budu odobrili, ja ću da je primim - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će on primiti jednu vrstu vakcine, ministar zdravlja Zlatibor Lončar neku drugu...

- Potpuno je svejedno, ne znam kojim će redom odobravati naša Agencija za lekove. Mi verujemo u vakcinu, vakcina je spasila svet - rekao je Vučić.

Vučić je na kraju svim građanima čestitao Novu godinu svima, i zahvalio se zdravstvenim radnicima na svemu što su radili ove godine.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
lak

pre 3 godine

Obracanje predsednika koje svako treba da isprati.

Nia

pre 3 godine

Obracanje predsednika koje svi treba da isprate.

Ale

pre 3 godine

Kada govorimo o tome šta je drugi najvažniji cilj - to je naravno zdravlje građana, pobeda nad koronom i kako da unapredimo naš zdravstveni sistem.

Filip

pre 3 godine

Bila je ovo teška godina za nas, ali pošto su našu zemlju vodili pravi ljudi uspešno smo se borili i izboricemo se do kraja ove pandemije

Zoran Pantic

pre 3 godine

Takve plate ce sigurno i biti i bolji standard

Boki

pre 3 godine

Ovo nisu prazna obećanja,ko i do sada ,tako nas ni u buduće predsednik neće razočarati.

Daki

pre 3 godine

Uprkos teškoj godini,uprkos svim izazovima,naš predsednik ne govori o smanjenju,već naprativ,o povećanju plata.Svaka čast

Tara

pre 3 godine

Ovako nešto može reći samo neko ko planira da nastavi sa opdgovornim,domaćinskim radom,a to je zasigurno naš predsednik

kiku

pre 3 godine

Plate u drzavnim firmama sve vece i vece, a minimalac 32 000 i neki dinar.

Bosa

pre 3 godine

Toliko je razloga da budemo ponosni na svoju zemlju i na rezultate trenutne vlasti. Politika mira, odgovornosti i stabilnosti je pobednička politika predsednika, koja Srbiju čini liderom regiona i Evrope po stopi rasta BDP!

Ivana

pre 3 godine

Ovi planovi su zaista dobri za našu državu. Predsednik Vučić svojom politikom zaista radi na ekonomskom prosperitetu i razvoju.Srbija se danas cela razvija i gradi.

Rade

pre 3 godine

Srbija moze da ispuni ciljeve koji su pred njom.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Rani radovi Melanije Tramp! Nikad viđene fotke i snimci - optužuju je da je pravi primer sponzoruše, evo ko je bila pre udaje (FOTO/VIDEO)
Ljubav

Rani radovi Melanije Tramp! Nikad viđene fotke i snimci - optužuju je da je pravi primer sponzoruše, evo ko je bila pre udaje (FOTO/VIDEO)

Melanija Tramp proslaviće 26. aprila 54. rođendan. Kada bi se njen život pretočio u filmsku priču, bila bi to veoma uzbudljiva drama, sa primesama komedije, a nekada i tragedije. Neki bi rekli da tu ima i horor elemenata. Jedni smatraju da se odlično udala, drugi da nije mogla gore da izabere i da je nesrećna u braku u kojem ostaje samo zbog novca.

25.04.2024

15:30

Džet set

Srbija