• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.12.2020

11:06

HAOS SE NASTAVLJA, OPOZICIJA I GRAĐANI UŠLI U "PREDVORJE" SAVA CENTRA! /Foto/Video/

Politika

HAOS SE NASTAVLJA, OPOZICIJA I GRAĐANI UŠLI U "PREDVORJE" SAVA CENTRA! /Foto/Video/

Podeli vest

Sednica Skupštine grada počela je nešto posle 10 sati, a deo predstavnika opozicije i udruženja građana, koji su se okupili ispred Sava Centra, u pokušaju da spreče sednicu, ušli su u "predvorje" zgrade, odnosno u prostor između dva reda vrata na ulazu u Sava Centar iz Ulice Milentija Popovića


Komunalna milicija ih je tu zaustavila i sprečila da uđu u hol, u kojem se nalazi i policijska brigada, koja nije reagovala.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Incident u Sava centru


Okupljeni tvrde da su u skladu da zakonom podneli zahtev da prisustvuju sednici i da "nema osnova da im se brani da uđu".


Određeni broj građana, inače, može da prisustvuje sednicama gradskog parlamenta, ali o tome odlučuje predsednik Skupštine, ali, kako je Tanjugu rečeno u kabinetu predsednika, budući da su uvedene epidemiološke mere, to nije moguće, a čak je smanjeno i prisustvo zaposlenih u stručnim službama.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Na dnevnom redu sednice su plan detaljne regulacije dela Makiškog polja na teritoriji opštine Čukarica, koji je i izazvao nezadovoljstvo dela javnosti, kao i planovi detaljne regulacije za deo bloka između ulica Admirala Geprata, Kneza Miloša, Balkanske i Nemanjine i dela područja između Ugrinovačke, Bačke ulice i Novosadskog puta.

Raspravljaće se i Predlogu plana detaljne regulacije za područje zapadno od Ulice Bahtijara Vagabzade, Predlogu plana detaljne regulacije fabrike kartona "Umka", kao i o Predlogu plana detaljne regulacije za deo objekata sistema vodosnabdevanja sa regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac za naselja Vrčin, Grocka, Begaljica, Mala Ivanča, Dražanj, Umčari, Pudarci, Kamendol i Brestovik.

Odbornici će odlučivati i o Predlogu plana detaljne regulacije za kompleks RATEL-a u Dobanovcima, kao i o predlozima o izradi nekoliko planova detaljne regulacije od značaja za razvoj grada.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dera

pre 3 godine

Jaka opozicija , ovakvi kakvi su oni su garant sami sebi da nikad nece prevazici nivo mesne zajednice .

Stojan

pre 3 godine

Njima je cilj samo da naprave haos i da pokazu svetu da nista ne funkcionise a i nebi da su oni na vlasti. Pravi huligani.

Milos

pre 3 godine

Jebem vam mater botovsku. Zemlja se raspada. objavi komentar siso govnjava. Jebao ti Vučić mamu i tatu

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17